Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Erről jó lenne ha beszélnék a...

Erről jó lenne ha beszélnék a szüleimmel?

Figyelt kérdés
Nagyon nagy veszteség ért hat éve elveszítettem a dédimamámat. Azóta egy kisebb nagyobb depresszión esek át. Három hetet töltöttem emiatt kórházban.Mivel nem tudom valamiért még ennyi idő után sem elengedni. Próbálkoztam már mindennel tudom,hogy neki jobb így mert már nem szenved viszont nagyon sokszor van az,hogy legszívesebben utána mennék. Természetesen nem adom fel de valamiért nem tudok elszakadni tőle nagyon jó kapcsolatot ápoltam vele. Sajnos nem vehettem részt különböző okok miatt a temetésén. Amit azóta is bánok mivel lehet könnyebb lett volna úgy az elengedése ha ott vagyok a temetésén. Tisztában vagyok azzal,hogy ez az élet rendje de valamiért még mindig nem sikerült elengednem. A szüleim azzal tisztában vannak,hogy nagyon szerettem hisz ő volt a példaképem. Illetve azt is tudják,hogy megjelent a mamám szellemként a kórházba előttem viszont azt nem tudják,hogy még most se tudtam elengedni ,mivel nem beszélek róla. Lehet jobban tenném,hogyha mégis csak beszélnék a szüleimmel róla? Szakemberhez jártam már de abbahagytam.. Nem elfelejteni akarom a mamámat hanem csak kicsit könnyíteni akarom az életemen,hogy ne legyek depressziós hisz tudom,hogy ő se akarna így látni.
2020. nov. 2. 10:25
 1/6 anonim ***** válasza:
80%
Pszihológus
2020. nov. 2. 10:47
 2/6 anonim ***** válasza:
90%

Fordulj pszichológushoz!

De közben elgondolkozhatsz azon is, hogy vajon a nagymamádra való hivatkozás valós indok lehet a depresszióra, vagy csak egy kifogás... És mögötte más dolgok vannak, amivel nem akarsz szembesülni...

2020. nov. 2. 10:49
 3/6 anonymousreview60 ***** válasza:
60%
Pszichológus (nem gyászterapeuta), mert ennek valami nagyobb mögöttes oka van. "megjelent a mamám szellemként a kórházba előttem": Ha egyszeri, és a halála után nem sokkal történt lehet oké, de ha később, akkor talán skizofréniára is utalhat.
2020. nov. 2. 10:57
 4/6 anonim válasza:
73%
Szerintem is fordulj pszichológushoz, sokat tud segíteni. De szerintem azzal is tudsz könnyíteni a lelkeden ha kimész hozzá a temetőbe és beszélgetsz vele vagy elbúcsúzol tőle ahogy a temetésen tetted volna. Talán utána nem lesz bűntudatod hogy nem voltál ott a temetésén.
2020. nov. 2. 11:59
 5/6 anonim ***** válasza:
Munkaterápia.
2020. nov. 2. 13:10
 6/6 anonim ***** válasza:
Voltál kint a temetőben azóta?
2020. nov. 2. 13:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!