Anyám ellenem fordult, mert megkértem rá, hogy ne
irányítsa az életemet, mit kezdjek vele?
Figyelt kérdés
Külön élek már legalább 6 éve. De annak ellenére anyám még így is irányítani próbálta az én vagy barátnőm életét , hogy mit hogyan csináljunk, meg hogy szerinte mi a jó. Két hete szépen megkértem, hogy szokjon le erről, tudom mit és hogyan akarunk. Attól a pillanattól fogva szóba se áll velem csak duzzog. Utcán úgy csinálja mintha nem is ismerne engemet. Egy ilyen helyzettel mit lehet kezdeni?
az anyám egy évig csinálta a duzzogást. aztán megunta. ezzel párhuzamosan visszább is fogta magát
2020. okt. 14. 12:28
4/13 anonim válasza:
Elég sok ilyen kérdés van. Akik segítséget kérnek szülő ügyben hiába költöztek el, tartanak fent saját háztartást nem önállósodtak. Ha az kell, hogy szembe szálj anyádékkal tedd meg állj a saját lábadra.
2020. okt. 14. 12:32
5/13 anonim válasza:
Tipikus érzelmi zsarolás. Ezzel csak azt kell kezdeni, amit minden zsarolással - nem engedni. Ha duzzogni akar, duzzogjon, addig is nyugi van. Majd észbe kap és megbékél, ha meg nem, akkor nem veszítesz semmit.
2020. okt. 14. 12:57
6/13 anonim válasza:
Majd lehiggad, te csak tartsd magad az elhatározáshoz, hogy nem engedtek beledumálni.
2020. okt. 14. 12:59
7/13 anonim válasza:
Semmit. Jól tetted. Semmiképp se te lépj.
2020. okt. 14. 13:21
8/13 anonymousreview60 válasza:
Jól jártál el. És ha udvariasan is, akkor ne kérj elnézést (az részleges behódolás lenne), mert az elnézést-nemkérés is a határok kijelölésének része. Ő sokszor ütközött veled kiskorodban, hogy elfogadd a szülői fennhatóságot. Most neked kell párszor, hogy elfogadja ő a te indokolt és valós és jogos függetlenségedet. Ez egy fájdalmas folyamat, de meg kell lennie.
Ha beszélni akar/sz vele valamiről vagy meg akar/od látogatni, akkor azt tedd meg, de a történteket ne említsd stb.
2020. okt. 14. 14:17
9/13 anonim válasza:
Te ezt nagyon jól tetted!
Majd neki is megjön az esze.
2020. okt. 14. 15:21
10/13 anonim válasza:
Ez dominanciaharc.
Aki hamarabb mutat gyengeséget, az lesz az alárendelt a jövőben.
Aki hamarabb megy oda a másikhoz: ne haragudj. Az veszíti el a főnök szerepet a jövőben.
Egyébként, ha szabad megkérdeznem, anyukának nincs élettársa?
Mármint úgy értem, akiknek nincs saját élete, azok szoktak beleszólni más életébe, hogy ha már neki nincs is élete, akkor valaki másban éli ki magát.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!