A szüleim azzal fenyegetnek, hogy intézetbe rakatnak, amiért kaptam néhány rossz jegyet. Emiatt tényleg intézetbe kerülhetek?
16 éves vagyok, gimnazista. Szeptember óta szereztem néhány rossz jegyet (2,3) és a szüleim ennek nagyon nem örültek. Többször is átbeszéltem velük, hogy mi megy és mi nem megy az iskolában, amit azt hittem megértettek. Már kisebb koromban is mondtak ilyet, hogy intézetbe fognak rakni, ha nem javítok valamiből, de akkor ezt még nem ilyen komolysággal mondták. Tudom pontosan, hogy min kell javítanom és értem, hogy csak azt szertnék, hogy valamit elérjek az életben, de ez inkább csak ront a helyzeten, amikor például egy dolgozat alatt csak azon gondolkozom, hogy mekkora lecseszést fogok kapni, ha nem jól teljesítek.
A kérdésem pedig az, hogy a szüleim ilyen miatt tényleg intézetbe rakhatnak? Ha igen, akkor hogyan fogok ott élni, iskolába járni stb? Őszintén semmit sem tudok egy intézet működéséről, csak egész életemben azt hallottam, hogy az a legrosszabb hely, ahova egy gyerek kerülhet és ne akarjam tudni, hogy mi van ott. Ha pedig nem mehetek oda valami ok miatt, akkor van valami más hely ahova engem vihetnek a szüleim?
Köszönöm előre is a válaszokat, ha estleg valakinek van bármilyen tapasztalata ezzel kapcsolatban azt is szívesen elolvasnám.
Az, hogy ilyet mondanak neked, az olyan bántalmazás, ami miatt ideje családon kívüli értelmes, egészséges felnőttekhez fordulnod.
A gyámügyhöz is bemehetsz, hogy érdeklődj.
Nem árt, ha kiderül ez a szüleidről, esetleg hivatalos eljárás indul.
Nem a te jegyeid miatt, hanem a szüleid reakciója miatt.
Szóval amit itt kérdeztél, nyugodtan a hivataltól, az "intézettől" is kérdezheted.
A szüleidnek is megmondhatod, hogy rendben van, elmész az intézetbe akkor, ha ők nem akarnak már nevelni, és adják meg a nevét, címét az intézetnek.
Nagyon valószínű, hogy ők sem tudják, hol, miféle intézetről beszélnek neked, szóval eléggé hökkentek lesznek, és nem fognak tudni válaszolni, mert nincs is olyan intézet, amire gondolnak.
De ha mégis megmondják, akkor menj csak el oda ezzel a sztorival, mert ők a hunyók, nem te. Olyan fejlemények lesznek, hogy soha az életben nem fognak többé intézettel fenyegetni.
10: Na, akkor pláne azonnal "az intézethez" fordulnék, bármelyik is legyen az, mert ennél csak jobb lehet ott neked.
A gyámügyet keresd a lakóhelyeden!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!