Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szóljak, hogy írogat a barátja...

Szóljak, hogy írogat a barátja, vagy ne kavarjak be?

Figyelt kérdés

A szüleim nem nagy facebookosok, nincsenek fent semmilyen közösségi oldalon. Ezért máskor is volt, hogyha egyik barátnőjük/barátjuk mutatni akart nekik valamit, nekem küldték el és én megmutattam. Apám egyik régi legjobb barátja nemrég költözött vissza Budapestre, nyáron találkoztunk pár sütögetésnél, meg októberben volt nálunk egy vacsorán, de ennyi.

Egyszer rám írt Facebookon, hogy mutassak meg apának egy videót, majd utána elkezdett nekem írogatni. Először csak érdeklődött, hogy "na és én hogy vagyok", vagy hogy látta Instagramra tettem ki új képet és hogy milyen szép vagyok a képeken is, mert hogy ritka, hogy valaki az életben és a képeken is az legyen. Vagy hogy neki mindig a magas, modellalkatú és szőke lányok, nők tetszenek, velük ismerkedik, de az én összes képemtől elakad a szava és hogy ő nem érti, én hogy lehetek szingli.

Novemberben volt a születésnapom, reggel felköszöntött és mondta, hogy majd a nap folyamán kapni fogok egy kis ajándékot, reméli tetszeni fog. Egy közel 40 ezres parfümöt küldött... Mikor kérdeztem, hogy mire fel, mondta, hogy akart valamit venni, ha már annyit beszélünk és ezt ahogy megszagolta a boltba, rögtön én jutottam eszébe és szerinte ez nekem nagyon jól fog állni.

Nem azt mondom, hogy 24/7 írogat és nem hagy békén, mert hetente kb 3-4 délután/este beszélünk. Nem nyomul zavaróan, meg inkább udvarias, kedves, csak azért na... A többi barátjuk kb. lerendezi annyival, hogy legyek kedves megmutatni ezt, meg azt a szüleimnek és ennyi. Szóval furcsa valahol.

Nem tudom, hogy mondjam-e itthon, vagy inkább ne. Mert igazából sokat nem tudnak csinálni, maximum apám jól leteremti, hogy fejezze be. Az meg olyan, mintha úgy jönne le, hogy én mindennel szaladok árulkodni a szüleimhez.

2020. dec. 10. 22:04
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne vondd be egyelőre a szüleidet. Küldd vissza a parfümöt, mert ez túl nagy értékű ajándék és nem akarod elfogadni. Nem tudom pontosan mit akarsz, a csávó világosan rád nyomult, te meg irogatsz vele továbbra is. Ha nem tetszik, állítsd le és ne írkálj vele.
2020. dec. 10. 22:12
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Fogod és letiltod mindenhonnan,és beálitod hogy semmit ne láthason rólad.
2020. dec. 10. 22:15
 3/22 anonim ***** válasza:
92%

Szólni talán nem muszáj a szüleidnek, de az tuti, hogy döntsd el magadban, hogy TE mit akarsz a pasitól.

Ez ugyanis egyértelmű nyomulás, ahogy az előző válaszoló is mondta. Pusztán haverságból nem fog egy pasi 40 ezres parfümöt adni egy fiatal lánynak! Meg dicsérni, hogy milyen szép!

Ha továbbra is sűrűn dumálsz vele (mert ez sűrű, én a szüleimmel sem beszélek ilyen gyakran), meg elfogadsz ajándékot, akkor ne csodálkozz, hogy majd egyszer élőben aktívabban is rád fog mozdulni. Ha te pedig akkor elutasítod, akkor valószínűleg fel fog háborodni, hogy "miért húztad idáig az agyát?"

Miért mutattál olyan jeleket, hogy ő is érdekel téged?

Na akkor lesz igazi baj.

Persze lehet, hogy ha meg majd megmondod neki, hogy bocsi, téged ő nem ÚGY érdekel, akkor visszakozni fog, hogy ő sem úgy értette. A visszautasításkor szoktak így reagálni, hogy mentsék a hiúságukat, és ezt meg is értem.

De ez ne zavarjon, a lényeg, hogy te jelezd, hogy nem pálya (ha nem akarsz tőle semmit). Onnantól tudni fogja, és akkor ő sem pazarolja az idejét.

Ezzel sok kellemetlen fejleményt meg lehet előzni.

Egyébként hány éves vagy? Mert ha nagyon fiatal, akkor az viszont pedo gyanú, és akkor inkább mégis jelezd más felnőtteknek, hogy úgy általában tartsák rajta a szemüket.

2020. dec. 10. 22:21
 4/22 anonim ***** válasza:
85%
Ha vissza írsz persze h azt hiszi érdekled. Tetszik neki a szitu
2020. dec. 10. 22:23
 5/22 anonim ***** válasza:
21%
Apad haverja meg akar d.ni? Fuj. En az apam koruskkal csak penzert fekudtem volna le ahany eves annyi millaert😊
2020. dec. 10. 22:29
 6/22 A kérdező kommentje:

De valahol udvariasságból írok vissza neki, mert érdeklődik, kérdez, én meg válaszolok. Pl. sorozatokról, könyvekről beszélgetünk, vagy utazásokról, külföldi helyekről stb.

17 éves vagyok.

2020. dec. 10. 22:36
 7/22 anonim ***** válasza:
94%

Értem, hogy udvariasságból írsz vissza. De értsd meg, hogy neki nagyon nem udvariasság van a tettei mögött.

Ha mást nem, azt a marha drága parfümöt vissza kéne neki adni.

Ha erősködik, hogy de tartsd meg, akkor te is erősködj, hogy nem fogadhatod el, még a szüleidtől sem kapsz ilyen drága dolgot, nem lenne helyes, stb.

Ha nem tanulsz meg védekezni az ilyen közeledések ellen, akkor egyszer az lesz a vége, hogy udvariasságból azt is hagyni fogod, hogy valaki akaratodon kívül ágyba vigyen...

2020. dec. 10. 22:48
 8/22 anonim ***** válasza:
93%
Kiskorú vagy, én a helyedben mindenképp jelezném a szüleidnek. Egészséges felnőtt férfi nem nyomul a haverja kiskorú lányára. Jobb, ha erről tudnak a szüleid. Neked nem kell haverkodni vele, viszont magadra vigyázni annál inkább.
2020. dec. 10. 23:08
 9/22 anonim ***** válasza:
96%
Mi a f4sz. 23 évesen nem nyomulnék 17 éves lányra, nemhogy 40 évesen a haverom 17 éves lányára. Ez azért elég beteg
2020. dec. 10. 23:37
 10/22 anonim ***** válasza:
95%

Küldd vissza a parfümöt azzal, hogy ezt a gesztust te nem tudod viszonozni.

Tedd hozzá, hogy barátod van.

Nyomulna az öreg róka kapuzárás előtt.

Úgy függeszd fel őt az oldaladon, hogy ne tudjon róla,

hogy ne lásson semmit, mit posztolsz, stb.

Ha valamiképpen ír, akkor ne válaszolj rá.

Nem érdemes szólni a szüleidnek.

2020. dec. 11. 03:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!