Mit tehetnék,hogy ne dúljon fel ennyire a skizofrén apám viselkedése?
Apukám skizofréniában szenved. Eddig rendesen szedte a gyógyszereit és nem voltak vele különösebb gondok, mondhatni normális volt. Egy hónapja viszont új gyógyszert kapott. Azóta újra elkezdett úgy viselkedni mint gyerekkorunkban, amikor sokat kellett szenvednünk miatta.
Elkezdte kitalálni,hogy az összes szomszédunk róla beszél meg ellene van.
A mi udvarunkba másznak át éjjel, hogy tyúkot lopjanak stb. Kitalálta,hogy állandóan átkozzák őt így ő is átkozódni kezdett..Elkezd magában motyogni és mindenféle szörnyű dolgokat mondani szegény emberekre akik sosem ártottak neki..De mivel paranoid ezért ő meg van győződve róla,hogy igen..
Engem nagyon rosszul érint az,hogy így látom őt mert normális pillanataiban az egyik legkedvesebb legjobb szívű ember a világon,legalább is én így látom őt olyankor..De amikor kitör rajta ez a betegség szörnyű dolgokat képes mondani és tenni,persze tisztában vagyok vele,hogy erről ő nem tehet de akkor is nehéz ez nekem.
El fogom tudni fogadni ezt valaha?
Remélem, hogy igen. Próbáld meg őt is látni, ne csak a betegséget. Baromi nehéz.
Nem tudom, mit tehetnél, de tudom, milyen szörnyű ez.
Azonnal vigyétek be az orvoshoz.
Nálunk is ez volt, majdnem megölte Anyámat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!