Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Vannak itt szülők, akiknek a...

Vannak itt szülők, akiknek a gyerekük külföldi egyetemre ment? Hozzájuk lenne pár kérdésem.

Figyelt kérdés

Kinek az ötlete volt a külföldi egyetem (nem erasmus)? A tiéd vagy a gyerekedé?

Hogy éltétek meg, hogy külföldre ment a “gyerek”?

Megbántátok ezt a döntést, vagy örültök, hogy így alakult?

Támogattátok anyagilag az elején a gyereketeket, vagy azonnal munkát kellett találnia?

Köszönöm, ha válaszolsz.

2020. okt. 2. 13:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
93%

Én a gyerek vagyok ebben az esetben.

Eleinte szüleim ötlete volt hogy jöjjek külföldre viszont később megtetszett az ötlet (és nem bánom azóta se 😊)

Szüleimnek nehezebb volt a leválás mint nekem de beleszokik az ember egy idő után.

Anyagilag meg támogattak az elején ahogy tudtak, de egy idő után kellett munkát találnom (nekem kb 4 hónapba telt).

Remélem segít a válaszom!

23L

2020. okt. 2. 14:05
 2/11 anonim ***** válasza:
94%

Természetesen a gyerek döntése volt.

Hogy éltem meg? Szenvedtem miatta? Persze, hogy szenvedtem. A gyerek az egyik percben még itt volt, aztán jött egy értesítés, és a gyerek csomagolt. De igyekeztem nem mutatni.

Nem bántam meg. Jó döntés volt.

Támogattam a gyereket, ameddig elvégezte az egyetemet. Minden hónapban utaltunk egy összeget, abból kellett gazdálkodnia. Fix összeg volt, nem sok, de többre nem tellett. Kijött belőle, persze dolgozott is mellette.

2020. okt. 2. 14:14
 3/11 anonim ***** válasza:
93%

szülő vagyok.

A lányom döntése volt - mindenben támogattuk. Anyagilag és egyebekben is.

Nagyon könnyű volt munkát találnia amit egyetem mellett tudott végezni - de az "apanázst" végig megkapta tőlünk a diplomaszerzésig.

Mi tudatosan készültünk a leválásra, így nem volt váratlan és fájdalmas. Ez a világ rendje. Pár év múlva mindenképpen levált volna....

Jó döntés volt.

2020. okt. 2. 14:19
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Mindenkit felpontoztam. Azt még kérlek leírnátok, hogy mely országokról van szó?
2020. okt. 2. 14:30
 5/11 anonim ***** válasza:
93%
#3 vagyok: Ausztria/Bécs
2020. okt. 2. 14:32
 6/11 anonim válasza:
100%
A mi gyermekünk középiskola 11.-től tanul kint (USA). Az ő döntése volt. Mindenben támogatjuk. Pénzügyileg nem kellett, de ettől függetlenül minden hónapban utalunk amiből egy kis alapot tud képezni. Érzelmileg borzalmas volt, így 4 év után már hozzászoktunk. Mi egy számunkra teljesen ismeretlenbe kerültünk de nagyon jó döntés volt a gyerek részéről.
2020. okt. 2. 15:12
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Szülő vagyok.

A fiam ötlete volt a külföldi egyetem ( Anglia), hogy tudjunk neki segíteni, úgy döntöttünk, hogy mi is kimegyünk. Dolgozunk, így a fiamnak nem kellett dolgoznia egyetem mellett, mert mi boztosítjuk a szállást, kaját, minndent. Legnehezebb nekem az anyjának volt, mert én nehezen szakadtam el Magyarországról, jó munkahelyem volt, és sajnos az angol nyelv tanulása is nagy nehézséget okoz nekem. De megérte, mert azóta a fiam diplomás lett, és dolgozik. ÍGy lassan mi szülők hazamegyünk, most már megáll a lábán egyedül is.

2020. okt. 2. 15:26
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

#1 vagyok

Dánia

2020. okt. 2. 16:00
 9/11 anonim válasza:
100%
Szia! Én a diák vagyok nem a szülő, de a barátommal érettségi után kiköltöztünk Németországba. Az én szüleim fel voltak rá lelkileg készülve mert mindig is tudták hogy külfdre vágyom. A mai napig támogatnak pénzügyileg, bár dolgozom és nem szorulok rá, de ragaszkodnak hozzá, amíg meg nem szerzem a diplomám. A barátom szülei nagyon nem támogatták a dolgot, rám nagyon nehezteltek amiért a fiuk egyik napról a másikra eldöntötte hogy külföldre megy a barátnőjével továbbtanulni. Habár pénzt nem küldenek, már örülnek hogy "jobb" helyre került.
2020. okt. 2. 17:26
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Hali! Én is a gyerek vagyok. Apukám támogatta 100%ban, Anya viszont még akkor is ellene volt, amikor felvettek. Amikor már minden le volt fikszálva, a repülőjegytől, a vonatjegyig minden, csak akkor nyugodott meg egy kicsit.
2020. okt. 12. 04:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!