Egy 8 évest gyereket falun belül ha viszik, hozzák a suliból akkor az elkényeztetés jele?
5 gyerekem van, a legkisebb 8 éves, a legnagyobb 20.
Sosem voltak ott felejtve sehol, pedig mind sportra, nyelvórára és zenére is jár/járt. Elég mínuszos az a szülő, aki az alsós (!) gyerekéről elfeledkezik, ráadásul többször.
Az életem során elég sok óvónőt, tanítót és tanárnőt megismertem. Sosem jött fel szóba, hogy hány gyerek lett ott felejtve az intézményben. A baráti társaságunk is elég nagy, nem is a mintaszülők gyülekezete vagyunk, akik sütik otthon a kenyeret és maguk termesztik a zöldségeket. Ennek ellenére ott sem divat, hogy elfelejtkeznének a gyerekeikről.
Lehet itt a munkára fogni, meg hogy elúszott a nap, nem figyeltük az órát, stb. De az, hogy gyakran előforduljon ez, aztán a gyerek még estig ott ül, gáz. Akárhogy szépítjük. Mindegy, az én lelkiismeretem nyugodt és legalább tudom, hogy a gyerekeim mikor hol vannak. Más meg terelgesse, keresgesse úgy a sajátjait, ahogyan akarja.
"Elég mínuszos az a szülő, aki az alsós (!) gyerekéről elfeledkezik, ráadásul többször."
bocsi nekem ebből az jön le hogy azt is lenézed aki egyszer el merészeli felejteni, nemhogy többször. mi bajod van amúgy? ennyire nehéz elfogadni hogy különböző embereknek különböző az élete? és hogy nem mindig úgy sikerülnek a dolgok ahogy szeretnénk? tényleg olyan szörnyű ez?
Itt inkább csak neked van problémád, kicsit frusztráltnak tűnsz.
Én elfogadom, ha valaki tesz a gyerekére magasról, az ő dolga. De ne ezt állítsuk be normálisnak.
Bocs, 46-os, de szerintem igenis nagyon gáz, ha valaki megfeledkezik a gyerekéről. Hogy nem tűnik fel neki, hogy nincs otthon? És ok, lehet valaki baromira elfoglalt és fáradt, és egyszer megeshet bárkivel, de többször??
Engem felejtett már el apám elhozni, hazavitt a tanár, mert nem érték el, sosem felejtem el azt a szorongást, kétségbeesést és megaláztatást, ami akkor ért.
Vele lehet jóban lennél, mert nem értette, miért kapott fejmosást anyámtól utána. 29 éves vagyok, de sosem felejtem el azt a napot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!