Az Egyesült Királyságban és a skandináv országokban miért hagyják magukra a gyerekeket a szülők 18-20 év körül?
A nyugati világban, nyugati fizetésekkel bizonyos szempontból még meg is éri az albérlet. Gondolj bele, ha mondjuk az USA-ban élsz egy befutott I.T szakemberként (most mondtam valamit), de hirtelen a Szilícium völgyben kapsz egy remek álláslehetőséget a teszem azt new-yorki helyed helyett, felmondod a bérletet és rögtön tudsz költözni.
Van ennek előnye is, csak Magyarországon ez nem annyira érezhető, ugyanis egyrészt kicsi az ország, vízfejű is (úgyis csak Bp.-n és pár nagyvárosban van jobb munkalehetőség), és keleti fizetések társulnak nyugati albérletárakkal.
#10: ez egy hülye sztereotíp általánosítás....
száz+ kérdés alatt leírtuk (-ták) már, hogy attól nem lesz élhetetlen senki sem, ha kap egy lakást, vagy egyéb támogatást a szülőktől.
Mert bizony a többségük megkapja "ajándékba" mellé a felelős gazdálkodás, takarékoskodás, stb. mentalitását is.
És a szüleik útját követve ők is sikeres emberek lesznek.
#22:
Azért is megéri, mert nem neked kell karbantartani, felújítani, ezt megoldja a tulaj. Aki élt már családi házban, az tudja, hogy miről beszélek. Egy vagyont kell rákölteni, hogy ne csökkenjen az értéke. Mindig van valami felújítani való. Vagy valami elromlik.
A kérdésed feltevése téves!
Egyrészt nem magukra hagyják a gyerekeket, mert attól, hogy külön lakásban élnek, még megmarad a családdal a kapcsolatuk, viszont az önállóságuk növekszik.
Másrészt nem úgy van, ahogy sokan gondolják, hogy 18 év minusz egy napig minden a a fenekük alá van rakva, másnaptól kezdve meg semmit nem kapnak, hanem ott a gyerekeket /fiatalokat már kisiskolás kortól önállóságra nevelik.
Az, hogy egyetem mellett dolgoznak, nem tudom, miért probléma, nem arról van szó, hogy gyárban három müszak mellett járnak egyetemre, hanem hogy a szabadidejükben nem leisszák magukat, hanem értelmesen töltik az idejüket.
Egyébként 18 éves korra ott is elvárt dolog az érettségi, meg a több nyelv tudása - és a nyelv(ek)et beszélik is, nem csak van róla papírjuk.
Ismerem a szituációt, a tanyánknál a szomszédok a nyolcvanas évek óta próbálják foltozgatni az óriási házukat...
A mi tanyánk meg éppenhogy csak lakható (nem lakunk ott) vagy 10 éve. Ha valaki ott szeretne élni életvitel szerűen, annyit kéne költeni a házra, hogy egy új könnyűszerkezetes épület kb jobban megérné.
11- én is dolgoztam, kisebb koromban csak családon belül, pl ablakpucolásért, kocsimosásért kaptam pénzt, amit gyűjtöttem.
16 éves koromtól pedig nyaranta, iskolai szünetekben diákmelóztam, hogy legyen félretett pénzem, ne apától kelljen pl új ruhára vagy egy-egy koncertre kérnem.
Egyetem alatt is melóztam és 23 évesen elköltöztem albérletbe, lakótárssal, páréve pedig a kedvesemmel élek együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!