Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Öngyilkossági gondolatok?

Öngyilkossági gondolatok?

Figyelt kérdés
Mostanában elég sokszor gondolok az öngyilkoságra. Semminek se látom értelmét nem érzem magam értékesnek úgy érzem a depresszióból csak ez az egy kiút van.Volt már egy pár kisérletem amik nem sikerültek. Most újra visszatértek ezek a régi önbántalmazó gondolataim.. A szüleimnek nem merek szólni. Nem akarok önző lenni hisz tudom,hogy belerokkanának a fájdalomba ha bajom esne de nem tudom csillapitani azokat a gondoltokat,hogy nekem nincsen itt semmi keresni valóm nem vagyok értékes.Sok minden kiváltotta nálam a depressziót az orvosom szerint.Szakemberhez nem tudok járni a vírus miatt úgy érzem megbolondulok. Szólnom kéne valakinek erről ,hogy több gyógyszert vettem be a felírthoz képest?A szüleimnek ezt hogyan mondjam el?Úgy érzem felakarom adni...
2020. okt. 16. 00:51
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
92%

116 111

Lelki segélyvonal. Bármikor hívhatod őket ingyenesen és nem marad nyoma sehol, hogy hívtad őket. Bármiről beszélgethetsz velük.

Infó bővebben:

[link]

2020. okt. 16. 01:07
 2/20 anonim ***** válasza:
71%
Kitartás, hidd el, hogy lesz még jobb is! Az idő minden sebet begyógyít, persze tudom, hogy tinédzserként úgy érzi az ember, mintha a fájdalma sose múlna és örökké tartana... de hidd el, hogy minden meg fog oldódni és eljön még a te időd is, csak ne add fel!
2020. okt. 16. 01:09
 3/20 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem mindenképpen beszélj a szüleiddel erről. Tudom, hogy nehéz így a szemükbe nézni és elmondani nekik, de ők is tudni akarják, ha valami bajod van, és segíteni szeretnének neked. Rosszabb lenne, ha eltünnél anélkül, hogy lehetőségük lett volna tenni ellene. A szeretetüket mindenképpen becsülnöd kell, sokaknak nem adatik meg. És igen, valószínüleg tényleg teljesen összetörnének, ha elmennél.

Hidd el, a vírus miatt most mindenkinek rossz, én a helyedben mindenképp kivárnám, amíg elmúlik ez a nyomasztó szituáció és végre mehetsz terápiára.

Nehéz várni, és lehet hogy most nem látod a vírushelyzet végét, de ilyenkor arra gondolok, hogy milyen jó lesz túllenni rajta.

Ezután még megjegyezném, hogy a depresszió az nem te vagy, és nem a te hibád, hogy ilyen gondolataid vannak. Nekem is vannak pszichés bajaim, tudom hogy mennyire hihetetlenül torzan látja ilyenkor az ember a világot. Aztán ha elmúlt a durva időszakom mindig rájövök, hogy mennyire túlreagáltam. Ezért is fontos beszélni másokkal, mert ők ilyenkor sokszor jobban átlátják a szituációt mint te magad. Ezt saját tapasztalatból tudom.

Nekem egyébként ha nagyon le vagyok törve, a Twenty One Pilots dalok sok erőt adnak. Például a kommentek olvasása is segíthet, sokan osztják meg az öngyilkossági-kísérletes történetüket, és hogy milyen jó, hogy nem tették meg.

Remélem, hogy akár egy picit is tudtam segíteni.

2020. okt. 16. 01:19
 4/20 anonim ***** válasza:
53%

Átérzem, legtöbbször én is ezt gondolom és érzem a kiútnak a világból... élni szeretnék, csak máshogy, máshol, csakhogy ez nem egy Harry Potter film, hogy csoda történik és szemünk elé tárul egy másik világ, másik lehetőségekkel.

Engem csak részben apám tart vissza, hogy ne tegyem meg. Leginkább a kutyáim, akik, ha apám ne adj isten előbb megy el, senki nem marad, aki gondoskodik róluk. Na meg... ha mondjuk, apám élne még 20 évet, amennyit biztos nem fog, erre befizetek, mert nem olyan az egészsége és a kilátásai, azért kínlódjak végig 20 évet, két évtizedet, mert apám él, és neki nem akarok fájdalmat okozni, de közben tudja jól, hogy nincs életkedvem? Na nem. Neki meglenne, hogy megvan a létezésem, de nekem nem lenne életem és életkedvem, ergo nem élnél, csak léteznék. Bár, mit játszok itt az idővel, most is alacsonyan van... kutyák, egyetlen kedvenc írónőm történetei olvasása és rajongása, és minimálisan rajzolás. Kész. Ennyi. Igazság szerint, talán egy darabig elleszek, miután apám és kutyák nem lesznek, de utána nem szavazok magamnak hosszú élettartamot. Persze ez nincs kőbe vésve, de valahogy nem tudom elképzelni, hogy megélem az öregkort.

