Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akik még a szüleikkel élnek...

Akik még a szüleikkel élnek adnak haza rezsibe,kajára? Mennyit tudtok félre tenni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Mi a testvéremmel még anyuval élünk. Mind ketten már dolgozunk. Én leadok havi 20-25ezret a rezsibe (nagy ház),illetve külön főzők magamra,autófenntartás+háziállataimat én tartom el nyilván.

Testvéremtől viszont nem kér semmit anyu. Pedig ő keres hármunk közül a legjobban. Anyu most fog nyugdíjba menni,így neki még kevesebb lesz. Megkérdeztem tegnap,hogy miért nem kell leadnia a tesómnak,aki közel 400at kézbe kap,míg én 160 körül kapok..és még is alap,hogy adok le,hiszen itt lakhatok. Viszont így nehezen fogok tudni elköltözni,míg a tesóm tisztán elrakja a 400at havonta..ő így könnyen tud majd házat,lakást venni. Anyu azt mondta,mert zsarolja a tesóm azért nem kér tőle...meg így is vett a tesóm neki telefont,így még ő jön neki nem tudom hány száz ezerrel.. Ez nekem rosszul esik.

2020. nov. 3. 08:25
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
88%
nna szóval, van az a mondás, hogy mindig azt a lovat ütik, aki erősebben húz
2020. nov. 3. 08:35
 2/19 anonim ***** válasza:
93%
Mivel zsarolja tesód? A telefon vásárlást sem értem. Ha tesód csak úgy vett egy többszázezres telefont kérés nélkül, majd kéri az árát, akkor simán vissza kellett volna utasítani. Ha anyádnak kellett a telefon, ő is választotta, tesód meg megvette neko, akkor mégse akkora szörnyeteg nem?
2020. nov. 3. 08:52
 3/19 anonim ***** válasza:
77%
ezt a telefondolgot én sem értem. tök jó telefonokat lehet venni száz alatt is, ami egy nyugdíj előtt álló hölgynek tökéletesen megfelelne.
2020. nov. 3. 08:55
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel a helyzettel nem tudsz mit kezdeni, ha anyukád így áll hozzá. Azzal tudod vigasztalni magadat, hogy majd bátran tudsz neki utat mutatni, ha pénzt kérne, vagy segítséget, hogy menjen a másik gyerekéhez, akinek ingyen segített (neked fizetned kell).
2020. nov. 3. 09:27
 5/19 anonim ***** válasza:
92%

Nálunk is hasonlóan "igazságos" volt a helyzet, amíg otthon laktam. Én vállalkozóként otthonról dolgozom, ezért anyám elvárta, hogy teljes egészében én fizessem a netet és a villanyszámlát, mondván "én használom a legtöbbet, ha nem fizetem be akkor kikötik, de arra úgyis én b@szok rá a legjobban, mert akkor nem tudok dolgozni". Kedves, nem? Ja és mellette a kajámról is nekem kell gondoskodni, anyám a munkahelyén ebédel, ezért ő nem főz itthon.

Tesómnak viszont semmit sem kellett beadnia, azzal az indokkal, hogy ő velem ellentétben alig van itthon, tehát alig használ vizet villanyt, kaját meg kap a melóhelyen (vendéglátásban dolgozik). És hogy szegénynek miért kéne fizetni azért, amit nem is ő használ el?

Ja meg azért sem tud soha beadni, mert ő állandóan gyűjt valamire, hol kocsi, hol márkás ruha, hol új telefon... bezzeg amikor én mondtam, hogy gyűjteni szeretnék egy új laptopra (ami nekem a munkaeszközöm), akkor anyám ki volt akadva, hogy ez nem kifogás arra, hogy nem kell beszállni a rezsibe.

Egy darabig tűrtem, aztán pár hónappal ezelőtt besokalltam, és leléptem otthonról. Most az unokatesómmal lakom közös albérletben, és vele legalább normálisan meg tudok egyezni, hogy ki mennyit fizet.

2020. nov. 3. 09:36
 6/19 anonim ***** válasza:
87%

Az utolsónak teljesen igaza van: ha úgyis fizetnek kell, akkor költözz inkább össze olyannal, olyanokkal, akik esetében korrekt, üzleti alapú az elszámolás.

Majd ha Anyudnak kiesik a Te fizetésed, és egyedül kell eltartania magát és az aranygyermeket, miközben nézi, ahogy az elteszi az összes pénzét, neki magának meg lassan kajára sincs, akkor talán észbe kap, hogy ez nem biztos, hogy jó így. Nyilván neked kényelmetlenebb lenne mással lakni, de legalább nem látnád napi szinten az igazságtalanságot, ill. "megleckéztethetnéd" a társaságot.

2020. nov. 3. 09:44
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez meg miféle igazságtalanság? Ne hagyd magad hülyére venni. A szarabbul kereső gyereket még le is húzzák, marha jó mondhatom. Én is otthon lakom, tőlem nem kérnek semmit a szüleim, párszor bevásárolok és azt nem hagyom, hogy kifizessék, ennyi.
2020. nov. 3. 10:22
 8/19 anonymousreview60 ***** válasza:
88%
Kérdező, itt nem az a lényeg, sőt lényegtelen, hogy mennyit tudnak eltenni. Itt az a kérdés, hogy miért hagyod magadat hülyére venni. Ha anyád a testvéredtől nem kér/fogad el semmit, akkor tőled sem szabad elfogadnia, és te se legyél annyira hülye, hogy adsz! Ezen gondolkozz el!
2020. nov. 3. 11:03
 9/19 A kérdező kommentje:

és éljek ingyen anyám nyakán,mint a semmire kellő tesóm? Az se megoldás. Akkor meg az lenne a bajod,hogy ingyenélő vagyok.

Költözés a legjobb ötlet,egyenlőre albérleteket keresek.

2020. nov. 3. 11:50
 10/19 A kérdező kommentje:

10 napi hülye... Tedd össze a két kezed,hogy nem vagy ilyen helyzetben.

Irigyellek,neked könnyű lehet az életed,hogy ilyenre van időd,hogy megjósold mi a kamu és mi nem. Sötétség van oda benn a fejben.

2020. nov. 3. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!