Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Túl szigorú szülők, nyomkövető...

Túl szigorú szülők, nyomkövetőt akarnak telefonba. Mit tehetne?

Figyelt kérdés

Van egy 14 éves kishugom. Mindig minta tanuló volt, sosem volt hármasa. Sosem hazudott. Mindig megmondta hol van, mit csinál és kivel mikor ritka alkalmakkor el akart menni valahova. Sosem ivott, cigizett vagy ehez hasonlók.

Most lett egy fiúja, akit már évek óta ismer, nagyon szereti, szeretne felmenni hozzá, de nem szexelni vagy hasonló, csak hogy kettesben legyenek. Emellett szeretne több időt tölteni a barátaival, például suli után, hétvégéken. Nem hülye lány, és érett a korához képest, tudja mit csinál.

Az anyukánk egyáltalán nem szeretné megengedni, és rendíthetetlen abban a hitében hogy a hugom még kicsi. Ma kitalálta hogy nyomkövetőt rak a telefonjába.

Mit tehetne a hugom hogy javuljon a helyzet?

Mielőtt megkérdeznétek: igen ilyen jó a kapcsolatom a hugommal. 19/L

2020. okt. 7. 17:38
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
100%

én nem vagyok a lehallgatás meg a nyomkövetés híve, az anyukának szerintem nem kellene az üzeneteket nézegetni meg feltörni a lánya telefonját, biztos hogy agybeteg a mama.

Viszont az hogy a 14 éves lány fel akar járni a barátja lakására szerintem nem kecsegtet semmi jóval. Inkább el kéne beszélgetni a lánnyal a védekezési lehetőségekről, mert szükség lesz rá. 14 évesen szerintem ehhez is túl fiatal, meg ahhoz is hogy a barátaival bulis hétvégéket tartson. Úgy gondolom, ez az a kor, amikor azt hiszik magukról az emberek, hogy már felnőttek (tévednek). Muszáj lassan elengedni a gyerek kezét, de a kislánnyal egy kicsit tényleg elszaladt a ló. Persze nem a nyomkövető lenne a megoldás, hanem az értelmes beszéd meg a felvilágosítás.

2020. okt. 17. 22:20
 32/39 anonim ***** válasza:
100%

Amit írsz az beteges. akkor inkább nemjen érte suli után aztán őrködjön otthon az ajtó előtt. Az hogy tudja merre jár még ok. De hogy minden másba is bele nyúl az már ku_va gáz. Ez 3 dologoz vezet:

1- hazudozás.

2- 2telegon használata.

3- elidegenedés azaz amint lehet elmegy otthonról és visszse néz.

2020. okt. 18. 01:16
 33/39 Yoda m. ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Háááát, még az előttem szólónak is igaza van. 32-nek is... igazából mindenkinek igaza van. Mert minden válaszadó a saját szemszögéből tekinti a kérdést problémának, vagy egy lehetséges probléma elkerülésének.

Szerintem is a bizalom anya és lánya közt az sokkalta fontosabb, mint a szülői tudás arról, hogy hova, kivel és mit csinálni jár az egyébként kiválóan teljesítő lány.

De... mindig is akadtak, akadnak áthidaló megoldások.

Tényleg... Miért oly nagy baj, ha nyomkövető van abban a telóban? Ahogyan mások is rákérdeztek már. Ha valakinek útja figyelve van, az akkor gáz? Ha egyébként tisztességes szándékai vannak.

Na és a fiú? Róla mit lehet tudni? Mert az a tény, hogy xx ideje már ismerik egymást... meg hogy szereti Őt. Na de a fiúról mit tud az anya?

(Egyébiránt valóban... nem feltétlenül a fiú jelenti a veszélyt a lányra nézve, hanem az összes többi körülmény. Hogy hol és miért tartózkodnak.)

Az teljesen természetes, ha egy anya félti a gyermekét. Mert bár nem nevezném kimondottan "kicsi"-nek... ám, hogy nagyon fiatal és még rengeteg emberi-társas vonatkozású kérdésben nem lehet túl tapasztalt, az nagyon valószínűsíthető. (Aki 14-16 évesen már (rég) nem szűz... az sem túl tapasztalt, csak legfeljebb szeretet-k'rva. Így nevezik, aki Más szeretetéért, elfogadásáért mindent meg tesz a másiknak. Mindent, csak hogy szeretve legyen.)

Egy telefonos nyomkövető még valóban nem az FBI... és ha a lánynak, vagy a fiúnak(!) nincsenek hátsó gondolatai, akkor az nem gáz.

A gáz az, ha anya megkérdi este otthon a lánytól: - Vajon miért voltatok a kaszinó, (vagy XY kocsma) helyszínen vagy 2 órán keresztül? Miközben a lány meg azt mondta, hogy a Duna korzón sétáltak kéz a kézben...

Az ERŐ legyen Veletek!

2020. okt. 18. 07:20
 34/39 anonim ***** válasza:
Ennyi erővel android eazkozkezelo és kész. Azon is lehet látni hogy merre van.
2020. okt. 18. 15:19
 35/39 anonim ***** válasza:

Szerintem 14 évesen ne akarjon még pasizni, meg intim környezetben kettesben lenni. Vagy pedig jöjjön a fiú. Az nem megoldható?

Amúgy nem tudom milyen nyomkövető dologról van szó, de barátnőmnek is volt ilyen alkalmazása, amivel az anyukája tudta hol van. Szerintem nem nagy dolog, nyilván ez nem azt jelentette, hogy nem mehetett sehová, csak azt, hogy hogyha elment, akkor tudták, hogy hova. Gondolom felfogjátok ti is, hogy 14 évesen még gyerek, és inkább örülni kéne, hogy van ilyesmire lehetőség. Bármikor jól jöhet, ha baj van.

Meg amúgy sem értem mi a probléma vele már csak azért sem, mert vagy elengedik vagy nem, és ha igen, akkor látják, hogy hol van.

2020. okt. 18. 16:31
 36/39 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Most olvastam az üzik olvasgatását meg ilyenek, ez már téényle gáz így, mert nincsen egészséges intim szférája. :(
2020. okt. 18. 16:32
 37/39 anonim ***** válasza:

#10 "ha ellopják őt vagy a telóját, előbb meglesz"

Erre találták ki a find my iPhone-t. De asszem a Googlenek is van valami hasonló csodája.

2021. márc. 21. 08:49
 38/39 anonim ***** válasza:

Cserélj telefont a hugoddal " véletlenül"

😂😂😂😂

2021. márc. 21. 10:43
 39/39 anonim ***** válasza:
Amúgy miértbkell kamuzni, h a húgod....? Mikor te vagy a problémázós tini...
2021. márc. 21. 10:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!