Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem tudja ezt elfogadni?

Miért nem tudja ezt elfogadni?

Figyelt kérdés

Anyám nagyon szeretne egy unokát tőlem is,amióta a testvérem a második gyerekét szülte meg.

Folyamatosan kérdezgeti,hogy nekem végre mikor lesz családom. Mikor akarok felnőlni.. Meg nem lehetek ennyire önző.

Ebből veszekedés is volt,ami miatt nem beszéltünk pár hétig.

Úgy érzem,hogy még nem éltem ki magam igazán,annyi mindent akarok csinálni,amit gyerek mellett nem lehet.

Anyám persze már gyerek cuccokat is vett,mondván,hogy majd ez meghozza a kedvemet.

Próbáltam elmagyarázni neki,hogy amikor úgy érzem,akkor lesz,de az is lehet,hogy nem lesz unokája tőlem.

Aztán elkezdte magyarázni,hogy mindenkinek jót tesz a gyerek,és lehet nekem is jót tenne,felelősségteljes lennék stb.

Tényleg én vagyok a "különc"?

29/N

2021. jan. 2. 18:05
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
93%
Egyáltalán van állandó partnered? Vagy anyukád azt akarja, hogy egyedülálló anya légy?
2021. jan. 2. 18:13
 2/13 A kérdező kommentje:
Van férjem,de ő nem akar semmire rábeszélni. Anyámmal már összevesztek ezen..
2021. jan. 2. 18:17
 3/13 anonim ***** válasza:
91%
Mondd meg anyukádnak, hogy a "szeretne egy unokát tőled" kb olyan kérés, mintha te azt mondtad volna neki, hogy szeretnél egy testvért tőle. Szép dolog az unoka, de a te tested, te döntésed, a te életed. Ha nagyon nem akarsz konfliktust, akkor bólogassál szépen, aztán csináld úgy a dolgod, ahogy akarod.
2021. jan. 2. 18:26
 4/13 anonim ***** válasza:
83%
A hármas jól elmondta az elején, te meg szeretnél egy kistesót,lehet menni szülni. 29 évesen mellesleg ha ezt meg kell kérdezned,az nem sok jóra vall...édes istenem.
2021. jan. 2. 18:40
 5/13 A kérdező kommentje:

Kedves négyes..én nem azt kérdeztem,hogy mit csináljak.

Azt kérdeztem,hogy miért nem tudja felfogni. (ami nem csak engem érint,hiszen rengetegen panaszkodnak,hogy nem értik ezt meg)

Mellesleg nem tudom,hogy mi a problémád.

Ha bólogatok mint a birka akkor elfogja tőlem várni,és ott tartunk ahol a part szakad. Folyamatosan fogja kérdezni,hogy na és mikor lesz már gyerek?

2021. jan. 2. 18:52
 6/13 anonim ***** válasza:
58%
Mi lenne,ha megjönne az ész,és xarnál bele az egészbe? Ilyenkor a magassarkúra kéne állni,és azt mondani,hogy hagyja abba, v nem beszélsz vele. Ez miért olyan nehéz? Jajj mer nem akarom megsérteni...Akkor viseld el és ne sírj. Kész. Vagy megmondod egyenesen a szemébe,hogy erről nem szeretnél dumálni,max majd ha esetleg úgy gondolod,vagy nem sírsz és végighallgatod minden egyes alkalommal a nyavajgását. Na. Nagyon nagy a baj 29 évesen.
2021. jan. 2. 18:55
 7/13 anonim ***** válasza:
59%
Arra, hogy önző vagy csak válaszolj annyit, hogy minden ember önző csak valaki ehhez csinál egy másik embert is...
2021. jan. 2. 18:56
 8/13 anonim ***** válasza:
90%

Ő hív téged önzőnek? Komolyan?

Nem, baromira nem való mindenkinek gyerek.

Nem, nem is ez jelenti az élet értelmét minden embernek.

"Anyám persze már gyerek cuccokat is vett,mondván,hogy majd ez meghozza a kedvemet."

Na ez pedig nagyon beteg.

2021. jan. 2. 18:59
 9/13 anonim ***** válasza:
27%
Az abnormálist nehéz elfogadni.
2021. jan. 2. 19:08
 10/13 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem is az ember akkor vállaljon gyereket, ha szeretne és tudja neki biztosítani a megfelelő körülményeket. Nem azt mondom, h ha véletlen barátnőm teherbe esne, akkor kétségbe esnék és tuti megtartanánk, de mi is szeretnénk megteremteni azt az egzisztenciát, ahol nyugodtan kényelmesen fel tudnánk nevelni egy gyereket. Igen lehet anyukád 30 évvel ezelőtt már 2 gyerekkel jól elvolt, de mások voltak a körülmények is és az igényeink is nagyobbak. Szerintem normális a gondolkodásod.
2021. jan. 2. 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!