Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Édesanyám minden nap leszólja...

Édesanyám minden nap leszólja azt ahogy kinézek, azt mondja ronda vagyok , hogy nézek ki és néha ki is nevet. Én ilyenkor semmit nem szoktam reagálni, csak bemegyek a szobámba és elsírom magam. Más is él/élt már át ilyet édesanyjával? 19 éves lány

Figyelt kérdés
Már kiskorom óta ez van.

2021. jan. 19. 13:41
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
93%

Nem tudom ezek után hogy vagy még képes szeretni és édesanyádnak hívni ezt a nőt.. Nekem nem menne. Igaz anyám ennél rosszabb dolgokat is leművelt, de 19 éves korom óta szóba se álltam vele és nem bántam meg.

Legalább érzelmileg próbálj meg függetlenedni, ha fizikailag még nem megy. Anyád rajtad veri le a saját érzelmi nyomorát, ne hagyd neki, hogy a te életed is egy életre tönkretegye.

2021. jan. 19. 13:47
 2/21 Metionin ***** válasza:
94%

Anyám is csinálta, mindig beszólogatott hogy gebe vagyok meg miért nincs mellem, de ronda a hajszínem stb. Én ezt elengedtem, főleg hogy vele ez csak a legkisebb gond volt. Manapság meg oda-vissza van értem, nézi a behízott volt osztálytársaimat és úgy feszít mintha ő lenne a felelős azért hogy én jól nézek ki :D ilyenkor néha megkérdezem hogy na ezért szólogattál be kisebb koromban? Ő meg sunyít és nem szól semmit.

A helyedben visszakritizálnám anyukádat. Ő tökéletes? Biztosan nem. Neki jól esne ha valaki akit szeret, elkezdené mondogatni neki hogy milyen ronda és kineveti? Próbáld ki és ha megsértődik, mondd meg hogy na, neked is éppilyen rosszul esik.

2021. jan. 19. 13:51
 3/21 anonim ***** válasza:
98%
Dehogy vagy te ronda! De még ha az is lennél (de nem vagy), arról csak ő tehet, hiszen mindenki a szülők génjeit örökli 😉
2021. jan. 19. 13:52
 4/21 anonim ***** válasza:
98%

Ezt akartam mondani, amit 3-as. Kérdezd már meg egyszer (amikor mondja rád a ronda dolgokat), hogy szerinte kitől örökölted?

(Megjegyzem, nyilván nem vagy ronda amúgy egyáltalán, ez az ő lelki nyomora. Csak hát szerintem gyarló dolog pont a külseje miatt kritizálni a saját gyerekünket, nem is értem...)

2021. jan. 19. 13:55
 5/21 anonim ***** válasza:
95%
Engem is mindig leszolt anyam, hogy vekony vagyok, deszka vagyok, kopott szine van a hajamnak, stb. Miota dajat labon élek, sokat edzek es a hajamat is festem es azota mindig buszkelkedik velem. Most meg a tesomat szolongatja, mert hizott kicsit es betegseg miatt megy tonkre a bore es a haja. S mindig beszol neki, hogy menjen kozmetikushoz, vegyen peldat rolam, stb. Persze o el nem menne sportolni vagy szemoldokot szedetni... kb amit o szeretne magan csinalni, azt akarja rajtunk is látni.
2021. jan. 19. 14:02
 6/21 anonim ***** válasza:
98%
Mondjad neki, hogy nem a te hibád, tőle örökölted.
2021. jan. 19. 14:03
 7/21 anonim ***** válasza:
13%
Hányszor írod még ki ezt a kérdést?
2021. jan. 19. 14:05
 8/21 anonim ***** válasza:
97%
Legközelebb amikor ezt mondja vedd elő a legártatlanabb, legédesebb mosolyod , nézz a szemébe és mondd azt, hogy "tudom, tőled örököltem". Állj ki magadért, senki más nem fog.
2021. jan. 19. 14:06
 9/21 anonim ***** válasza:
84%

Nekem azt mondta drága anyám, hogy bánta hogy megszült. Mire én : Szégyenlem, hogy te vagy az anyám.

Sajna voltak ennél rosszabbak is. Visszatérve a válaszra jobb, ha megtanulsz független lenni legalább érzelmileg.

2021. jan. 19. 14:07
 10/21 anonim ***** válasza:
90%

Szia kérdező! Anyád egy nárcisztikus lelki nyomorék aki vetélytársat lát benned. Fiatal vagy, szép vagy, előtted az élet. Ez a baja! Az én anyám is ugyanezt nyomatta anno, csak ő becsomagolta abba, hogy ő csak jót akar nekem, azért mond ilyeneket. Francokat akart jót. Meg akart semmisíteni, meg akart törni, hogy egy full lúzer, döntés és életképtelen nímand legyek. Hát nem sikerült neki, de ehhez el kellett költöznöm. Hetente vagy 2 hetente 1x beszélek vele, max fél órát. De azt is minek.

Ez verbális bántalmazás! Sőt a bántalmazásnak is az aljas formája, mert ki vagy neki szolgáltatva. Ott kell laknod vele, nem tudsz hova menni, nincs kire számíts. Undorító. Ha el tudsz tőle költözni (kolesz, albérlet) akkor ne habozz. Ez jobb nem lesz.

2021. jan. 19. 14:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!