Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az öcsém lop és kavarja nekem...

Az öcsém lop és kavarja nekem a szart. Mit csináljak vele?

Figyelt kérdés

Depressziós voltam,és nagyon nehezen túl tettem magam rajta,erre az öcsém elkezdett lopni. Ez kb. 2 hónapja kezdődött, sokaktól lopott el pénzt, személyi igazolványt(köztük az enyémet is,csak nem tudom hogy minek az neki!?), cigit,mindent. És a szüleim rajtam töltik ki a mérgüket,nem rajta,és állandóan engem szidnak,és én nagyon könnyen megsértődök, és gyorsan elsírom magam. És már megint vagdosom magam,mert mindennek elvagyok hordva. R*ngyó,k*rva,stb.. Pedig nem állunk rosszul anyagilag,nem értem hogy miért lop. Kér pénzt és kap,nekem pedig pár száz forintot sajnálnak arra adni,hogy a barátnőmmel elmennyek sütizni vagy valahova. Már nem merek az utcára kimenni,mert nem tudom,hogy ki kinek mondta el?! Tudom nem megoldás,de nagyon kivagyok. Ezen kívül kavarja a szart,mindig én kapok még ok nélkül is. A szüleim pedig nem csinálnak semmit.

16L az öcsém 14

2011. aug. 3. 20:13
 1/10 anonim ***** válasza:
Nagyon szívesen segítenék, de sajnos nem tudok... Nem tudsz beszélni a szüleiddel? Vagy nem hallgatnak meg? És amúgy eközben az öcsédet nem szidják meg?
2011. aug. 3. 20:18
 2/10 anonim ***** válasza:
91%

Olyan nyaklevest adnék neki, hogy a taknyán csúszna végig az egész házon.

Tanulj, és ha oda kerülsz, hagyd hátra a családod.

2011. aug. 3. 20:21
 3/10 anonim ***** válasza:
hát ez elég nehéz helyzet.. valószínüleg az öcséd társaságán kéne változtatnod titokban mert elképzelhető hogy tőlük látja ezeket és ők viszik bele a rosszba, vagy ha szereted az öcséd csak haragszol rá ezek miatt és segíyteni akarsz rajta próbálj meg kijönni vele és te mászkálni vele mindenhova próbálj meg olyan programokat szervezni ami jobban tetszene neki mint amit ő tudna kitalálni pl vidámpark, mozi, vagy szerezz neki egy csajt akibe belezúg és akkor nem érdekli majd más. A szüleid pedig elég furcsák ha rajtaad töltik le tudom hogy nehéz és biztos nem tetszik amit mondok de mikor látod hogy anyádék normális hangulatban vannak probálj meg beszéli velük és nyugodtan felhozni a témát. Egyszer úgyis felnő az öcséd most kamaszkorban van most a legnehezebb neki is és sajnos ebben a világban nagyon rosszak a gyerekek belemennek mindenbe elfogadnak mindent és egymásról nézik le a rosszaságot. Sok sikert!!!!! :) írj ha jobbra fordul és bevált valamelyik :)
2011. aug. 3. 20:24
 4/10 A kérdező kommentje:
Hát nem hallgatnak rám,már mondtam hogy mit csináljanak vele,ami hatásos lenne, de nekik is csak a szájuk jár,hogy jajj így büntetés,úgy büntetés,meg ha hazajön kap pofont,azt sehol semmi. Az a baj hogy mindig is jobban el volt kényeztetve mint én,mert neki mindent elnéztek,mert ő a kisebb.
2011. aug. 3. 20:26
 5/10 anonim ***** válasza:
jah és ne vágdosd magad mert nem te agy a rossz ezt felejstd is el nagyon gyorsan tudom hogy minden sz*rnak tűnik de hidd el jobb lesz minden mindnekinek van egy ilye időszak az életében én is cisnáltam hülyeségeket de majd jobb lesz csak ne maagdban tegyél kárt mert azzal nem érsz semmit!!
2011. aug. 3. 20:26
 6/10 Hailey13 ***** válasza:

ígyvan.

és ne vagdosd magad. igazából én még akkor is ordítok a húgommal mint a sakál ha elcseni valamelyik sminkcuccom, és most azért szégyellem magam ezt olvasva..

először azt javasoltam volna, hogy verd ki belőle a szart is:D de biztos rohanna a szüleitekhez..

a másik eset: szard le az öcséd. nézd levegőnek. amennyire egy testvért kell, tiszteld, de szeretned nem muszáj:))))

vagy: ha úgy érzed, meg tudsz bocsátani, beszéld meg vele.

a szüleid meg nagyon nem pártatlanok sajnos azt kell hogy mondjam. menj el otthonról amilyen gyorsan csak tudsz, amilyen jó helyre csak tudsz..

remélem valamit segítettem.

2011. aug. 3. 20:28
 7/10 anonim ***** válasza:
azért kell neked kezelésbe vedd a dolgokat próbáld meg megnézni hogy kikkel barátkozik és azoktól távoltartani komolyan!!! használni fog!! amilyen a barátod olyan vagy te is mindenki átveszi a másik szokásait!!
2011. aug. 3. 20:28
 8/10 anonim ***** válasza:
Én is elverném!
2011. aug. 3. 20:33
 9/10 A kérdező kommentje:
De basszus 500 forintot nem merek kérni,pedig holnap be kéne mennem a bizimért,mert amikor osztották pont nem voltam itthon. És múlt héten se voltam itthon,akkor is kértem vonatra pénzt,akkor is alig kaptam,áhh.. nem értem a szüleimet. Anyám is rajtam töltötte ki,jól nyakon öntött vízzel mikor mondtam neki hogy ne velem veszekedjen mikor nem csináltam semmit,és az öcsém pont cigizésből jött be.
2011. aug. 3. 20:36
 10/10 anonim ***** válasza:

Szia, kerj segitseget az iskolai pszichologustol, illetve minden önkormanyzatnak van Csaladsegito Kozpontja, ott is segitenek ilyen ugyekben.

Mindenkepp tudnia kelle errol egy hivatalos szervnek is, mert ez a problema meghaladja a csalad megoldóerejét.

Nagyon komoly lelki zavar az, ami lopashoz vezet olyankor, amikor az illeto nem szorul rá.

Hovatovabb ez buncselekmeny is (főleg az igazolvanylopas), tehat csak szerencse kerdese, hogy még nem csukták le az öcsédet, ezt ne várjátok meg.

Az is komoly baj, hogy a szuleid nem latjak ennek a sulyat, es tulajdonkeppen tamogatjak ezt a bunbcselekmenyt avval, hogy nem tesznek semmit.

(35l)

2011. aug. 3. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!