Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám ellenem fordult, mert...

Anyám ellenem fordult, mert megkértem rá, hogy ne irányítsa az életemet, mit kezdjek vele?

Figyelt kérdés
Külön élek már legalább 6 éve. De annak ellenére anyám még így is irányítani próbálta az én vagy barátnőm életét , hogy mit hogyan csináljunk, meg hogy szerinte mi a jó. Két hete szépen megkértem, hogy szokjon le erről, tudom mit és hogyan akarunk. Attól a pillanattól fogva szóba se áll velem csak duzzog. Utcán úgy csinálja mintha nem is ismerne engemet. Egy ilyen helyzettel mit lehet kezdeni?
2020. okt. 14. 12:21
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
95%
te se ismerd meg.. akkor talán észbekap.
2020. okt. 14. 12:23
 2/13 anonim ***** válasza:
93%
Hagyjad. Majd megbékél.
2020. okt. 14. 12:23
 3/13 anonim ***** válasza:
94%
az anyám egy évig csinálta a duzzogást. aztán megunta. ezzel párhuzamosan visszább is fogta magát
2020. okt. 14. 12:28
 4/13 anonim ***** válasza:
81%
Elég sok ilyen kérdés van. Akik segítséget kérnek szülő ügyben hiába költöztek el, tartanak fent saját háztartást nem önállósodtak. Ha az kell, hogy szembe szálj anyádékkal tedd meg állj a saját lábadra.
2020. okt. 14. 12:32
 5/13 anonim ***** válasza:
98%
Tipikus érzelmi zsarolás. Ezzel csak azt kell kezdeni, amit minden zsarolással - nem engedni. Ha duzzogni akar, duzzogjon, addig is nyugi van. Majd észbe kap és megbékél, ha meg nem, akkor nem veszítesz semmit.
2020. okt. 14. 12:57
 6/13 anonim ***** válasza:
96%
Majd lehiggad, te csak tartsd magad az elhatározáshoz, hogy nem engedtek beledumálni.
2020. okt. 14. 12:59
 7/13 anonim ***** válasza:
97%
Semmit. Jól tetted. Semmiképp se te lépj.
2020. okt. 14. 13:21
 8/13 anonymousreview60 ***** válasza:
98%

Jól jártál el. És ha udvariasan is, akkor ne kérj elnézést (az részleges behódolás lenne), mert az elnézést-nemkérés is a határok kijelölésének része. Ő sokszor ütközött veled kiskorodban, hogy elfogadd a szülői fennhatóságot. Most neked kell párszor, hogy elfogadja ő a te indokolt és valós és jogos függetlenségedet. Ez egy fájdalmas folyamat, de meg kell lennie.

Ha beszélni akar/sz vele valamiről vagy meg akar/od látogatni, akkor azt tedd meg, de a történteket ne említsd stb.

2020. okt. 14. 14:17
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Te ezt nagyon jól tetted!

Majd neki is megjön az esze.

2020. okt. 14. 15:21
 10/13 anonim válasza:
100%

Ez dominanciaharc.

Aki hamarabb mutat gyengeséget, az lesz az alárendelt a jövőben.

Aki hamarabb megy oda a másikhoz: ne haragudj. Az veszíti el a főnök szerepet a jövőben.

Egyébként, ha szabad megkérdeznem, anyukának nincs élettársa?

Mármint úgy értem, akiknek nincs saját élete, azok szoktak beleszólni más életébe, hogy ha már neki nincs is élete, akkor valaki másban éli ki magát.

2020. okt. 14. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!