Hogy fogadnád, ha az otthonélő gyereked a tizennyolcadik születésnapja után bejelentené, hogy mostantól bizonyos dolgokra nem kér engedélyt tőled?
Ez persze azokra a dolgokra vonatkozik, amik téged annyira nem érintenek. Tehát ha nem te fizeted, nem befolyásolja a te életedet, akkor nem kérdezi meg, hogy szabad-e, csak mondja, hogy csinálni fogja.
Pl arra gondolok, hogy ha átmegy egy barátjához akkor nem kérdezi, hogy mehet-e, csak szól, hogy megy, de ha ő akar áthívni valakit, akkor megkérdezi. Ha venni akar saját költségén valami olyasmit, amit eddig meg mellett kérdeznie tőled, most nem kérdezi meg, max szól. Ilyenekre gondolok.
Mi az a valami, amit edd8g is a saját költségén vett, de eddig meg kellett kérdeznie? Ha mondjuk háziállat, akkor ez így is marad, újabb élőlény nem kerül hozzánk az engedélyem nélkül.
Az, hogy hova megy, csupán biztonsági okokból érdekel, tehát elvárom, hogy elmondja hova megy és mikor jön. Ugyanez az elvárás a családban mindenkitől mindenki felé, tehát én is ugyanúgy elmondom, hogy x helyre megyek, mikor jövök haza
Én az ilyen apróságokra most sem kérek engedélyt, csak tényeket közlök.
Például megkérdezem, hogy van-e valami terv szombatra. Ha nincs, akkor mondom, hogy ,,akkor elmegyek találkozni XY-nal”.
Ha saját költségemre veszek valamit, ott is csak megmondom, hogy ,,Anya, képzeld vettem egy...”.
Okés, 16/F, így ilyen korban nem ez az átlagos, de ha 18 éves koromban bárki bármit szólna emiatt, akkor már lehet, hogy jogosan lennék felháborodva.
"Az elmenetelt leszámítva nem zavarna. Ott azért szeretném tudni, hogy kb mikorra várhatom haza, és mikor kezdjek el aggódni."
Miért is kéne egy felnőtt embernek előre megmondania, hogy mennyi időre megy el? Ha külön lakna akkor se tudnád, hogy mikor hol van. Ha aggódsz, felhívod vagy írsz egy üzenetet.
16!
Ha külön lakik, az nyilván más, mintha egyutt éltek. Ha a ferjed/feleséged 3lmegy reggel 7kor dolgozni és este 11kor még nincs otthon, holott 4ig dolgozik, az szerinted normális? Nem neked kell hívni, meg üzenetet küldeni, hanem neki kell szólnia reggel, hogy figyelj Muci, este elmegyek még a kollégákkal egy kicsit bulizni, éjfélre itthon leszek. Ez esetben nem esz az ideg 5 és 12 között
18!
Nem, nem házastárs, hanem a gyereked, akimattol, hogy tegnap még 17 volt, ma meg 18, még pont ugyanúgy gyerek. Nem tilthatok meg neki dolgokat, nem kötelezhetem semmire, de elvárhatom azt az alapvető figyelmet és tiszteletet, hogy elmondja, mikor hiva megy és mikor jön haza. A férjem is így tesz, anyósom és a gyerekem is. Magam is. Együtt élünk, nálunk ez evidens. Igaz, mi toroduhnk egymással.
Ha ne, velem él, nyilván nem várom el ezeket tőle, és nyilván nem aggódom magam halálra, ha hajnalban esik haza, hiszen nem tudok róla. De mondjuk ha 3 naponta beszelünk és nem jelentkezik, akkor nyilván neki állok és keresem, ha külön él.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!