Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért akarnak minket szétszedn...

Miért akarnak minket szétszedni? Mit tudok tenni, hogy javuljon a helyzet?

Figyelt kérdés

Az van, hogy anyum szinte tiltja az utóbbi időben a barátomat. 10 hónapja vagyunk együtt és a kapcsolatunk sok megrázkódtatáson ment már keresztül. Kb az elmúlt 1-2 hónapban szinte minden nap, azt hallgatom, hogy nem nekem való és jobbat érdemlek. Párom diszgráfiás és anyáék ezt is elkezdték hajtogatni nekem, hogy a gyerekeink is ilyenek lesznek. Erre csak annyit tudtam kinyögni, hogy pont olyanok lesznek mint apa gyerekei. Mivel apum is diszgráfiás. Mostmár odáig fajult az égész, hogy napi fél órát találkozhatunk, nem aludhatunk már együtt és a telefonomat is figyelik és lecsesznek ha vele beszélek. De ha az egyik osztálytársammal, lehet ez fiú vagy lány nem szidnak le. Ez természetes, hogy beszélek velük. Régen anyával megtudtam beszélni mindent, most meg megromlott a kapcsolatunk is. Nem tudom mit tudok az ellen tenni, hogy ez javuljon?! Sokszor hallani sem akar rólam. Viszont a másik 2 tesómmal telejsen jól el van.

Tanácsokat szeretnék kérni🥺.

A válaszokat előre köszönöm 🥺

2020. nov. 23. 13:41
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Goldmund,én is úgy gondolom,hogy nem lenne jogos ezen fenn akadniuk. Főleg úgy hogy az elején megkérdeztem őket.

16-os szerintem nem kellene általánosítani...

2020. nov. 23. 15:50
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Rákérdeztél konkrétan tőlük? Mert a diszgráfia csak gyenge indok. Nyilván meg van náluk a valódi oka. Legalábbis részükről ez az oka.

Azt írtad, leginkább az utóbbi időben tiltják tőled a barátodat. Mi történt az utóbbi időben? Próbáltad ezt már kitartóbban kérdezni a szüleidtől, hogy számukra mi a valódi indoka?

2020. nov. 23. 15:53
 23/27 A kérdező kommentje:
A jegyeimel vannak mindig elbabrálva. Magasak az elvárásaik hozzám. Azt akarják, hogy én legyek a legjobb meg a minden. De ettől jobban én sem tudok teljesíteni. Egyébként nem olyan rosszak a jegyeim.
2020. nov. 23. 16:00
 24/27 anonim ***** válasza:
68%

Na, bmeg, megint egy beteg huszonéves, aki nem tud vele egykorú nőt felszedni és tini csajokat jár dugni...nahyon gáz.

Anyámék helyében én ennyit sem engedtem volna.

2020. nov. 23. 19:56
 25/27 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó. Ez csak is te lehetsz. Nem értem miért kell mindig általánosítani. Egy velem egykorú nem lehet ilyen? Az is járhat csak dugni... Nem kell ahoz huszonévesnek lenni
2020. nov. 23. 20:10
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem kérdezz rá konkrétan a szüleidnél.

Esetleg olyanra tudok tippelni, hogy betojtak h komoly a kapcsolat, a jegyeid nem túl fényesek és talán suli végén gyors házasság következik továbbtanulás helyett? Vagy h a barátod diszgráfiás így nem elég motiváló számodra a tanulás terén? Esetleg a munkájával nem keres jól?

Vagy titokban mégis a korkülönbség mert nem hitték hogy komolyra fordul?

Én is jártam 23 évessel 16-17 évesen, szóval papolni semmi jogom, bár az is igaz h csak pár hónap volt mert tényleg számít az a pár év az érettség terén.

2020. nov. 23. 21:11
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

Namost az végső soron érthető elvárás, hogy a szerelmi életed ne menjen (túlságosan) a tanulás rovására. Én mindenképpen küzdenék, hogy az elvárásaikat teljesítsem, cserébe viszont beszólogatás nélküli találkozásokat várnék el. Ha ez nem megy (mert túl magasak az elvárásaik, és nem vagyok elég tehetséges), akkor próbálnék lavírozni, hogy oké, nem annyiszor találkozunk, mint én szeretném, de azért ritkábban hadd lehessen.

Szerintem egy idő múlva a szüleid méltányolnák, hogy küzdesz a célodért, még ha nem is mindig sikerül az elvárt jegyet hoznod.

2020. nov. 23. 21:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!