Mi lehet az oka?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szóval az lenne a "problémám", hogy az anyám folyton csak a nővérem külsejét dicséri, de az enyémet soha, pedig nagyon hasonlítunk egymásra és nem igazán van köztünk különbség szépséget illetően. Nem szebb egyikünk sem a másiknál, ugyanolyan géneket örököltünk, mégis folyton csak őt fényezi. Én magamat nem tartom csúnyának, és másoktól is mindig pozitív megerősítéseket kapok, hogy milyen jól nézek ki, szép a hajam, a szemem, az alakom, stb, szóval mindenféle elfogultság és beképzeltség nélkül tudom állítani, hogy szép vagyok, mégsem dicsér soha. Nem vagyunk rosszban meg semmi ilyesmi, ugyanolyan a kapcsolata velem is, mint a nővéremmel.

Ennek vajon mi lehet az oka szerintetek? Veletek volt már hasonló? Én egyébként nem vagyok ellenséges senkivel emiatt, de néha elgondolkozom ezen és nem találok rá magyarázatot.

2020. dec. 9. 20:12
 1/7 anonim ***** válasza:
84%

Lehet hülyeség, de talán, mert ő az elsőszülött.

Hallottam már ilyet, de szerencsére nem tapasztaltam.

2020. dec. 9. 20:44
 2/7 anonim ***** válasza:
89%

Ez nem fog jól hangzani de lehet hogy a nővéred jobban szereti, mint téged. És az ember akit jobban kedvel/szeret azt gyakrabban dicséri.

:/

Ha nagyon fáj megkérdezheted anyukád, hogy miért nem szokott téged is megdicsérni. (De ne durcásan mint egy követelőző kisgyerek, hanem normálisan.)

2020. dec. 10. 02:26
 3/7 anonim ***** válasza:
86%

A szülő is csak ember, és egészen emberi dolog, hogy nem egyformán viszonyul hozzátok. Még ha hasonlíttok is egymásra a nővéreddel, nem egymás klónjai vagytok. Ezeregy oka lehet annak, hogy a nővéredet "jobban" szereti, lehet, hogy nem akart második gyereket, vagy túl hamar jöttél, vagy fiút várt, vagy nagyon keserves volt a terhesség, a szülés, vagy nehezebben viselte az éjszakai ordibálásaid, más a "szagod", vagy akármi.

Ha ezentúl nincs más gond, barátságos és támogató hozzád is, akkor ennyi, ilyen az élet, nem mindig "igazságos".

2020. dec. 10. 13:45
 4/7 anonim válasza:
72%
Lehet valami #1 válaszában
2020. dec. 15. 15:03
 5/7 anonim ***** válasza:

Addig örülj, amíg nem kezd el egymás ellen nevelni Benneteket, hogy a nővéred a szép, de butuska, te meg az okos, de csúnyácska, mert pl. az ilyesmi címkézésekkel fainul el lehet ám fuserálni a gyereknevelést, csak nem a szülők lesznek azok, akik felé nem szagolnak, hanem a tesók, akik ennek az elszenvedői. Vagy még durvább, hogy a tesód új ruhát kap, te meg a rokonoktól kapod a használt göncöket vagy a nővéredtől, ilyen szintű kettős mérce is sajnos előfordul.

Nem mondom, hogy nem értelek meg, ha szarul esik, csak azt, hogy addig örülj, amíg anyukád itt megáll.

2021. máj. 10. 18:54
 6/7 anonim válasza:
72%
Szerintem azt is érdemes megvizsgálni hogy anyukádnak van e testvére? Ha igen akkor ez lehet egy korábbi családi minta amit hoz magával. Akár ő volt az elszenvedő fél vagy akár ő volt az akit egyedül dicsértek.
2021. máj. 10. 22:44
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem az jutott az eszembe hogy talán a testvérednek nincs olyan önbizalma mint neked, és anyukád így akarja megerősíteni az önbizalmát.

Persze lehet higy nem így van, csak egy ötlet.

2021. máj. 11. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!