Annyiszor próbálkozhatsz, ahányszor akarsz az öngyilkossággal, egyszer csak sikerül, ha töretlenül csinálod. De még itt vagy, és lehet, hogy fordul a kocka, és sok évvel később, idősként a történelmed részévé válik, hogy valaha megfordult a fejedben. Ahogy az is lehet, hogy egyszer sikerülni fog. Minden múlandó. "Nincs a világon olyan lakoma, mely véget ne érne egyszer." Akkor találjuk meg, amit keresünk, amikor nem keressük - írt valaki nagy bölcsen. Igaz is, meg nem is.

Te döntésed, bármit is tegyél. A te halálod fájna nekik, de neked meg a saját életed fáj. Olvastam, hogy egy anyukának meghalt a lánya, de a lány már annyi öngyilkossági kísérletet követett el két évtizednyit sem élt élete során, hogy nem rokkant bele, mert a lánya tényleg ezt akarta, és nem volt neki jó, persze fájt az anyának az elvesztése, de a lányának a napi szenvedését látni rosszabb volt, hogy élt, de mégsem.

Én simán felhoztam apámnak, hogy nincs életkedvem, és a már említett dolgok miatt van egy kicsi, de egyébként csak telik az időm. Egyszerre legyintett a dologra, hogy hülyeségeket beszélek és mondta, hogy valamit elronthatott, nem adott meg nekem, hogy ilyeneket gondolok.

Ha az egész egy nagy szenvedés, talán egyszer kibírható, még néhány évtizedig. Egy biztos: leéltem ezt az életemet, engem vissza senki nem rángat, maradok ahova kerültem.

2020. okt. 16. 01:21
 5/20 anonim ***** válasza:
91%
Én a gimis éveim alatt végig teljesen magányos voltam, 4 évig szinte egy barátom sem volt, és az aki volt, sem volt igazán barát. Végig azt hittem, hogy engem soha senki sem fog szeretni. De aztán 5 évvel később, amikor épp nem depis korszakban voltam és nyitott voltam a világra, megismertem a barátomat, aki annyira szeret, hogy azt is elviseli, hogy gyakran nagyon rosszul érzem magam lelkileg és gyakran kiborulok, mert nem látom az élet értelmét. Engem is mindig a szüleim tartottak vissza, bár sosem akartam ténylegesen megölni magam, de ha csak pillanatnyilag is átfutott az agyamon, rögtön láttam, ahogy a szüleimnek teljesen tönkremegy az élete, és ezért mindig arra gondoltam, hogy ha már az én életem szar, legalább az övékét ne tegyem tönkre. Most meg megtörtént az, amit sosem hittem volna, lett valaki, aki szeret, és ő tartja bennem a lelket.
2020. okt. 16. 01:34
 6/20 anonim ***** válasza:
24%

Hát nagyon remélem, hogy még élsz - annak ellenére, hogy TÖBB GYÓGYSZERT VETTÉL BE A FELÍRTHOZ KÉPEST!!!

Ha ez igaz, amit a kérdésben "lazán" kiírtál, akkor NAGYON KOMOLY A SEGÉLYKIÁLTÁSOD!!!

Ui: komolyan nem vette észre senki, hogy ÁRTOTT MAGÁNAK A KÉRDEZŐ, ÚGY ÍRTA KI A KÉRDÉST?! (Próbálok bizakodni, hogy egy a mentőszolgálatnak LEGALÁBB EGY EMBERE OLVASSA EZT A KÉRDÉST...)

2020. okt. 16. 06:12
 7/20 anonim ***** válasza:
56%

Elsőként szólj a szüleidnek,hogy több gyógyszert vettél be,mert az akár bajt is okzohat!

A kérdésre válaszolva:

Hívd a lelki segélyvonalat,amit az 1-es is mondott.

Halgass zenét! Nekem is sok rossz napom van és a kedvenc számaim megnyugtatnak.

2020. okt. 16. 06:26
 8/20 anonim válasza:
0%
Szia! Ilyen velem is sokszor volt és van.a barátnöm vett rá hogy ne legyek az mert fontos vagyok.te is fontos vagy szóval ne akarj kitartást szia!
2020. okt. 16. 06:41
 9/20 anonim ***** válasza:
81%

Mindent leírtak előttem.

A depresszió egy kegyetlen dolog, volt részem benne.

Azért ezzel a több gyógyszerrel való játszadozást én ezerszer meggondolnám a helyedben, mert kinyírhatod a májad, veséd, agyadat és ha nem sikerül meghalnod, lehetsz egy életen keresztül ágyhoz kötött cselekvőképtelen, kiszolgáltatott nyomorék.

2020. okt. 16. 06:50
 10/20 anonim ***** válasza:
64%
Nekem sosem jutott eszembe hogy öngyilkos legyek. Mindig találtam valami szépet ami túllendített a szar időszakokban. Én mondjuk szeretek túrázni, a természeti szépségeit észreveszem nagyra értékelem. Még amikor nem volt senkim akkor is segített,ezenkívül eljártam tornázni,biciklizni az is sokat segített.Akkor a testemre koncentráltam nem a lelkemre. Tényleg semmi nem érdekel a világban? Annyi minden van pedig . Nézz magadba egy kicsit pl. gyermekként mivel foglalkoztál szívesen? Kitartást kívánok!
2020. okt. 16. 08:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!