Középiskolások, akiket bántanak otthon, ti hogy
fogjátok bírni koli, iskola nélkül, hogy még többet
kell otthon lenni?
Minek vágtad szét a kezed???
2020. nov. 10. 10:01
2020. nov. 10. 10:24
Hívd fel telefonon az iskolapszichológust, vagy az ifjúságvédelmist.
Az iskolákban lesz ügyelet, az online oktatás alatt is fel lehet hívni a sulit.
Ezenkívül hívhatod a családsegítő szolgálatot is. NE maradj egyedül a problémáddal, bízz bennük, segíteni fognak.
A szüleid folyamatosan otthon vannak, nem dolgoznak?
Nehéz lehet a helyzeted, de nem végleges. Rossz megoldásokon ne gondolkodj, tekintsd átmenetinek a nehézségeket és még 1x mondom: kérj segítséget!
2020. nov. 10. 10:48
14-es mert ez sokkal jobb, hogy te még itt is beleállsz. Azért vagdossa magát biztos, mert olyan patent az élete, és nincs más dolga. Minden kérdésnél megjelenik minimum 1 görény, aki pont nem a lényeget veszi észre és ténylegesen válaszol a feltett kérdésre, nem, inkább bele köt az élő fába is.
2020. nov. 10. 12:00
"És minek kell mínuszolni ahelyett, hogy valaki elmagyarázná mi értelme vagdosnia magát, fogyatékosok gyülekezete."
azért mert autista vagy. A kommentedből látszik, hogy nem rendelkezel se empátiával, se ésszel. Nagy eséllyel nem te vagy a legélesebb kés a fiókban. Ha nagyon művelődni akarsz akkor keress rá az önbántalmazás okaira.
2020. nov. 10. 12:56
Túl tömör a kérdés ahhoz hogy jól átlássuk a helyzetet. Mondjuk mikor én általános iskolás voltam engem az osztályban bántottak nyilván nem szavakkal hanem szadista verésekkel, mint mikor nyilvánosságra kerül egy mobiltelefon-os video és napokig szörnyűlködik az ország. Bő húsz éve már voltak mobilok de nem okostelók, viszont az iskolában mindenki tudta mi megy mégse segítettek a tanárok (valaki itt abban látja a megoldást), merthogy a főkolompos gyerek anyja amúgy tök rendes, szégyelli is amit a fia tesz, de nem tud rá hatni ugyanakkor belebetegedne ha kirúgnák a gyerekét. Nos 20 év alatt nem hiszem hogy tökösebbek lettek volna a tanárok, sőt. Akkor egy diák ellen nem léptek fel a szülő kedvéért, vajon konfrontálódnak most szülővel?
2020. nov. 10. 13:56
Mesélnél egy kicsit részletesebben a helyzetedről?
2020. nov. 10. 14:00
2020. nov. 10. 14:03
#14 sokféle oka lehet. vagy büntetni akarja magát, vagy a kontrollt akarja érezni, hogy ha már másban nem, legalább ebben ő dönthet. pszichológus segítsége mindenképpen kell.
2020. nov. 10. 14:17
Megértem, hogy nehéz ez a helyzet. Hányan lehetnek most a vírus miatt hasonló helyzetben. Az internet már nagy segítség, beszélgess valakivel, vagy írd ki a problémád, semmiképp ne fojtsd magadba a dolgokat, mert az káros az egészségedre. Néha sétálj egyet a vírus ellenére is, ki kell mozdulni otthonról. Magad ne bántsd soha, nem éri meg, és mindig lehet jobb. Ezek a dolgok később csak erősebbé tesznek.
2020. nov. 10. 15:06
Kapcsolódó kérdések: