Kirakhatom otthonról?
Én vettem a házat,az én nevemen van a ház,de a párom akivel nem vagyunk se jegyesek se házasok felújította.
a helyzet az hogy testileg lelkileg bántalmaz engem, néha a gyermekeire is kezet emel és nem egy apához valóan beszél velük.
Ilyenkor mi a teendő? hogy rakhatom ki? mit tudok tenni?
SOS
Mondd neki, hogy költözzön el, ha nem akar, akkor rendőrt hívsz.
Egy percig sem tűrném, hogy a gyerekeimre kezet emeljen.
Keress egy ügyvédet, ő pontosan elmondja. Nekem ezek jutottak eszembe:
Te, mint tulajdonos, bemész a helyileg illetékes jegyzőhöz, és lakcímrendezési eljárást indítasz ellene, ennek az illetéke 3000 Ft. Egyúttal beadod a bíróságra a keresetet a gyermekelhelyezés és a tartásdíj megállapítása tárgyában. Fizikai bántalmazás esetén látleletet vetetsz, és feljelentést teszel, akár téged, akár a gyerekeket éri. Kérsz távoltartási végzést. Ha nem hagyja el önszántából a házat, miután kijelentetted onnan, összecsomagolod a cuccát és elviszed haverjához, szüleihez stb., lecserélteted a zárat. Ha zaklat, kihívod a rendőröket.
Mindenképp beszélj ügyvéddel. A párod valószínűleg igényt tarthat a felújítás árára.
Hogy lenne tulajdonjoga, ha a te neveden van a ház?
A pénzt visszakövetelhetné, hahogy lenne számlája, de így még azt sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!