Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A felnottek miert nem fogadjak...

A felnottek miert nem fogadjak el ha a gyereknek van igaza?

Figyelt kérdés
Hetek ota nincs egy nap, hogy ne veszekednek a szuleimmel teljesen hulyesegeken, az nem lenyeg. De nekemvan igazam altalaban es ezt ugy mondom hogy tenyekkel alatamasztom amit mondok es apam peldaul meg csak belem kot mindennel es amugy is elfelejti amit fel napja mondtam neki... Miert nem tudja egyik sem elfogadni ha a gyereknek van igaza? es miert kell mindig a gyereket piszkalni mindenert???
2021. jan. 28. 22:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
90%

Sérti az egójukat.

Nemrég beszéltünk róla a barátaimmal, hogy sok felnőtt ismerősünket elnézve olyan, mintha... az emberek valójában nem nőnének fel, hanem megrekednének értelmileg és érzelmileg egy 15 éves szintjén. Csak az éveik számából adódóan több tapasztalatuk és rigolyájuk van, mit egy valódi 15 évesnek, szűkebb a látókörük, merevebbek. Sok gyerekes családban olyan konfliktuskezelési módszereket, hisztiket, információtorzításokat produkálnak a szülők, amiket felsőben már szégyelltem volna.

Az egymás közötti kommunikációjuk meg pláne drámázó, tiniszerelmesek szintjét üti meg; apuka meg anyuka nem tudja egymással nyíltan megbeszélni, mi zavarja őket, mindkettő úgy van vele, "na, majd olvas a gondolataimban, és kitalálja", ha meg ez nem történik meg, akkor cirkuszolnak és nem szólnak egymáshoz.

A két tizenéves gyerek meg lapít a szobájában, várva, hogy képesek legyenek értelmes felnőttekként megbeszélni a nézeteltéréseiket, és nyugalom legyen. Persze, ha rávilágítanak, hogy olyan dolog miatt vannak fasírtban fél hete, amit öt perc alatt le lehetett rendezni, akkor a gyerek a pimasz meg a tiszteletlen. Vicc. :D

Azt szokták mondani, hogy minden korosztály utálja a nála idősebb és fiatalabb korcsoportot. Már nem vagyok tini, de változatlanul bizarrnak tartom a társadalom klasszikus felnőttmodelljét.

2021. jan. 28. 22:53
 12/15 anonim ***** válasza:
36%
Miért van az ,hogy a gyerekek nem ismerik el,hogy nincs igazuk?
2021. jan. 28. 22:56
 13/15 anonim ***** válasza:
55%
Ugynmar, a kamaszok 99,9999%-a azt hiszi, mindent tud és mindent jobban.
2021. jan. 29. 06:29
 14/15 anonim ***** válasza:
91%
Nekem az anyám mindig elismerte, ha nem neki volt igaza. A nagyanyám és a nagynéném voltak borzalmasak, szerintem az ilyen felnőttek magukat felsőbbrendűnek hiszik, a gyereket meg alsóbbrendűnek.
2021. jan. 29. 08:14
 15/15 anonim ***** válasza:
71%
Továbbra sincs konkrétum a "mindig nekem van igazam"-ra?
2021. jan. 29. 08:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!