Kitehető valaki az utcára egy a lakásból, ha az állandó lakóhelyeként van bejelentve, és a mindennapokban ott is él?
Figyelt kérdés
Kifejtve: nemrég tudtam meg, hogy öcsém többször is ismerősöknél, vagy menhelyen kell aludjon, mert anyukám nem engedi be a lakásba. A sráccal semmi komoly gond, édesanyám viszont mentálisan beteg (paranoia), én régóta nem tartom vele a kapcsolatot. Albérletet hirtelen most nem talál a városban.
Anyám ezt jogilag megteheti? Ő a lakás tulajdonosa. Segíthetek neki pl rendőri segítséggel? (míg albérlet lesz, ne kelljen idegeneknél aludnia)
#lakcím #Lakhatási probléma
2020. dec. 17. 19:57
11/14 anonim válasza:
10-es, akkor nézz utána bátran. :)
12/14 Savlekotő válasza:
Jogilag nem,persze, de eleve nem beszámítható,és náluk a törvény csak betük halmaza, ezért írtam hogy mielőbb gyámság..
13/14 Savlekotő válasza:
Gondnokság alá felnőtt is helyezhető ha ön és közveszélyes,pl skizofrén elmebeteg sorolhatnám.
14/14 anonim válasza:
"Fontos ugyanakkor, hogy a lakcím bejelentése önmagában nem keletkeztet az ingatlan használatához fűződő, valamint egyéb vagyoni jogot"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!