Miért baj, ha egy gyerek féltékeny?
Szóval adott egy patchwork family. Nekem van egy húgom, a szüleink már 3 éve szétmentek. Anyum pasijának van egy kisfia, a húgomtól egy kicsit fiatalabb.
Hétvégente általában nálunk van a pasas és a gyereke. Anyunk ilyenkor kinyalja a gyerek valagát, ha valami van, mindig húgomat veszi elő, amit valamilyen szempontból értek, mert nem akarja megutáltatni magát a gyerekkel. Az ilyenek után meg húgom féltékenykedni szokott, (látszik a fején, hogy be van sértődve, illetve ha mondjuk a gyereket az ölébe veszi, ak mindjárt odaszald hogy ,,légyszi-légyszi engem is”)amire anyum nagyon ki szokott akadni, mert hogy mind a kettő mindenből ugyan annyit kap, nem lehet féltékeny, na meg hogy a kissrácor csak hétvégén látjuk. Anyunk nyílván jobban szereti húgomat, ezért nem kéne féltékenykednie, de még csak 6 éves, nem érti úgy a dolgokat.
Anyátok nagyon rosszul csinálja.
A férfi gyereke is bekapcsolódott a családba.
Ugyanúgy kell vele bánnia, mint veletek.
Baj, hogy féltékeny, mert nem a kisfiú tehet a helyzetről.
Ellenben anyukátok viselkedése is baj, nagyon is.
Persze, mindenképpen fogok vele erről beszélni, ha ketten leszünk
Igazából lehagytam a kérdésemből, de arra lennék kíváncsi, hogy egy anyának ilyenkor mi jár a fejében? Azért cseszi le a saját lányát, mert az féltékeny egy másik gyerekre, akit úgy érzi, hogy a saját anyja jobban szereti/foglalkozik vele.
Szerintem ezt teljesen másképp kéne kezelnie. De ha felhozom, akkor vszeg megkapom, hogy ne okoskodjak és foglalkozzak a saját dolgommal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!