Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy lehet feldolgozni, ha az...

Hogy lehet feldolgozni, ha az embernek nincsenek szülei?

Figyelt kérdés

Az apám még gyerekkorunkban elhagyott minket, az anyámmal pedig mindig rossz kapcsolatom volt, ő az a tipikus lelki bántalmazó-világgyűlölő-nárcisztikus-dögöljön meg típus. Nem tartjuk a kapcsolatot egyáltalán egy ideje, mondjuk azelőtt se igazán beszéltünk.

Ez mindig nagy lelki teher volt számomra, sokat sírtam, voltak nehéz heteim emiatt, irigykedtem, főleg azokra, akiknek van anyukája.

Aztán megismerkedtem a férjemmel, a családja befogadott, a szülei olyanok számomra, mintha az én szüleim is lennének, főleg az anyukája, olyan igazi mindentmegbeszélős kapcsolatunk volt, főleg, mert az ő lánya kicsit nehèz termèszetű és sokszor bántotta anyósomat, cseszegette, csúnyán beszélt vele, nem mindig voltak egy hullámhosszon.

Nagyon várta, mikor lesz unokája tőlünk, mert a másik gyereke nem akart, sokat tervezgetett, mennyi mindent csinálunk majd együtt, ha kismama leszek, mennyire várja.

Aztán a lánya összejött egy fiúval és mégis baba született. Azóta kicsit eltávolodtunk anyóssal, hisz minden szabadidejét az unokájaval tölti.

Végül nemrég én is kismama lettem, és bàr érdeklődik, hogy vagyok, de nyilván az én terhességem és babám nem olyan központi téma nàla, mint a lányáé. Nem lelkesedik és kèszül annyira, gondolom a babát sem fogja annyira szeretni, mint a lányáét, igazából itt a gyakorin is sokszor olvastam, hogy az anyák a lányuk gyerekeit jobban szeretik, mint a fiukét.

A lényeg, hogy igazából rájöttem, milyen hülye vagyok, mert azt hittem, az anyósom lányaként szerethet és afféle anya-pótlékként tekintettem rá.

De tudom, hogy soha nem fog engem senki ennyire igazán szeretni, senkit nem fog ennyire érdekelni a gyerekem, senkinek nem számítok igazán. Mármint a fèrjemre, persze, de inkább arra gondolok, senkivel nem tudom olyan mélyen àtelni es megbeszélni az élményt,hogy én is anya leszek.

Mert nincs anyám, akit ez őszintén érdekeljen. Nagyon sokat szomorkodom emiatt egy ideje, sokat sírok is, ha eszembe jut, mennyire másabban várta anyósom a lánya gyermekének születését.

Úgy érzem, nem tudom igazán feldolgozni, hogy én senkinek nem vagyok ilyen fontos.

2020. okt. 1. 15:29
 1/5 anonim ***** válasza:
95%
Te szeretheted a gyerekedet, meg majd a következőt is, ha minden úgy lesz:)
2020. okt. 1. 15:31
 2/5 babyboom567 ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Mikor terhes lettem az anyósom közölte, hogy minek már nekünk gyerek(nem voltunk fiatalok).

Lassan 4 éves a gyerekünk és rajongásig szereti.Az tuti,hogy a legjobb anyós(főleg amiket itt olvasok),és elvileg majdnem lehetne legjobb nagymama is, csak azért nem, mert az én nagyim a legjobb nagymama:-)

Küldök egy virtuális ölelést:-)

2020. okt. 1. 18:14
 3/5 anonim ***** válasza:
Akár az én anyámról írnál,én se beszélek vele régóta. Nekem 4 éves a fiam.apám 12 éves koromban meghalt sajnos.nekem apa hiányérzetem van,anyahiányom nincs. Anyósom tényleg mindig várta a lányának mikor lesz gyereke. Nekem azt is mondta jobb lenne abortusz. Jóban vagyunk de a lánya mindenben tökéletesebb nálam. De a gyerekeket ugy látom egyformán szereti.
2020. okt. 1. 20:06
 4/5 anonim ***** válasza:
Ja és a barátaimat tizenéves korom óta irigylem igen hogy élnek a szüleik és jóaban vannak meg van hova hazalátogatni
2020. okt. 1. 20:08
 5/5 anonim ***** válasza:
nekem sincs anyám, bár életben van. Sose érdekeltem, szerencsére én kb olyan voltam gyerekkoromban (meg most is picit) mint egy darab kő. Csöppet sem foglalkoztatott az a téma, hogy kinek miért van családja. Nekem is volt, de csak a mamám. Szóval elvoltam, amikor nagyobb lettem a legvadabb pillanatokban sem hiányzott az anyám, mert gyakorlatilag semmiféle élményem nem volt róla. A többieket sem irigyeltem azért mert van anyjuk, a legtöbbjük apja nem igazán volt jelen ott, ahol én is megfordultam. Szóval én vagyok az ellenpélda. Szerencsém volt tulajdonképp. Vannak már gyerekeim, az anyám rájuk se kíváncsi, de én se rá.
2020. okt. 1. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!