Egy 8 évest gyereket falun belül ha viszik, hozzák a suliból akkor az elkényeztetés jele?
"mert falusi életben sokkal több megpróbáltatást kell kibírnia, mint egy városi ficsúrnak" - na, ez vicces volt! Én falun nőttem fel, de Budapesten jártam egyetemre és azóta is itt élek. Én pont az ellenkezőjét látom! Budapesti gyerekek önállóan közlekednek a forgatagban, jelzőlámpás kereszteződésnél, troli, villamos, metró stb. nem akadály.
Én mikor 19 évesen Pestre kerültem, csak néztem, kimerültem idegileg már abban, hogy figyeltem a tömeget, meg hogy ne üssenek el.
Ja, a másik, nálunk a faluban nem volt semmi rekreációs lehetőség, de tényleg semmi. A budapesti szaktársaim meg sokan szertornáztak, balettoztak, kosaraztak, hokiztak stb. egész gyerekkorukban, na, meg is látszott rajtuk, meg rajtam is, hogy nekem a fűnyírás meg a kapálás maradt.
Én nem sajnálnám a városi gyerekeket, de hogy a kérdezőnek is válaszoljak, húgomat is elvitték 8 évesen a faluban és nincs elkényeztetve. Most már 13 és nem is engedi, hogy elvigyék, mert a barátaival megy reggelente.
Lehet így kifizetődő a szülőknek, mert pont útba esik a munkahelyük fele a suli.
Szerintem ez nem elkényeztetés. Egy faluban is bármikor lecsaphat egy pedofil, stb. Inkább csak elővigyázatosság.
Én városban egyedül mentem gyalog. Közel volt. Nagy úton nem kellett átmenni.
Szerettem, mert útközben találkoztunk az osztálytársakkal, hazafelé is együtt mentünk. Sok mindenből kimaradtam volna, ha visznek, kísérnek.
Szóval szerintem ez nem kényeztetés, hanem büntetés 😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!