Lehet még újra normális kapcsolatunk?
Üdv.
20/F vagyok és fél éve elmondtam szüleimnek, hogy meleg vagyok. Anyám viszonylag hamar elfogadta, apám teljesen kiakadt, beszélni sem akar velem. Ha mégis, akkor is nem tud normális hangnemben szólni hozzám. Eltelt fél év, a helyzet azóta is változatlan. Egyszer összejöttem egy sráccal, elhoztam magunkhoz, erre elküldte, hogy a mi házunkba biztos nem enged be több hozzám hasonlót.. annyiszor próbáltam vele beszélni, hogy szeretném, ha nem lenne közöttünk harag, de nem akar rajta változtatni. Illetve vízilabdázom és most kitalálta, hogy biztos az volt rám ilyen hatással.. Szóval elég nonsense dolgokat vág hozzám.
Testvérem esetében valamivel elfogadóbbak voltak mint veled, legalábbis felé ezt mutatták (közben harcoltak magukkal, hogy de igen, muszáj elfogadniuk, mert a gyerekük). Már több mint egy éve elmondta, és ahogy telik az idő, látszik hogy tényleg hajlandóak elfogadni a szülők.
Pl az elején nem vihette haza a párját, de semleges helyen hajlandóak voltak megismerni. Mostmár természetes hogy hazaviheti.
Szóval reménykedj hogy az esetedben is lesz javulás, sztem van rá esély :) Anyukádat tényleg próbáld megkérni, hogy beszéljen a fejével.
Szerintem nem kell erőltetni. Lehet hogy magában apai kudarcnak éli meg hogy a saját nemedhez vonzódsz.
A partnered meg szerintem se vidd haza, mindenkinek kellemetlen. Ha be akarod mutatni, jobb egy semleges hely, kávézó/étterem stb.
Azert ismerjuk mar el nem eppen sikerelmeny amikor szulokent azzal szembesul valaki hogy a fia vagy lanya az azonos nemuekhez vonzodik es itt genetikailag be is fellegzett a csaladi vervonalnak. Valahol ez biologiailag kodolt es ertheto csalodas kudarc sok embernek. Foleg mert nem 10 gyereket nemzunk, hogy na majd egy csak tovabbviszi a genjeinket. Masreszt azonban mar nem is annyira titkolt/meg nem ertett es tuzzel vassal irtott az azonos nemuekhez vonzodas mint mondjuk x eve vagy x orszagban stb.
Tehat apad valoszinu meg nem emesztette meg a dolgot. Ezen csak az ido fog segiteni. Neki egyelore nem kellene a parjaidat bemutatni, mert ugyse lesz jo vege. Inkabb te probalj vele nor.alis apa fia kapcsolatot epitget i es elobb vagy utobb ugyis elfogadja es akkor majd erdeklodni fog magatol hogy es van e valakid stb. Fel ev nagyon keves.
Te mint ferfi meghaltal szamara (kepletesen) es gyaszolni is azert 1 evig szoktak legalabb. Fel a fejjel.
Sosem lennék képes elfordulni a gyerekeimtől csak azért mert a saját neműkhőz vonzódnának.
Sosem fogom tudni megérteni az ilyen "szülőt" nem teljesen mindegy melyik nemmel érzi magát jól a gyerek az ágyban? Attól még ugyan az a valaki akit megszültem és felneveltem.
Ha édesapád képtelen elfogadni, az az ő baja az ő szégyene, nem a tiéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!