Szerintetek mit tegyek? Ennek vajon lesz jó vége,vagy ne számítsak rá?
Vas megyében élek (ennek lesz jelentősége). A szülők hatására kihagytam az egyetemet,igazuk van,online oktatás,semmi értelme,meg én sem fizetnék érte. Első felvételi eljárásban nem vettek fel,akkor más szakra jelentkeztem máshova,de szintén messze volt. A 2.nál amikor felvettek pesti egyetemre,akkor már az nap apa mondta h most probléma anyának,hogy messze megyek. Másnap egyből B tervre számított,mert akkor megbeszéltük nem megyek,és akkor jött h minek akarok Pestre menni (nem voltam eddig kimozdulós mivel szar helyen lakunk,a közlekedés hagyjuk). Ebbe ugye az a gáz,hogy ő mondta h elmehetek akár Pestre is,meg ott van az egyetem.
Idén ugye így halasztok,de van egy egyetemi ismerősöm aki korrepetált,és most is jár hozzánk tesómhoz,meg jóba is vannak. Nekem sincs vele bajom,de basszus ezek megbeszélik az életem. Valószínű anyának is ő mondta,hogy halasszak mivel reggel ugyanazokat az okokat adta nekem elő,amit anya mondott. Most meg nyelvsuliba járok,ami tök jó,anya is de ő heti 1szer vagy 2szer másik nyelvre,és most meg ezzel az ismerősünkkel beszélték,hogy elmehetnék ilyen nyelvi szakra,fordítónak,mert van az egyetemen olyan,es nekem tök jól menne. (Ő az Eltére jár,ami fél óra) 1.Könnyen tanulom a nyelvet,de beszélni alig tudok. 2.Ki akarná,hogy a gyereke olyan szakra menjen amivel lehetősége sem lesz sokat keresni? (Max ahogy idősödik)
Úgy hogy tele van beszélve anya feje,nem is ismer,állandóan megy a tervezgetés,mikor én rohadtul külföldön akarok majd dolgozni,élni,és nem itt. De kezdő löketnek természetesen Pest a cél. Apa támogat,mivel külföldön dolgozik,tudja innen szabadulni kell.
Szerintetek mit tegyek? Vannak terveim,tudja mit akarok,ennek ellenére ilyenekkel vagyok felhúzva,és az egész rendszert sem érti,pedig 40 éves. Mondani is szoktam,hogy de én azt nem akarom. Egyszer támogatva vagyok,egyszer meg felhoz egy tök más ötletet.
Az online oktatásnak VAN értelme, ha FELNÖTT ember vagy, és VAN annyi önfegyelmed, hogy akkor is tanulsz, ha nem áll mögötted a tanár.
Meg NEM azért fizetsz, hoyg ott tudj ülni az elöadóteremben, hanem mert a tanárok tanítanak, adnak neked lehetöséget sok minden elsajátítására.
Az a lehetög leghülyébb érv, hogy anyád nem tud meglenni nélküled - akkor életed végéig ott laksz, mert életképtelen (meg te is))
A nyelvszakokkal nem sokra lehet jutni, ennek semmi értelme sincs.
Az egyetlen értelmes terv az lenne, ha az egyetemet elvégzed (feltéve, hoyg értelmes szak), vagy kitanulsz egy szakmát és elkezdesz dolgozni!
Lehagytam a korom,18 éves lány vagyok,ha számít😬
Apa simán elenged,de anya ezt rosszul viseli,mert van egy 10 éves öcsém is,és mivel apa csak hétvégente van itthon,persze jól jön neki a segítség,amit megértek,de amitől tartok,hogy jön a február,felvételi,tegyük fel felvételt nyerek és akkor júli 23.-a tök jó minden,kezdődne a suli szeptemberben és újra jönni fog valami hiszti,hogy ne menjek,mert messze leszek. Én elhiszem,ha egy szülőnek nehéz elengednie a gyerekét,de én pl egyrészt azért sem járkáltam el,mert időm sem volt suli miatt,de aztán meg mert mindenről be kell számolni.
