Kirakhatom e a házamból az apámat?
Minap történt egy igen súlyos eset. Apám neki akart menni a barátnőmnek.
Velem van bejelentve. Én vagyok a ház tulaja. Kirakhatom e őt az utcára?
Most ez ilyen etikai kérdés inkább úgy látom. Mármint tegyük fel hogy a szüleid háza, de apádnak semmilyen jogcíme nincs, csak be van jelentve.
Ez esetben kiteheted, ha nem bír magán változtatni.
Sajnálom... Nem lehetne ésszerűen megtárgyalni a dolgot? Gondolom a barátnőd most ki van borulva, szintúgy apád... Te vagy a szikla kettejük között.
Azt ajánlom beszéljétek meg a dolgot messenger konferenciabeszélgetésen. Tárgyalási feltételeket előre találd ki és mondd meg neki.
Én nemrég zavartam el az anyámat - tett róla, sokáig tűrtem, de átlépett egy határt és ügyvédhez fordultam. A jog szerint a tulajdonoson kívül mindenki más szivességi lakáshasználó, persze kivéve a haszonélvezőt. Innentől kezdve kirakhatod. Ügyvédi felszólítás, majd bíróság - hamar dönt.
Nálam az is felmerült, hogy eladom a házat, s veszek egy másikat valahol. Szerencsére sikerült megegyezni, kifizettem, elment. Ha volt nagy veszekedés, akkor a kapcsolatod is rámehet, ha nem állsz ki mellette. Továbbá, ha a dolog idáig jutott, akkor a szerelmet is mérgezni fogja az ilyen szülő jelenléte. Amint lehet, szeparálódj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!