Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tegnap is kiirtam már egy...

Tegnap is kiirtam már egy ilyen kérdést, de nem fejtettem ki, most kifejtem, mert már nem bírom tovább(?)

Figyelt kérdés

A családomról van szó. Mindig is sejtettem, hogy az öcsém a kedvenc, de most már biztos vagyok benne. Egy évvel fiatalabb nálam. Ott kezdődött minden, hogy ő jó reálos, én meg humán beállítottságú vagyok. Ő sorra nyeri a matekversenyeket, én meg a szavalóversenyeimmel semmit sem érek. Ő országos szintű versenyen is nyert matekból, és ő kítűnő tanuló, nekem meg mindig bezavar a matek. Most is 4 lett a matek, igaz a többi 5, de akkor is rosszabb mint neki. Én főzök, takarítok, segítek, ő egész nap videójátékozik, és ha meg merem említeni, hogy nem vetette be az ágyát, akkor én kapok, mert ő a kisebb, én is meg tudom vetni neki.

Az tette be a kiskaput, hogy ma reggel felkeltem, és gyorsan felvettem a mobilom, hogy megnézzem, mit küldött a tanár, erre apám jött be üvöltve, hogy hogy merek mobilozni! Elvette a mobilom, hiába magyaráztam. Most lekéstem egy órámról, nem tudom, hogy fogom ezt elmagyarázni a tanárnak.

Ha megüt a tesóm, én vagyok a hibás, mert minek árulkodom.

Ha én főzök ebédet, fanyalogva eszik (pedig eskü finom) ha ő csinál spagettit, (csak azt tud) mindenki körbedícséri, hogy hihhhetetlen a főzőtudománya.

Egy csomó ilyen eset van, de nem akarok többet írni, mert nagyon sok lenne.

Csak bánt, hogy ő a kedvenc gyerek. (Nem, nem igényel különleges nevelést, nincs semmiféle betegsége, csak rosszindulatú (tesóm))

Mit tegyek, hogy megszeressenek? Jól látom?

Úgy döntöttem, amint betöltöm a 18-at, elköltözöm...de az még másfél év.

Hogy bírják ki addig?

2021. jan. 28. 10:19
 1/7 A kérdező kommentje:
Hogy bírjam ki addig?***
2021. jan. 28. 10:20
 2/7 anonim ***** válasza:
97%
Sajnos csak úgy tudod, ha elviseled. Mondanám azt, hogy diákmunkázz másfél évig, vagy az érettségidig, hogy legyen miből elmenned, de covid alatt szerintem ez nem olyan könnyű. Ha tovább tanulsz próbálj meg minél messzebbre kerülni és legyél kollégista, ritkán menj haza, és ha belejöttél az egyetemi létbe, akkor akár dolgozhatsz is mellette, persze ha csak bírod.
2021. jan. 28. 10:26
 3/7 anonim ***** válasza:
98%
Nézd, ezen sajnos nem tudsz változtatni, ha a fejed tetején állsz, akkor sem. 1,5 év nem is olyan sok, ha az önálló életvitelre kell felkészülni. Tervezd meg okosan, diákmunkázz, szüleidnek NE add oda a pénzt!
2021. jan. 28. 10:27
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Valahogy bírd ki a másfél évet, utána ahogy tudsz, önállósodj, ha kolis leszel, meg lesz a lehetőséged ritkán hazamenni. Ha dolgozni fogsz, és amint lesz lehetőséged elköltözni, tedd meg! Amint teljesen megállsz a saját lábadon, a családod pedig nem változik, igyekezz minimálisra szorítani a találkozást velük. Bár ezek után azon sem csodálkoznék, ha teljesen meg akarod velük szakítani a kapcsolatot.
2021. jan. 28. 11:32
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
A tanárnak úgy magyarázod meg, hogy igazat mondasz neki: "Apám nem engedi, hogy részt vegyek az online oktatásban, mert elveszi a telefonomat, beszéljen vele a tanár úr."
2021. jan. 28. 11:50
 6/7 anonim ***** válasza:
28%
Az apáknak a fiúk a kedvenceik, ez 90%-ban így van. Semmit sem tehetsz ellene.
2021. jan. 28. 11:51
 7/7 anonim ***** válasza:
78%

Az anyáknak is nagyrészt a fiúgyerek az isten, a lánygyerek meg be van fogva cselédnek, ha hibázik jóval nagyobb szidást, büntetést kap. Még 2021-ben is látom a környezetemben és nem valami elmaradott helyről származom (saját tapasztalat is). :/

Exem szüleinél lakott 30 éves koráig, semmiben nem kellett segtenie. Nővére hazalátogatott, be volt fogva házimunkába, főzés stb. Egyszer elsózta az egyik fogást, az anyukája estig nem szólt hozzá.

2021. jan. 28. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!