Hogy lehet elfogadni nőként a párod gyermekeit? Nekem miért ilyen nehéz ez?
Már azon gondolkodom, hogy felkeresek egy pszichológust..3 éve vagyunk együtt a férjemmel, a kezdetektől fogva tudtam, hogy van 2 lánya, akik heti 2 nap jönnek hozzánk láthatásra.
A kapcsolat első 1 évében még csak a tökéletes apát láttam Benne, és nem zavart, hogy vannak gyerekei. Aztán úgy egy éve teljesen megváltozott bennem valami, kezdtem azzal, hogy mindig akadt valami "dolgom épp" amikor láthatásra jöttek, leléptem ottohonról, volt, hogy éjszakára sem mentem haza. Közben tőlünk független okok miatt elköltöztünk 200km távolságra Tőlük, így 2 hetente hétvégére szűkült a láthatás, amibe mindenki beleegyezett. De így így egyre rosszabbodott a helyzet. . Jelenleg ott tartok, hogy hisztirohamot kapok amikor jön a hétvége, és napokig haragból nem beszélek a férjemmel, mert ő utazik le a másik városba, így engem otthagy egyedül 2 napra. Semmi esetre sem kérem, hogy ne látogassa őket, nem akarom "eltiltani"őket egymástól, tudom, ha választásra kényszeríteném egyértelműen a gyerekeit választaná, és ezt én is így tartanám helyesnek. Csak borzasztóan önző vagyok, csak magamnak akarom őt, és nagyon fáj, amikor elmegy hozzájuk, éli a családi életét a nagyszülőknél, én pedig egyedül vagyok abban az időben. Azt érzem, hogy a régi családi élete mindig ott van, aminek én sosem leszek a része, és ezért tudat alatt büntetem azzal, hogy bunkó vagyok vele napokig a láthatás előtt és után.
(a lányai 6 és 9 évesek, nagyon a kiskamasz korban, állandó pörgés, sírás, hiszti) - nem könnyítik meg nekem ők sem.
Nagyon szeretem, mint férfit, és ő is engem, ezért nem akarom hogy odáig fajuljon a dolog, hogy megutáljon a folytonos ellenségeskedésért a gyerekei iránt. Nem értem én sem, hogy mi változott meg bennem az idő során, ezért gondolkodtam el rajta, hogy pszichológushoz fordulok. Vajon fog tudni segíteni feloldani ezt a belső feszültséget bennem?
Aki hasonló helyzetben van, hogy éli ezt meg?
Köszönöm előre is a válaszokat.
54-es vagyok
És mielőtt valaki azt hinné, hogy eltartottként tengetem otthon az életem, hát nem. Keramikus vagyok és otthon van a műhelyem. Sokat dolgozom, de az időmet magam osztom be.
Nekem alapban felfoghatatlan a Kérdező gyerekekkel ellenséges viselkedése és az őt ebben támogató NŐK véleménye!
Abba egyikük sem gondol bele, hogy a válások (mindegy, hogy házasság, vagy élettársi) esetén, az esetek 99%-ban a nőkkel marad a gyerek?
Ha ezeknek a nőknek az exük újabb kapcsolatot létesít, akkor az Ő GYEREKÜK lesz kitéve annak az aljas üldöztetésnek, amit itt teli pofával előre jóváhagytak, sőt szerintük ez a természetes!
Amikor ez bekövetkezik, mégis félre fog állni a szájuk valamiért!
Senki nem tudhatja előre, hogy mit hoz az élet, sajnos nagyon kevesen öregszenek meg abban a kapcsolatban, amiben a gyerek született.
Gyalázatos szemétségnek tartom egy kisgyereket üldözni, a visszamenőleges féltékenység miatt!
19:56
Mit vizionálsz itt árva üldözött gyerekeket?
Aki nem tud elfogadni egy számára idegen gyereket, azok itt mind leírták, hogy nem kezdenének gyerekes palival.
Nekem is vannak gyerekeim, szerencsére mi együtt maradtunk 27 éve vagyunk házasok.
De egy gyerek rengeteg energiát, időt, törődést, folyamatos szeretetet, határtalan önzetlenséget igényel.
Én ezt egy idegen gyereknek nem akarnám megadni, a saját és a férjem velem töltött idejének, energiájának kárára.
Még a saját gyerek is rendkívül kimerítő és idegőrlő tud lenni, pont elég egy kamaszt felnőtté nevelni, vagy tartani a vödröt éjszakai hányáshoz.
Mondjuk aki nagy gyerekszerető annak lehet ez csuklóból megy, nekem egy idegen gyerekkel ez kínlódás lenne.
Egyszerűen nincs az a pali még az aranygyapjúval a nadrágjában sem, hogy én áldozatott hozzak az ő gyerekéért, akihez semmi közöm, hiszen egy idegen.
Számomra a gyerekes pali is láthatatlan, nemhogy a gyerekét üldözzem. Miről fabulálsz itten asszony?
"Aki nem tud elfogadni egy számára idegen gyereket, azok itt mind leírták, hogy nem kezdenének gyerekes palival."
Jaj ne mesélgess itt nekem arról, amit magad sem hiszel!
Nem vagy már mai csirke, nyilván te is tudod, hogy ez addig igaz, ameddig nem jön az a bizonyos "mindent elsöprő" és akkor a gyakoris lózungok el vannak felejtve!
Senki, érted SENKI, nem fogja kirúgni élete szerelmének vélt pasit, mert az elvált és van gyereke. A valóéletben még akkor is rámásznak, ha el sem vált, mert a szerelem nagyobb úr, mint bármi elv!
Hogy neked sikerült a 27 év, az egyéni szerencséd, te is tudod, hogy nem ez a jellemző!
Ha valamiért fiatalon egyedül maradtál volna a gyerekeiddel, te is barátkozhattál volna az új nővel, aki esetleg a frusztrációját a te, de számára idegen gyerekeiden verte volna le. Az mennyire lett volna neked elfogadott?...hiszen azok neki idegen gyerekek.
Eleve nem értem ezt az "idegen gyerek" megfogalmazásodat, de ez a te lelkiségedre utal.
Egyébként a kérdés nem rólad szól, nem a te életed, így fogalmad nem lehet a helyzet megítélésében, csak mesélgeted az elképzeléseidet, miközben a Papa melletted ül és fogod a nadrágja szárát!
A. Szulsz neki minel elobb egy gyereket DE szigoruan akkor ha valoban erzitek hogy ez okes es jo szulei lesztek
B. Nem leszel egyedul abban a havi (?) 2 napban. Nem kell megcsalni..hanem legyel valami tarsasagban. Nem kettesben ferfiakkal hanem baratok ilyesmi.
C. Meg messzebbre koltoztok igy leszukul kb 2-3 havira a lathatas. De ez macera es nyilvan nem tul konnyu. Ha vagy eleg ravasz es igazan biztosra akarsz menni akkor A & C megoldas egyutteset valasztod.
A lenyeg hogy ne zuditsd ra. Lepesrol lepesre.
Ha jol gondolom 30+ vagy de meg lehetsz anya ha eddig nem voltal. Viszont ha nem lennel jo szulo akkor mas megoldast kell valasztani.
N
ravasz es nem gonosz megoldasok ezek.
Nacho
Angolul keress ra nacho parenting
Ha ez se megy keress jobb pasit. Jobb = nincs gyereke még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!