Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek ha nem veszik...

Mit tegyek ha nem veszik komolyan a Potenciális Diabéteszem?

Figyelt kérdés
A potenciálisat úgy értettem hogy lehetséges hogy diabéteszem van, háziorvos szerint valószínű kaptunk beutalót a Diabetológiára vagy hova de még nem mentünk el és a Covid miatt anyám azt mondta hogy csak februárban fogunk valamikor (mióta elkezdték mérni talán egyszer ha éhgyomorra 7.2 alatt volt evés után meg volt már 10.8 is de 8-nál nem 1x több volt. Btw azért van ilyen sok érték eddig mert itthon folytattam a mérést). Mivel kiskorú vagyok tehetetlen lettem. Anyámék folyton chipset zabálnak meg minden finomított szénhidrátos meg gyorsan felszívódó szénhidrátos ételeket esznek csak kb. folyton pörkölt nokedli tészta tészta tészta meg persze kenyér kenyér kenyér. Főzni nem engednek a "még a végén felgyújtod a lakást" címszóval, dolgozni sem engednek diákmunkára. Viszont ha anyámat megkérem hogy nem csinálna-e nekem egészséges kajákat akkor l3b@sz hogy ő miattam nem fog 2 félét főzni és fáradozni. Én viszont qrv@-ra parázok a szövődményektől és nem merek enni de az meg nem jó mert leeshet a vércukrom.

2021. jan. 13. 19:39
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
63%

Ha nem kezdesz el megtanulni elkészíteni olyan egyszerű ételeket, amiket megehetsz, akkor soha nem fogsz megtanulni.

Kezdd nagyon egyszerű dolgokkal, pl. tükörtojással, serpenyőben megsüthető grillsajttal, hozzá nyers zöldségekkel, vagy zöldségkrémlevesekkel: összevágod a zöldségeket (cukkini, főzőtök, paradicsom, paprika...stb, amit szeretnél), 15 percig főzöd vízben alacsony hőfokon, utána leturmixolod, hozzáadsz egy kevés tejfölt vagy joghurtot, olívaolajat, olyan fűszereket, amiket szeretsz és nincs benne hozzáadott cukor és keményítő, egy kis sajtot is része lehetsz bele, és már kész is.

Amióta rájöttem, hogy IR-es vagyok, - azaz 16 éves korom óta - magamra főzök.

2021. jan. 13. 20:55
 12/17 anonim ***** válasza:
84%
Mikrót használni engednek? Abban is sok mindent meg lehet csinálni, bár nem lesz olyan ízletes. Fagyasztott zöldségkeverék hipermarketben olcsó, kis fantáziával lehet kihozni belőle több mindent.
2021. jan. 13. 22:01
 13/17 anonim ***** válasza:
59%

Kedves Kérdező!

Érintett vagyok magam is, így nem a levegőbe beszélek.

Akik itt linkeket küldözgetnek neked a normális értékekről, meg lehipochondereznek, azokra ne hallgass egyáltalán.

A 11esnek meg mondom, hogy a turmixolás extra gyorssá teszi a szénhidrátot, a joghurt is gyors szénhidrát, tehát a zöldségkrémleves baromi rossz választás ebben az állapotban.

Amennyit magadért tudsz tenni, kérdező, hogy a köretre odafigyelsz. Azt magadnak is el tudod készíteni húsételek mellé. Bulgurt pl tudom ajánlani, vagy van tasakos barnarizs. Ezeket kevés konyhai tudással is el tudod készíteni.

A kenyér kérdése pedig: a Lidl teljes kiőrlésű toastkenyér nem olyan drága, el is áll, tehát ilyeneket még a kevéske zsebpénzedből is tudsz venni.

A leírt tüneteid mind azt mutatják, hogy van gond. A szüleid hozzáállását nem minősítem. Te jól teszed, hogy foglalkozol a dologgal.

Hány éves vagy amúgy?

Keress meg privátban nyugodtan, ha további kérdéseid vannak.

38N

2021. jan. 14. 07:41
 14/17 anonim ***** válasza:
0%

13: Milyen érdekes, hogy rossz neked a leturmixolt főtt zöldség, ami igazából csak az étel halmazállapotán változtat, ha meg van főzve, semmi máson, míg te bulgurt meg barna rizst javasolgatsz neki, aminek KEGYETLEN MAGAS a glikémiás indexe. Ha teheti, kerüljön MINDEN gabonát, mert súlyos IR-esként ez maga a méreg, nem jó rendellenesen működő anyagcserének, akármennyire ezt lett divat nyomatni.

Joghurt szempontjából meg nem a cukrozott sz@rokra gondoltam, hanem a natúr verzióra, aminek 100 grammjában max. 4 gramm szénhidrát van, nem több, az is alacsony glikémiás indexű.

2021. jan. 14. 11:13
 15/17 anonim ***** válasza:
90%

14 jó lenne nem terjeszteni a hülyeséget, a bulgur GI-je 48, ami távol áll a drámaian megfogalmazott kegyetlen magastól....🙄

Nem mintha a 13-asnak igaza lenne teljesen, de azért nem kéne drámázni se. A kérdezőnek valószínűleg tényleg van gondja, de azzal csak ront a betegségén, ha szétstresszeli magát, februárban elvégzik rajta a kivizsgálást és akkor már a szülőknek is ott lesz fekete-feheren a diagnózis, ennyi.

2021. jan. 14. 11:54
 16/17 anonim ***** válasza:
62%

8-as vagyok.

Nem igazán tudom, miért pontoztak le, és a 13-asnak mi baja a linkkel, amit küldtem, gondolom, nem olvasta végig a válaszomat, mert egyébként szerintem egy diétát követünk.

A turmixolás önmagában extra gyors felszívódású, mert kb nem is kell megemészteni. Függ ez persze attól, hogy miket turmixolunk, lehet lassú széndigrátokkal csökkenteni a felszívódását, de alapvetően tényleg nem javasolt. Minden konyhatechnikai eljárás gyorsít. Minél tovább pirítod a kenyeret, minél tovább főzöd a krumplit, stb, annál gyorsabb lesz.

2021. jan. 14. 12:26
 17/17 anonim ***** válasza:
Ennyiből még nem biztos. Lehetsz inzulinrezisztens, vagy prediabéteszes is, ami visszafordítható. Mennyire vagy fiatal? Elvileg mehetsz dokihoz szülő nélkül is, csak beavatkozásokhoz kell engedély. Van fb csoport IR(inzulinrezisztencia) néven, itt rengeteg segítséget kaphatsz a tagoktól h hova kell menni, mit kell csinálni, ha már a szüleid nem hajlandóak ezzel törődni.
2021. jan. 14. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!