Mit tegyek ha nem veszik komolyan a Potenciális Diabéteszem?
Ha nem kezdesz el megtanulni elkészíteni olyan egyszerű ételeket, amiket megehetsz, akkor soha nem fogsz megtanulni.
Kezdd nagyon egyszerű dolgokkal, pl. tükörtojással, serpenyőben megsüthető grillsajttal, hozzá nyers zöldségekkel, vagy zöldségkrémlevesekkel: összevágod a zöldségeket (cukkini, főzőtök, paradicsom, paprika...stb, amit szeretnél), 15 percig főzöd vízben alacsony hőfokon, utána leturmixolod, hozzáadsz egy kevés tejfölt vagy joghurtot, olívaolajat, olyan fűszereket, amiket szeretsz és nincs benne hozzáadott cukor és keményítő, egy kis sajtot is része lehetsz bele, és már kész is.
Amióta rájöttem, hogy IR-es vagyok, - azaz 16 éves korom óta - magamra főzök.
Kedves Kérdező!
Érintett vagyok magam is, így nem a levegőbe beszélek.
Akik itt linkeket küldözgetnek neked a normális értékekről, meg lehipochondereznek, azokra ne hallgass egyáltalán.
A 11esnek meg mondom, hogy a turmixolás extra gyorssá teszi a szénhidrátot, a joghurt is gyors szénhidrát, tehát a zöldségkrémleves baromi rossz választás ebben az állapotban.
Amennyit magadért tudsz tenni, kérdező, hogy a köretre odafigyelsz. Azt magadnak is el tudod készíteni húsételek mellé. Bulgurt pl tudom ajánlani, vagy van tasakos barnarizs. Ezeket kevés konyhai tudással is el tudod készíteni.
A kenyér kérdése pedig: a Lidl teljes kiőrlésű toastkenyér nem olyan drága, el is áll, tehát ilyeneket még a kevéske zsebpénzedből is tudsz venni.
A leírt tüneteid mind azt mutatják, hogy van gond. A szüleid hozzáállását nem minősítem. Te jól teszed, hogy foglalkozol a dologgal.
Hány éves vagy amúgy?
Keress meg privátban nyugodtan, ha további kérdéseid vannak.
38N
13: Milyen érdekes, hogy rossz neked a leturmixolt főtt zöldség, ami igazából csak az étel halmazállapotán változtat, ha meg van főzve, semmi máson, míg te bulgurt meg barna rizst javasolgatsz neki, aminek KEGYETLEN MAGAS a glikémiás indexe. Ha teheti, kerüljön MINDEN gabonát, mert súlyos IR-esként ez maga a méreg, nem jó rendellenesen működő anyagcserének, akármennyire ezt lett divat nyomatni.
Joghurt szempontjából meg nem a cukrozott sz@rokra gondoltam, hanem a natúr verzióra, aminek 100 grammjában max. 4 gramm szénhidrát van, nem több, az is alacsony glikémiás indexű.
14 jó lenne nem terjeszteni a hülyeséget, a bulgur GI-je 48, ami távol áll a drámaian megfogalmazott kegyetlen magastól....🙄
Nem mintha a 13-asnak igaza lenne teljesen, de azért nem kéne drámázni se. A kérdezőnek valószínűleg tényleg van gondja, de azzal csak ront a betegségén, ha szétstresszeli magát, februárban elvégzik rajta a kivizsgálást és akkor már a szülőknek is ott lesz fekete-feheren a diagnózis, ennyi.
8-as vagyok.
Nem igazán tudom, miért pontoztak le, és a 13-asnak mi baja a linkkel, amit küldtem, gondolom, nem olvasta végig a válaszomat, mert egyébként szerintem egy diétát követünk.
A turmixolás önmagában extra gyors felszívódású, mert kb nem is kell megemészteni. Függ ez persze attól, hogy miket turmixolunk, lehet lassú széndigrátokkal csökkenteni a felszívódását, de alapvetően tényleg nem javasolt. Minden konyhatechnikai eljárás gyorsít. Minél tovább pirítod a kenyeret, minél tovább főzöd a krumplit, stb, annál gyorsabb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!