En egyetemista vagyok 20 eves. Tehat mar 1 ev mogottem. Fel év normal aztan fel ev online. Nem volt kellemes az online resze, de igazából ez nem az online hibaja hanem a sulie. Pte-re jarok es szepen fogalmazva jol megszopattak minket. Mivel a pte volt az egyetlen egyetem ahom minden zh, vizsga szóban tortent. Matek is.. Ja. Ne is beszeljunk rola.
Az online oktatásnak ha mas ertelme nincs is kapsz egy ingyen félévet ahol jo jegyeid lehetnek. Nincs nagy kulonbseg mint pl Pest között.
Mar bocsi de akik ismeroseim es Pestre jarnak 99%ban nem járnak be órára. En meg igy nézek rajuk hogy mivan... En nem Pestre jarok es 8an vagyunk a csoportba. Ha vki nem jon be akkor nem erti meg az anyagot mert igenis kell hogy ott legyen. Mondjuk igaz az en szakom nem annyiban merul ki hogy magold a tantargyakat aztan jo jegyeid lesznek.
Es ez a véleményem errol a forditoirol is. Nagyon felkapott lesz az anglisztika (gondolom oda szannanak azok szoktak forditonak menni) de ne menj oda. Konkrétan tele vannak ilyen emberekkel es semmi ertelme,keveset is fizet. Meg konrketan azert tanulsz vegig 3-4 evet hogy utana eleted vegig az irodaban forditgass. Hat nem tudom. Mindenkepp beszeld meg anyukaddal hogy ez a Te eleted es Te nem igy képzeled. A szak se jo.. Sok sikert:)
Öcsédet nem te neveled, vannak édesanyák akik több kisgyereket is egyedül nevelnek, sokkal kisebbeket mint az öcséd. Az ő életét neki kell megoldania, ilyen korban már ne hagyd magad befolyásolni: "nem enged el", "rosszul viselné" stb...
A halasztást is csak azért találták ki hogy elodázzák a jelentkezésed. Az "online oktatás semmire sem jó" ehhez nagyon jó ürügynek bizonyult, mellesleg ez nem így van, hogy "semmire sem jó". Én anno boldog lettem volna, rengeteget segített volna ha nekem ilyenre lett volna lehetőségem.
"..de anya ezt rosszul viseli,mert van egy 10 éves öcsém is,és mivel apa csak hétvégente van itthon,persze jól jön neki a segítség" - De könyörgöm, anyukád szülte az öcsédet, nehogymár amiatt ne menj egyetemre, mert hisztizik, hogy akkor ki segít neki!! Ha menni akarsz, menjél. Jelentkezz koliba, ha az egyetem távol van. Ha nagyon érdekel egy szak, de nem jutsz be államira diákhitelt is megpróbálhatod felvenni, évközben neg ha jól tanulsz, akkor átkerülhetsz támogatottra. Egyetem mellett dolgozni is lehet (én is ezt csináltam), így pénzed is lesz mellette. Renegeteg új dolgot tanulhatsz, új embereket ismersz meg, önállósodsz..
Ne járj úgy, mint egyik régebbi osztálytársam, aki mindig hajtogatta nekem,hogy menni akar továbbtanulni, de az anyja nem akart dolgozni, apjuk elhunyt, testvére még suliba járt, és amióta leérettségizett valami boltban dolgozik, mert nem volt szíve otthagyni az anyját, aki szó szerint lusta volt munkát keresni, úgyhogy inkább ő megpróbálta eltartani őket úgy, hogy reggeltől estig dolgozott. Azóta is ugyanott dolgozik, nem tanult tovább és az anyja már lelépett egy pasival. Tudom, ez nem ugyanolyan eset, de hasonló abban, hogy a lány pont a családja miatt nem ment suliba..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!