Honnan tudhatnám meg, hogy elkényeztettek-e?
Az alapján amiket leírtál, egyáltalán nem vagy/voltál elkényeztetve, egyszerűen csak támogató szüleid vannak akik úgy gondolják, hogy a gyereküknek a tanulás a dolga, hogy megalapozza az életét. Ez szerintem is így van rendjén.
Sajnos ma már sokan rászorulnak arra hogy hamar munkába álljanak, egyetem mellett is, de nagyon jó dolog,ha erre nincs szükség. Ha mégis dolgozol akkor önszántadból és nem azért hogy éhen ne halj.
A stílusod alapján. Itt is látszik a fogalmazásaidban hogy kissé fennhordod az orrod. "meg is lett az eredménye" mintha más nem lenne eredményes, vagy azt lenézed, aki dolgozni kényszerül, mert pl. nem színötös tanuló volt. Pedig ők is emberek, és nem kevésbé hasznos tagjai a társadalomnak mint aki tanulásba fekteti az energiáját.
".. hasonló válaszokat várok" szintén dirigáló a stílusod. Ne mond meg senkinek sem hogy milyen választ szeretnél hallani. Ki vagy te? Hogy a kedvedre tegyenek... Senki.
Minden válaszból tanulhatsz, legfőképpen abból, ami nem tetszik neked, mert talán pont beletalál az igazságba, és tanulni lehet(ne) belőle. És még valami: ezt nem tanítják egyetlen egyetemen sem. Úgyhogy soha senkinél ne hidd magad okosabbnak. Mert mindenkitől lehet valamit tanulni, vagy tapasztalatot szerezni.
13: Én általános iskoláról beszéltem, te már akkor dolgoztál? Remélem nem, mert az illegális.
"hasonlóan értelmes válaszokat várok" "ellenvélemény" is lehet, csak legyen kifejtve, tehát ne egy igent vagy nemet írjatok, mert nem látok a fejekbe, mint 1-1 kommentelő tette. A kérdés továbbra sem az, hogy az vagyok-e, hanem, hogy tudtok valamilyen anyagot linkelni ennek a megállapítására, vagy valahogy ezt meghatározni végső soron.
Ezt írtam az első oldalon.
Ne rajtam éljétek ki a frusztációtokat, főleg ne akkor, amikor észre veszem magam és változtatni próbálok jó irányba.
Ritka buta vagy, és még kupálódásképtelen is. Ne csodálkozz azon amilyennek tartanak.
Na mentem, hülyékkel nem vitatkozom. Reménytelen eset vagy.
Teljesen mindegy hogy elkényeztettek vagy sem. Ne ezen gondolkozz.
Sokat tanultál, elsőre bejutottál egyetemre, én is egyetemista vagyok és tudom, hogy ez azért nem semmi, ha egy kemenyebb szakról beszélünk.
Légy büszke magadra! A felvételit nem a szüleid írták meg helyetted.
Anyagilag támogatni egy gyereket nem elkényeztetés. Nálunk van egy csaj aki rögtön egy lakást is kapott az egyetemtől 200 méterre, hogy ne kelljen koliban laknia vagy albérletben. Én ezt tartom elkényeztetésnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!