Mi lehet a fiammal?

Figyelt kérdés
Az elmúlt pár hónapban észrevettem, hogy nagyon megváltozott, mintha nem is ő lenne. 17 éves, már lecsengett a lázadó korszak, de most meg vagy túl izgatott, olyankor pörög, beszél mindenféle hülyeségről órákig olyan gyorsan, hogy érteni nem lehet, takarít vagy pedig csak egyhelyben ül és szó szerint nem csinál semmit akár órákig. Vegetáriánus lett, még üdítőt is alig akar elfogadni. Olyan érett lett, de nagyon furcsán viselkedik. Nem értem ezt az egészet.
2020. okt. 8. 20:05
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
90%

Esetleg bipoláris zavar?

[link]

2020. okt. 9. 07:32
 22/42 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sajnos volt olyan barátnőm aki kb 18-19 évesen kezdett el drogozni (nem is voltunk sokáig barátok).

A dueva hangulatingadozás lehet ennek egy tünete, de persze másnak is.

Én elsőkörben annyit mondanék hogy próbálj vele tartalmas beszélgetéselet folytatni. Ne faggatni hanem hogy beszélgessetek és közben tereld a témát a barátaira, a társaságára (ne faggasd róluk csak érdeklődj). Mondd hogy akár el ís hívhatja őket, jobb ha megsimered őket.

A barátnőm aki anno drogozni kezdett mindig is elég labilis személyiség volt, depresszió, szorongás, bipoláris zavar, voltak pánikrohamai is. Így könnyű volt rákapnia a drogokra, a labilis típusoknak könnyebb.

Beszélnék akár 1-2 barátjával is, de nem faggatva mert úgy is visszajut csak szimplán ismerkedj meg velük.

Esetleg kérhetsz tanácsot a szakértőtől hogy ő ezekre a tünetekre mit mond.

Aztán persze az is lehet hogy szerelmes. Az is egyfajta drog csak máshogy.

2020. okt. 9. 08:45
 23/42 anonim ***** válasza:
100%

Azért nem olyan régen voltam én is ennyi idős...emlékszem, szerelmes voltam (viszonzatlanul). Nekem is voltak akkor olyan időszakok, amikor csak bámultam ki a fejemből, a következő pillanatban pedig kimentem futni, hogy levezessem a feszültséget. Én nem gyanakodnék feltétlenül drogra.

Nálunk sem volt olyan a viszony, hogy beszélgessek a szüleimmel ilyesmiről, így ha megkérdezték hogy mi van, akkor én is elintéztem egy semmivel. Az a baj, hogy ezt vagy kiépíted az évek alatt vagy utána már nem nagyon alakul ki. Én sokkal előbb beszéltem meg a problémáimat egy idegennel, mint velük.

2020. okt. 9. 09:21
 24/42 anonim ***** válasza:
100%
Nem értek a drogokhoz, de szerintem ha drogozna, akkor nem teljesítene kitűnőre a suliban. Azért ahhoz állóképesség kell. Ha mondjuk minden másnap másnapos, nem tudom, hogy tudna így teljesíteni a suliban. Én a drogot kizárnám.
2020. okt. 9. 09:38
 25/42 A kérdező kommentje:
Nem igazán ismerem a barátait, annyit tudok 2 lánnyal szokott iskolája járni
2020. okt. 9. 11:01
 26/42 A kérdező kommentje:
Elolvastam amit 21-es küldött, tényleg hasonló, bár a fiam nem igazán mutat depresszív tüneteket, talán reggelente.
2020. okt. 9. 11:28
 27/42 anonim ***** válasza:
100%

21-es vagyok.

A depressziós tünetek reggel a legerősebbek.

De nem úgy kell elképzelni a depressziós periódust, hogy már-már eret vág magán az ember, csak lehet, hogy csendes. Én ismerek felnőtt bipolárist. Viszont az igaz, hogy nem egy napon belül váltakoznak a tünetei, hanem mondjuk hetente, párhetente. Lehet, hogy a fiadnál csak most kezdődik. De nem az legyen, csak érdemes számolni a lehetőséggel.

Az jutott az eszembe, hogy valakinél, akit közel enged magához (barát, másik rokon) próbálj puhatolózni.

2020. okt. 9. 12:24
 28/42 anonim ***** válasza:
86%

Nem fogja elmondani úgysem.

De azt látnád a szemén egyértelműen ha dtogozik.

A fiad simán szerelmes.

Csak arról sem akar beszélni.

Gondolom valami vega lanyzoval jött össze.

Próbáld azt megtudni, hogy valamelyik lány vegán e?

2020. okt. 9. 12:40
 29/42 A kérdező kommentje:
A múltkor szinte könnyeivel küszködve, szintén hadarva mondta el, hogy mennyire sajnálja ezeket az állatokat és nem akarja hogy miatta elvegyék az életét, ezért vegán.
2020. okt. 9. 13:55
 30/42 anonim ***** válasza:
65%
Ez tuti nem szerelem, a túlzott hangulatingadozások nagyon nem erre utalnak.
2020. okt. 9. 14:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!