Szülők! Mi a véleményetek azokról a szülőkről, akik a gyerekeikből hasznot húznak?
Mi a véleményetek róluk? Elítélitek őket? Ti ilyet tennétek valaha?
Nyugaton ennek már egészen nagy divatja van, de itt is vannak ilyen szülők. A lényege annyi, hogy a gyerekekre/fiatalra, "rákényszerítik" a szüleik, ami nyereséges vagy ha magától csinálja, akkor a nyert pénzüket elveszik tőlük. Ezt úgy kell elképzelni, hogy bármi olyan "munkát"/hobbit, amit egy fiatal/gyerek el tud végezni, ráveszik hogy csináljon vagy ha örömét leli benne és magától csinálja, vagy eleve is csinálta, akkor csak a nyereségét veszik el. Ilyen például a modellkedés, a színészet, a zene, az üzlet, a sport, az internet, a tudomány, ma már a programozás vagy akármi. Ennek általában két fajtája van. Van az, amikor a gyerek/kamasz/fiatal magától kezd bele valamiben, ami érdekli, majd ha valamilyen nyereménye lesz (például versenyeken) vagy akár fizetése, azt a szülők elrakják és ők maguk elköltik saját magukra, úgy hogy annak, aki megkereste semmi haszna nem lesz belőle. Illetve van az, amikor nem érzi magát benne komfortosan, de a szülők ráerőltették, hogy csinálja, majd az ebből szerzett pénzt ugyanúgy magukra költik. Mi a véleményetek erről? Nyugaton, rengeteg fiatalkor ment már az miatt tönkre, mert hurcolták őket, forgatásokra, divatbemutatókra, tárgyalásokra, megbeszélésekre, jobbra-balra és semmi hasznuk nem lett belőle, vagy a becsületesen megszerzett nyereményüket, soha nem látták viszont és az egész munkájuk kárba ment. Ami még rosszabb, hogy van hogy a gyerek/tizenéves (mert nem mindig kisgyerekek) észre sem veszi, hogy mi történik körülötte, csak azt látja, hogy tapsolnak neki, meg látja magát a TV-ben, interneten, újságokban, amitől boldog, a szülők meg teszik zsebre, azt, amit belőle szereztek.
Kérdező, bulvárújságokból meríted az információidat, vagy van hozzá valami alátámasztásod is?
Lehet idegen nyelvű forrás is...
@13:29-el értek egyet.
Általában a módosabb szülők szokták így "pusholni" a gyerekeiket, hogy már egész fiatalon karriert fusson be a gyerek valamilyen vonalon, akik nincsenek rászorulva arra hogy a gyerek pénzét elvegyék.
Az általad leírt szituációt max úgy tudom elképzelni, ha egy szegényes anyagi és szociokulturális környezetből érkező gyereket a családon kívül állók felfedeznek valamilyen tehetséggel, amiből a gyerek majd profitálni is tud, - ami egyébként szerintem egy ritka eset - és azt a pénzt húzzák le róla.
Az írásod szerintem egy nagy adag rosszindulatú általánosítás.
4: még az általánosítás fogalmával sem vagy tisztában....
Tessék, hozd a linkeket, cikkeket, filmeket - melyek alátámasztják, hogy ez tömeges jelenség!
"Nyugaton, rengeteg fiatalkor ment már az miatt tönkre, mert hurcolták őket, forgatásokra, divatbemutatókra, tárgyalásokra, megbeszélésekre, jobbra-balra és semmi hasznuk nem lett belőle, vagy a becsületesen megszerzett nyereményüket, soha nem látták viszont és az egész munkájuk kárba ment. "
Ha olyan rengeteg az ilyen, akkor hogyhogy nem tudtál egyetlen konkrétumot se előbányászni???
#5: ja, persze.... "keresd meg a youtube-on" típusú alátámasztás.
Engedd meg, hogy :-D :-D :-D
Árkot lehet köréd röhögni!
@14:19
Én nem is értettem igazán azt a válaszát, de gyanús hogy arról van szó amit leírsz.
"általánosítás
Pontatlan közlés, ami széleskörűen sok személyre vagy dologra értelmezhető, holott csak egyre vagy néhányra igaz."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!