Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy esne ha a lányotok a...

Hogy esne ha a lányotok a nagynénjéhez menne bizalmas témákkal, mert te őszinte voltál vele?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A lányom 17 éves, nagyjából fél éve van pasija, az első tudtommal. Én mondtam neki hogy ne feküdjön le senkivel 18 előtt mert megbánja. Jól össze is vesztünk ezen néhány hónapja. Most a nővéremhez menekül minden ilyen dologgal. A nővérem egyik barátnője nőgyógyász, elvitte hozzá pénteken, ennyit tudok. Kérdeztem a lányom, de csak annyit mond hogy semmiség, mindegy, nem számít, stb. A nővérem pedig azt mondja hogy megkérte a lányom hogy ne mondjon semmit! Ti mit tennének a helyemben? 35N

2020. dec. 20. 21:04
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
12%

Azért elég csúnyákat írtok az anyukának. Valószínűleg tapasztalatból beszél, mivel ő is korán esett teherbe.

Persze nem tette jól, egy kamaszt tiltani olyan, mintha a srácot masnival a fejem adna oda a lányának.

De ne már basszus srácok, egy anya félti a gyerekét. Ezt elcseszte, de azért ne szidjuk már. Szerintem itt elég sokunk anyukája pont ilyen volt, mint a kérdező. Sokszor eszembe jut, hogy lehet hallgatnom kellett volna anyámra, mert amúgy tényleg segíteni akart előrejutni az életben. Többek pedig vágytak volna egy olyan anyára, aki bárcsak feltette volna őket.

Szerintem próbáld magadban elrendezni, a gyereked nem te vagy, megóvni pedig ilyen formában nem fogod tudni, ezért segítsd ott ahol tudod veszekedés helyett.

Hajrá!

2020. dec. 21. 01:12
 22/32 anonim ***** válasza:
93%
Épeszű ember nem sértődik meg a gyerekére és nem veszik össze vele, elfogadja, hogy egy 17 évesnek is van önálló érzelmi élete és talán bizalmas dolgokban egyszerűbb megnyílni egy távolabbi rokon előtt, akivel egyenrangúbb, ahol nincs meg a szülő-gyerek függőség.
2020. dec. 21. 06:45
 23/32 anonim ***** válasza:
91%

Úgy látszik, hogy a 17 éves lányodnak több esze van, mint neked. Pontosan azért megy most a nővéredhez, mert nem akarja úgy elcseszni az életét, ahogy te, nem akar ugyanabba a hibába esni. De te még ennyi idősen se jöttél rá arra, hogy hogyan lehet ezt kiküszöbölni, hogyan lehetne jobban csinálni, inkább tiltod és hülyeségeket mondasz neki. Még jó, hogy a nővérednek több esze van.

Simán csak kérj tőle bocsánatot.

2020. dec. 21. 07:42
 24/32 anonim ***** válasza:
96%

Azt vettem észre, hogy azok a szülők félnek a legjobban a szextől, akik nem beszélgettek a gyerekükkel erről és a védekezésről.

Illetve ez nem korhoz kötött (jogilag is Mo-n a korhatár 14). Ha fejben felnőtt, tudja mi az a védekezés, a párjával szeretné elveszteni (és legalább nem egy buliba részegen) és még biztos is benne akkor hol a baj?

2020. dec. 21. 07:49
 25/32 anonim ***** válasza:
100%

Szóval: őszintén megmondtad neki, hogy te is megbántad? Ezzel azt is, hogy megbántad, hogy megszületett. Akkor miért is csodálkozol azon, ha máshoz fordul? Főleg, hogy Te nem segítettél neki?

Én 48 éves vagyok, szintén anya. Hogy mit tennék? Rettenetesen szégyellném magam amiatt, hogy a lányomnak a testvéremhez kell fordulnia, mert én nem segítettem neki!

2020. dec. 21. 08:01
 26/32 anonim ***** válasza:
100%
17 és 18 közt már igazán nincs sok különbség
2020. dec. 21. 08:24
 27/32 anonim ***** válasza:
100%

anyam is ugyan ezzel a szoveggel jott, hogy x evig ne fekudjek le a baratommal, el is titkoltam elotte, aztan lett nagy perpatvar amikor megtudta. (igaz en csak 15 voltam, de azota is egyutt vagyunk a baratommal 4 eve, nem bantam meh egyaltalan)

nem tiltani kell a gyereket, hanem tanitani hogy hogyan legyen biztonsagban, es bizositani rola hogy nem bantad meg a szuleteset !

az is ertheto hogy neked rosszul esik hogy a testvereddel beszeli meg ezeket, de nem csoda,ha ugy erzi nem tud veled bizalmaskodni

2020. dec. 21. 09:02
 28/32 anonim ***** válasza:
100%

Nagyot csalódnék magamban.

Bár sose jutna eszembe ilyet mondani a gyerekemnek. Elég gáz volt az is, amikor anyám azt súlykolta, hogy csak azzal feküdjek le aki eljegyzett. Még 28 évesen is szűz lennék xD

A fogamzás gátlásra kellett volna felhívnod a figyelmét, meg hogy ne menjen bele olyanba amit ő nem szeretne ténylegesen, de már mindegy. Elszúrtad.

2020. dec. 21. 10:21
 29/32 anonim ***** válasza:
92%
Nem bízik benned. Ez normális jelenség, nem mindenkiből lesz jó szülő.
2020. dec. 21. 13:12
 30/32 anonim ***** válasza:
62%
Végül mi lett?
2020. dec. 22. 17:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!