Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyam COVID idejen szinhazba...

Anyam COVID idejen szinhazba megy tobbszor is. Hogy vegyem ra, hogy ne menjen?

Figyelt kérdés
Raadasul az influenza elleni vedooltas hatasaitol is kivan, amire orvos azt mondta, hogy akkor az immunrendszere nem lehet valami jo, ha mar az oltastol ilyen rosszul lett. Felnott ember, nem tilthatom meg neki, de hatha van vmi otlet, hogy mit mondjak neki. Az, hogy akkor nem talalkozunk nem jatszik, mert amugysem talalkozunk.

2020. nov. 6. 07:06
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
29%
Kérdező, itt vannak az adatok, meg tudod neki mutatni. [link]
2020. nov. 6. 08:26
 12/37 anonim ***** válasza:
78%

Az, hogy kijöttek rajta tünetek az oltás után, nem jelenti egyáltalán, hogy gyenge az immunrendszere! Éppen gyengébb volt akkor.

Színházban se lesz több ember körülötte, mint a boltban, vagy pl. közlekedés során (ha nem autózik). Azért néha kell egy-egy program. Nem mondom, hogy pont most kell mindenhova elmenni. De teljesen bezárkózni se lehet, mert abba belebolondul az ember. A színház még pont egy olyan program, ahol elég jól megoldható a biztonság. Eddig is maszkban kellett lenni. Most meg távolság is lesz már a nézők között.

2020. nov. 6. 08:39
 13/37 anonim ***** válasza:
55%
Kedves kérdező, én is voltam két hete moziban, és láss csodát még én is és a környezetem is él és virul.
2020. nov. 6. 08:47
 14/37 anonim ***** válasza:
88%
Szedjen D és C vitamint! Minimum 2000 NE D-t, és 1000 mg C-t. Ha eddig nem szedett volna, vegyél neki, és kösd a lelkére, hogy ha már nem akar otthon maradni, legalább ezt vegye be.
2020. nov. 6. 08:50
 15/37 anonim ***** válasza:
48%

Raadasul az influenza elleni vedooltas hatasaitol is kivan, amire orvos azt mondta, hogy akkor az immunrendszere nem lehet valami jo,

Erről mindig sajàt anyukàm példàja jut eszembe, aki még a szezonàlis influenza alatt se nagyon volt beteg, lázas betegségre meg nem is emlékszem (de tényleg, sosem volt az a beteges fajta) de egyik tèlen mèg pár évvel ezelőtt a munkahelye megrendelte majd elrendelte a dolgozóinak az oltást, mondvàn olyan project munka jön télen, amiben nem engedheti meg senkinek, hogy lebetegedjen, így ment mindenkinek az oltást. Anyukàm olyan beteg lett majd egy hétig, mint még soha, azt hiszem egy hétig biztosan nyomta az ágyat. Soha többet nem adatta be magának. Na azóta én fentartásokkal kezelem ezt az egészet. És még mielőtt megvádolna valaki:egyáltalán nem vagyok oltás ellenes, de egy influenza vagy bármi ilyesmi ellenit nem valószínű, hogy be fogom adatni....

2020. nov. 6. 08:51
 16/37 anonim ***** válasza:
37%
11-es. Wow, tényleg jelentősen megugrottak a halálozások :-)
2020. nov. 6. 08:51
 17/37 anonim ***** válasza:
38%
Mit kell félni a vírustól nem unjátok már?
2020. nov. 6. 09:17
 18/37 anonim ***** válasza:
79%

Menjen, ha ő attól érzi jól magát.

Épp az otthoni depresszió nem tesz jót az immunrendszernek. A vírust pedig most már bárhol elkaphatja, akár otthon tőled, a boltban, vagy a szomszédtól, akár még nagyobb eséllyel is mint a színházban, maszkot viselve.

2020. nov. 6. 10:02
 19/37 anonim ***** válasza:
71%

És meddig ne menjen pontosan? Gyógyszeriparban dolgozom, vakcina nem lesz még hosszú évekig. Akkor most mindenki zárkózzon be évekre, ne menjen senki sehova, csak max boltba élelmiszerért? Menjen tönkre rengeteg ember, szegényedjenek el rétegek, dőljön be a gazdaság?

Vagy hogy gondoltad ezt?

2020. nov. 6. 11:00
 20/37 anonim ***** válasza:
49%

Azért veszélyesebb a színház, mint a bolt, mert ott jóval hosszabb ideig vagy összezárva ugyanazokkal az emberekkel.

Abból a szempontból, hogy mennyire lesz súlyos a kialakuló fertőzés, nagyon számít, hogy kezdetben milyen mennyiségű vírus jutott a szervezetedbe. Ha sok, akkor nagyobb valószínűséggel leszel súlyos beteg. Ha kicsi, akkor valószínűleg meg se betegszel.

Ha a boltban peched van és szembejön egy fertőzött, rádköp egy adag vírust, aztán megy tovább. Nem kapsz nagy vírusdózist. Ha a buszon tíz percig melletted ül egy fertőzött, úgy már többet kapsz. De ha a színházban ül melletted két órán keresztül, akkor ennek a többszörösét kapod. Jóval nagyobb az esélye, hogy tényleg beteg is leszel.

Ettől még lehet színházba járni! Csak óvintézkedéseket kell tenni. Természetesen maszkban kell menni. Ha megteheted, akkor nem sima sebészmaszkban, hanem FFP2-es (N95-ös) maszkban. Ezeket kb. 500 Ft/db áron lehet rendelni a netről, de a patikák is árulják (ahol én vettem 2000/db). Többször használhatod, sütőben lehet fertőtleníteni. Ezen kívül most már valóban itt az ideje a D-vitamin szedésének. Napi 2000 NE ajánlott felnőtteknek. Nem kell megijedni, hogy a doboz szerint ez sokszorosa az ajánlott dózisnak, pár éve nagyon megnövelték az ajánlást és még nem frissítették sok helyen.

2020. nov. 6. 11:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!