Akik még a szüleikkel élnek adnak haza rezsibe,kajára? Mennyit tudtok félre tenni?
Sziasztok!
Mi a testvéremmel még anyuval élünk. Mind ketten már dolgozunk. Én leadok havi 20-25ezret a rezsibe (nagy ház),illetve külön főzők magamra,autófenntartás+háziállataimat én tartom el nyilván.
Testvéremtől viszont nem kér semmit anyu. Pedig ő keres hármunk közül a legjobban. Anyu most fog nyugdíjba menni,így neki még kevesebb lesz. Megkérdeztem tegnap,hogy miért nem kell leadnia a tesómnak,aki közel 400at kézbe kap,míg én 160 körül kapok..és még is alap,hogy adok le,hiszen itt lakhatok. Viszont így nehezen fogok tudni elköltözni,míg a tesóm tisztán elrakja a 400at havonta..ő így könnyen tud majd házat,lakást venni. Anyu azt mondta,mert zsarolja a tesóm azért nem kér tőle...meg így is vett a tesóm neki telefont,így még ő jön neki nem tudom hány száz ezerrel.. Ez nekem rosszul esik.
Lepontozhatsz babám, és az ingyenélés valóban egy undorító dolog, de ettől még a hülyének levés sem tetszetős. Ez azért is rossz, mert tudatosan rontja a kapcsolatodat a tesóddal, a kihasználás révén (ti.a tesódnak megengedi azt, amit neked nem) tudat alatt anyáddal is.
"Az se megoldás." De az affelé vezető út. Hátha anyátok ráeszmél a saját hülyeségére.
"Akkor meg az lenne a bajod, hogy ingyenélő vagyok." Igen, de abból el tudtok mozdulni a mindkét gyerek fizet felé. Mondjuk a mostani állapotból is, ha te és anyád tökösebb lennétek, nem lúzerek. Védjétek meg a határaitokat! Létezik olyan, hogy egészséges mértékű önzés.
"Költözés a legjobb ötlet,egyenlőre albérleteket keresek." Ez a jó megoldás, aztán ha anyátoknak segítség kell, akkor felesben beszálltok. De ott se hagyd magadat átb@ßni!
Nem biztos, hogy kamu, mivel a környezetemben nem egy példa van ilyenre.
Tesómnak sem kell semmibe beleadni, pedig jóval 30 fölött anya nyakán él.
De ő alapból nem segít be semmibe, anyám főz rá, takarít, mos még sorolhatnám.
Amikor még otthon laktam napi szinten megkaptam, ha én nem pakoltam el magam után. Akkor ordítás volt. Volt hogy a felnőtt testvéremre nem főztem egy alkalommal, ezért anyám elkergetett a háztól. Utána bocsánatot kért, de ez eléggé rányomta bélyegét a kapcsolatunkra.
Én már külön élek, ezzel csak azt érték el, hogy testvéremmel nem tartom egyáltalán a kapcsolatot és nem is fogom.
Még négy ilyen felállást tudok a környezetemben, mindegyiknél a kivételezett a fiú. Nem férfiakat ekézem, hanem az anyákat, jóval elnézőbbek a fiúgyerekeikkel.
Szerintem a költözés lenne a legjobb, párom volt ugyan így. De össze költözünk néha még igy is elvárják hogy adjon oda,de még most sem kérik el a párom testvérétől a rezsit.
Szerintem a szüleidel és a tesodal is beszéld meg.
Ugyanez van nálunk is csak neki még a munkát is apám szerezte, de neki se kell beleadni vagy, ha belead is 5-6 ezret az internet számlába akkor ő a csodagyerek, de én adjak bele egy tizest, mert én használom a legtöbbet, bár az nem baj, hogy az ő miatta nőtt majdnem háromszorosára a számla, met egy 150 ezer forintos telefont hozott ki részletre.
Én is a költözésen gondolkodom, bár jövőre kezdem az egyetemet így nincs sok értelme a költözésnek.
Bár a helyedben én simán elköltöznék , mert így semmit nem fogsz tudni félre rakni, addig nyúznak, majd még az utolsó forintod is oda nem adod, majd utána, ha szólni mersz te leszel a rossz (tapasztalat) .
Amúgy tesód mit dolgozik, hogy ilyen jól keres?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!