Hogy kell kezelni a személyiségzavaros családtagokat?
Figyelt kérdés
Anyám diagnosztizált historikus személyiségzavaros és néha eléggé zavaró tud lenni. Ugye pár hónapja Szabolcsból dunántúlra költöztem apámékhoz munkaügyben és most egyedül van, azt mondja hogy nem foglalkozik vele a féltestvérem se meg senki a családból és nem tudom hogy nekik mondja e ezt de úgy tűnik hogy rajtam csattan mindig. Ma is megkérdezte hogy hazamegyek e ünnepekre és azt mondtam hogy nem tudom még majd kiderül és rögtön kiverte a hisztit hogy "nem tudom ott miért jobb, nem érdekel téged hogy anyád egyedül van még ünnepekkor is stb stb". Csak akkor utazunk általában oda ha orvosi vizsgálatra megyek mert oda vagyok bejelentve és nem szeretek 6 órákat utazni, nem érdekelnek az ünnepek és nem akarok utazgatni pedig valahol sajnálom. Igaz ennyit megtehetek hogy pár havonta leutazok de nem is ez a gond, ha nem írok neki mondjuk 2 hétig vagy csak rövid választ megint jön ezekkel és kifejezetten fárasztó. Írtam a fél testvéremnek hogy néha nézzen rá anyámra ne rajtam csattanjon mindig az agymenése. Hogy csináljam úgy a dolgokat hogy ne legyen konfliktus? Az egyszerű emberekkel sem tudok bánni, de az ilyen még bonyolultabb. 20/f2020. nov. 8. 02:01
1/5 A kérdező kommentje:
Hisztionikus'
2020. nov. 8. 02:05
2/5 anonim válasza:
A hisztrionikusoknak kell közönség, akinek szerepelhetnek. Nekem nem volna kedvem ezért odautazgatni.
3/5 A kérdező kommentje:
Nem bánnám ha találna végre egy férfit akinek szerepelhet.
2020. nov. 8. 03:14
4/5 anonim válasza:
Néha hívd fel, két három naponta, beszélgess vele. Tartsd benne a lelket, érdeklődj felőle. Meg ha ünnepekre hazautazol, bumm, mi van? Túlélhető, nem?
Nem szabad hagyni, hogy a szülő ránt telepedjen, de azért totál ignorálni sem kell.
5/5 A kérdező kommentje:
4. Az az igazság hogy rohadtul nem vágyom az emberek társaságára.
2020. nov. 8. 06:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!