Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire szólhat bele apám,...

Mennyire szólhat bele apám, abba, hogy hol és milyen házat veszek? Úgy hogy az önerőm (a hitelhez) egy kis részét ő adja...

Figyelt kérdés
2020. dec. 1. 12:55
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Erre én sem adnék. Nem tudod elképzelni, hogy vályoggal mekkora gondot veszel a nyakadba. Majd jönnek ez a "régenmindenjobbvolt" emberkék, hogy a vályog milyen faxa. DE arról nem szól a fáma, hogy annyi pénzt belelocsolsz a korrekt karbantartásra, hogy csak pislogsz.

A gáz nincs bent. Ezt a te korodban én sem éreztem volna akkora problémának, de hidd el, ha árammal fűtesz beleroskadsz a költségébe. Ha vegyes tüzelés mellett döntesz egyrészt drága a fa, mint az állat, másrészt 6 hónapon keresztül minden napra munkát ad neked, amik órákban mérhetők.

Célszerű apádat meghallgatni, nem biztos, hogy hülyeségeket beszél. Az új tetőn és a "beleszeretem" dolgon kívül milyen pozitívumokat tudsz még megemlíteni?

2020. dec. 1. 13:56
 12/19 anonim ***** válasza:
89%

Tehát végső soron csak a véleményét mondja el, amit te azért nem akarsz megfogadni, mert "Én már beleszerettem a házba."

Ez nagyon rossz hozzáállás.

Megteheted, hogy megveszed, és szerintem apukád így is odaadja a pénzt, és megmarad a jó viszony is köztetek. Csak esélyes, hogy hosszú távon kiderül, hogy neki volt igaza.

Nincs egy építész- vagy építőmérnök (akár még egyetemi hallgató) ismerősötök? Én mindenképpen meghallgatnám a véleményét. Ha nincs ilyen ismerős, inkább megfizetnék egy szakembert, hogy menjünk oda, nézze meg és mondjon véleményt. Egy autót sem szabadna úgy megvenni, hogy nem nézte meg autószerelő (sokan megteszik, és persze rá is fizetnek).

Egyáltalán, egy 50 éves vályogház mennyire hitelképes? Mert a bank azt fogja nézni, hogyha netán nem tudsz fizetni, és elárverezteti, akkor mennyire forgalomképes. És ők aztán tényleg óvatosak, sőt szőrözősek lesznek. Márpedig ahogyan egy téglaház állhat többszáz évig is, úgy egy vályogház csak jóval kevesebb ideig.

Miért csak a kötözködést látod apukád ellenvéleményében? Miért nem hiszed el, hogy jó szándékkal mondja az aggályait? Jó lenne a ház iránti érzelmeidet félretenni, és szakember segítségével hideg fejjel végiggondolni, hosszú távon rendben lesz-e ez a ház. Ha ő nem lát benne problémát, biztos apukádat is meggyőzné. Ha viszont problémákat lát, akkor meg neked kéne elengedned az érzelmi részét.

2020. dec. 1. 14:00
 13/19 anonim ***** válasza:
94%

Összefoglalva:

Vennél egy 50 éves vályogházat valami falu szélén, amiben nincs benne a gáz és mindezt 15 millióért?

Nos, én nem beszéllek le a vályogról, nyaralónak nekünk is az van a Balaton-felvidéken, de az ilyesmit az ember 3-4 millióért veszi.

Ha vályog Kádárkocka - gáz nélkül, a falu szélén - akkor legyen 5-6 millió. Slussz, nincs ezen mit ragozni!

2020. dec. 1. 14:30
 14/19 A kérdező kommentje:

Persze, én értem amit, írtok.

A szüleim elváltak még kicsi voltam, anyával élek, elég rossz körülmények között(kB az összes fizetésem félre rakom)

És nem akarok még 5-6 évig itthon lakni. Míg mondjuk összegyűjtök annyit, ugyancsak hitelre, amiből igen,már egy 20-30 éves téglaházat is tudok venni. És kitudja, addig még mennyit drágulnának a lakásárak.

Már lassan több mint egy éve keresgélünk, voltunk kB 10-12 házba. És érzelmeket félre rakva ez az eddigi legjobb ár/érték arányú ingatlan.

2020. dec. 1. 14:37
 15/19 A kérdező kommentje:

13as.

Ez 11,5 millió Ft

15millioig nézegettünk.

Elhiszem hogy ott annyi, de itt Pest megyében, annyiért szószerint omladozó putrikat lehet kapni.

2020. dec. 1. 14:41
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Azért így globálisan kijelenteni, hogy ennyiért Pest megyében omladozó putrikat lehet kapni, nem fedi a valóságot!

(Én is Pest m-i vagyok.)

Természetesen nem mindegy, hogy hol akarsz vásárolni, mert pl. a Dunakanyarban (Szentendre, Visegrád, Zebegény, stb) főnyeremény lenne egy ilyen ház ennyiért, de Pilisen ezért már palotát kapsz.

Szóval, jó lenne, ha leírnád melyik település, nem küldünk rád magánnyomozókat, hogy felderítsék a kiléted!

(Azért azt is vedd számításba, hogy apád talán nem hülye és csak jót akar!)

2020. dec. 1. 15:22
 17/19 A kérdező kommentje:
Dabas
2020. dec. 1. 15:32
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Jó, hát Dabas az határeset.

Nem a legolcsóbb hely, de keresni kell jó statikai állapotút, amivel aztán lehet "barkácsolni" egy darabig.

[link]

Köztük van a kedvenced?

Tény, hogy ennyiért nagy szerencse kifogni téglát, aki ennyire áron alul hirdet egy téglaházat, annak nagyon sürgős és nem tud várni a hitelre.

2020. dec. 1. 16:09
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk anyósom (férjem édesanyja) adta az önerő egy részét. Nem szólt bele, mit és hol veszünk. Természetesen minden potenciális lehetőséget megvitattunk vele, csak hogy kikérjük a véleményét. Ő elmondta, mit gondol erről és erről, de nem jelentette ki konkrétan hogy ha nem az lesz amit ő akar nem ad pénzt. Ha jól értem ez nálad sem áll fenn.

Egy olyan eset volt, amikor anyósom nem értett egyet egy lehetséges házzal, ami nagyon felújításra szorult és úgy érvelt, hogy az csak vinni fogja a pénzt. Én is ezen az állásponton voltam egyébként. Később férjem is belátta. Nem akar apukád rosszat, én úgy gondolom, egyszerűen csak tart attól, hogy ez egy rossz befektetés.

2020. dec. 2. 00:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!