Vannak itt szülők, akiknek a gyerekük külföldi egyetemre ment? Hozzájuk lenne pár kérdésem.
Kinek az ötlete volt a külföldi egyetem (nem erasmus)? A tiéd vagy a gyerekedé?
Hogy éltétek meg, hogy külföldre ment a “gyerek”?
Megbántátok ezt a döntést, vagy örültök, hogy így alakult?
Támogattátok anyagilag az elején a gyereketeket, vagy azonnal munkát kellett találnia?
Köszönöm, ha válaszolsz.
Én a gyerek vagyok ebben az esetben.
Eleinte szüleim ötlete volt hogy jöjjek külföldre viszont később megtetszett az ötlet (és nem bánom azóta se 😊)
Szüleimnek nehezebb volt a leválás mint nekem de beleszokik az ember egy idő után.
Anyagilag meg támogattak az elején ahogy tudtak, de egy idő után kellett munkát találnom (nekem kb 4 hónapba telt).
Remélem segít a válaszom!
23L
Természetesen a gyerek döntése volt.
Hogy éltem meg? Szenvedtem miatta? Persze, hogy szenvedtem. A gyerek az egyik percben még itt volt, aztán jött egy értesítés, és a gyerek csomagolt. De igyekeztem nem mutatni.
Nem bántam meg. Jó döntés volt.
Támogattam a gyereket, ameddig elvégezte az egyetemet. Minden hónapban utaltunk egy összeget, abból kellett gazdálkodnia. Fix összeg volt, nem sok, de többre nem tellett. Kijött belőle, persze dolgozott is mellette.
szülő vagyok.
A lányom döntése volt - mindenben támogattuk. Anyagilag és egyebekben is.
Nagyon könnyű volt munkát találnia amit egyetem mellett tudott végezni - de az "apanázst" végig megkapta tőlünk a diplomaszerzésig.
Mi tudatosan készültünk a leválásra, így nem volt váratlan és fájdalmas. Ez a világ rendje. Pár év múlva mindenképpen levált volna....
Jó döntés volt.
Szülő vagyok.
A fiam ötlete volt a külföldi egyetem ( Anglia), hogy tudjunk neki segíteni, úgy döntöttünk, hogy mi is kimegyünk. Dolgozunk, így a fiamnak nem kellett dolgoznia egyetem mellett, mert mi boztosítjuk a szállást, kaját, minndent. Legnehezebb nekem az anyjának volt, mert én nehezen szakadtam el Magyarországról, jó munkahelyem volt, és sajnos az angol nyelv tanulása is nagy nehézséget okoz nekem. De megérte, mert azóta a fiam diplomás lett, és dolgozik. ÍGy lassan mi szülők hazamegyünk, most már megáll a lábán egyedül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!