Mi történik azzal a gyerekekkel, akinek a szülei megtiltották kamaszkorában, hogy szexeljen?
Engem így neveltek. 20 évesen mikor már nem a szüleimmel éltem volt egy egyéjszakás kalandom, amire még tíz év után is undorral gondolok vissza.
Szerintem nem tesz jót az ember lelkének.
És hogy ellenőrzi punczi vizsgálattal,nem baj majd haza se néz a gyereke később.. Saját tapasztalat mivel ilyen területen dolgozom,a minden tiltva volt még egy sima gondolat is gyerekek amint kikerültek a kontroll alól akár egy alibi v szar házasság árán,elszabadultak. Tiltással hazugságra nevelsz.
70F
Azért itt nem ártana a részleteket tisztázni, mert egy 12-14 éves is kamasz, de elég kevés szülő fogja vállon veregetni, hogy persze, szexelj nyugodtan.
Egy 18 éves is kamasz.
Sokan meg eleve nem kezdenek el szexelni kistiniként, csak sokkal később. Egyszerűen úgy alakul, hogy csak 17-22 évesen lesz először kapcsolatuk. Esetleg még később.
Mégsem lesz mindenkiből gyakorló szextébolyodott, aki nem dughatott fűvel-fával 14 évesen. Sőt, sokan pont ezzel szúrják el a szerelmi életüket, mire betöltik a 18-at.
A tiltás mikéntje és oka sem mindegy.
Engem baromi szigorú kontroll alatt tartottak (még a szemetet sem vihettem le egyedül és ez nem túlzás!)
Mégis amikor úgy éreztem - 4 hónap híján lettem volna 18 - akkor találtam módot szexre. Lógtam a suliból.
Nem bántam meg, hogy nem kezdtem előbb.
Ezt nem lehet megtiltani, ha valaki akarja, vagy így vagy úgy de megoldja. Nem a szextől kéne tiltani a fiatalokat, hanem felvilágosítani a normális védekezésről. Elég csak megnézni, hogy mennyi ilyen kérdés van itt, szexelnek a tinik, de fogalmuk sincs mi hogy működik.
Ha tiltják, az szerintem kihatással lehet a későbbi szexuális életre, mert ezt a teljesen természetes dolgot tabuként, kb bűnként kezelik, ami nem normális hozzá állás.
Arról nem is beszélve, hogy titkolózni kell, nem lesz nyílt és őszinte a szülő-gyerek kapcsolat.
"Akkor megoldják gumi nelkul valami sötét parkban. Tényleg mennyivel jobb"
Miért? A parkban TILOS gumit húzni?
Nem mintha pártolnám a parkban dugást, de a kettőnek nincs köze egymáshoz.
#17:
Nem az a baj, hogy természetes.
Az a baj, hogy sok felnőtt is úgy beszél a szexről, mintha semmi köze nem lenne a terhességhez, mintha lenne egy külön gyerekcsinálós szex, a "baba projekt", amúgy egyetlen célja a kielégülés.
Nem az orgazmust sajnálja a gyerektől, aki tiltja a szextől. Attól fél, hogy olyan következménye lesz, ami az egész életére kihat.
Könnyű azt mondani, hogy fel kell vilagosítani a gyereket. De az sajnos egyáltalán nem garancia arra, hogy jelen esetben "szótfogad", és felelősségteljesen védekezik.
Aki lázong, dafke az ellenkezőjét csinálja, amit a szülei mondanak, az nagyon is valószínű, hogy akkor is ilyen, ha szexel. Nem ritka, hogy eleve ezzel is lázad, és olyan partnert szed össze, akiről tudja, hogy a szülei kiakadnak.
Egyszer szexel védekezés nélkül, kis szerencsével megússza, és onnantól szent meggyőződése, hogy elég a nemkívánt terhesség ellen, ha nem akarja.
Voltam én is kamasz, szerencsére sose lázongtam, de a barátnőim igen. Tudnék mesélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!