Masnak is van, hogy a szülei beleszólnak abba, hogy mire költi a pénzét?
Más az értékrend tudod?
Elmondom az én példámat.
Én is egyke vagyok, úgy éreztem és most is úgy érzem hogy egy átlagos középosztálybeli család voltunk. Apám rengeteget dolgozott és a "plusz" dolgok ezért nem rázták meg pl. a az anyagi helyzetünket, mert ha elromlott valami megvettük és évente elmentünk nyaralni is... ezt csak a háttér miatt írom le.
Szóval annó 15 évesen kezdtem el "dolgozni" mert volt egy célom, a jogosítvány. Szinte biztos voltam benne hogy kifizetnék szüleim de én nem akartam... telente havatlapátoltam egy kis aprópénzért a környező utcákban, nyáron újsághordás ősszel avar összeszedése.. mindig ami volt. 17 és fél évesen befizettem a tanfolyamdijat és levizsgáztam. Saját pénzből, saját erőből. Csodálatos emlék és máig büszke vagyok rá. Szüleim csak kamilláztak hogy ezt így összehoztam. Büszkék voltak rám.
Soha de soha nem költöttem "baromságokra" a nehezen összeszedett pénzemet csak a cél lebegett több, mint 2 évig a szemem előtt.
A mai világ más. Annó is nagyon sok dolog volt ami elcsábíthatta az embert... de ez a mai világ más... tele van impulzusokkal, amik téged is érnek és elcsábítanak.
A szüleid valószínűleg ezt nem tudják átérezni és ezért viselkednek így veled.
Nos mivel 2 kamaszlányom van ezért én teljesen meg tudom érteni az ő oldalukat és a tiedet is... azt hiszem, hogy mindig az őszinteség a legegyenesebb út. Amikor azt kérdezik milyen baromságra költötted el a pénzed, akkor azt mondd, hogy a felét elraktad, megtakarítottad... a másik feléből pedig mittudomén mit vettél...
És ha ez havi szinten megismétlődik akkor fel fogják mérni hogy dikk ez a gyerek azért nem bssza el az összes pénzét haszontalan kacatokra...
Hát en sajna nem voltam ilyen tudatos mint a 14es,
Az elejen en is tul sok ruhat kozmetikumot vettem de mar nem akarok kacatokat. Es kornyezettudatos is lettem. Es szerintem nem erte meg az x ora tescos diak munkat egy egy ruci) szoval hatha kinovod, raernek csesztetni ha mar x eve ezt csinalod es nincs penzed:P
Neveles célzattal beleszolhatnak ha még nem repultel ki, de sok ertelme nincs mert ha koltekezos vagy hiaba mondjak hogy ne..
Az en anyukam is koltekezos mar nem akarom tudni mennyit kolt ruhara, mert idegesit atlagosan keres, lakashiteluk van. Ő a masik veglet, azt nem birja hogy sporolos vagyok, kiabál is hozza:D szoval ez a két tipus szerintem nem tudja megérteni egymast. Ez van.
16, Savlekoto mar hianyoztal mindenhol kotekszel. Csak tudom milyen a hátterünk. Nem el
titkolom, hogy felreteszek, csak nem mondom, mivel nem tartozik senkire. Anyamek abbol, hogy “lapitok” es veszek neha par cucccot, azt feltételezik hogy minden penzem elment.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!