Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan lehet egy alkoholista...

Hogyan lehet egy alkoholista szülőt elfogadni?

Figyelt kérdés

Nagy vonalakban:

- egy telken együtt élés (nincs mód elköltözésre),

- egy szülő van már csak,

- nyugdíjas

- nem agresszív, nem kötekedő, szimplán megváltozik és borzasztóan idegesít.

Idős kor miatt nyilván változni nem fog, elfogadás lehetséges? Hogyan?

2020. szept. 13. 20:38
 1/10 anonim ***** válasza:
23%
Idõvel elmúlik
2020. szept. 13. 20:58
 2/10 anonim ***** válasza:
81%
Kényszerből el kell fogadnod. Később majd elköltözhetsz és, akkor megszabadulsz tőle. De addig is kitartást.
2020. szept. 13. 21:12
 3/10 anonim ***** válasza:
14%
lepárlással
2020. szept. 13. 21:14
 4/10 anonim ***** válasza:
0%
Lehet azért iszik mert te rettenetesen idegesited öt!!!!!!!!
2020. szept. 13. 21:50
 5/10 anonim válasza:
Szerintem sehogy vagy csak nagyon nehezen lehet.. de kitartást!
2020. szept. 13. 21:52
 6/10 anonim ***** válasza:
Nézd, a helyzetet már elfogadtad, tudomásul vetted, hogy most ez van. De ettől még jó, ha folyamatosan keresed a lehetőségét, hogy elviselhetőbbé tedd a saját életed.
2020. szept. 13. 22:04
 7/10 anonim ***** válasza:

Te akkor még örülhetsz ha nem agresszív.

Apám olyan volt, hogy napi szinten ivott, csapkodott, ugatott mindenért. Teljesen tönkretett minket idegileg.

Életem legjobb dolga volt mikor 18 évesen anyuval eltudtunk költözni albérletbe. Ha valaki 30-40 éve ezt az életet folytatja az sajnos nem fog megváltozni.

2020. szept. 14. 09:39
 8/10 anonim ***** válasza:
Örülj neki, hogy csak idegesítő. Alakíts ki egy magánszférát, ahova nem tud belépni, akkor könnyebb lesz.
2020. szept. 14. 11:05
 9/10 HaEv ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Ha nem kíséri negatív viselkedési forma azt, amikor iszik, gondold végig, miért idegesít. Valószínűnek tartom azért, mert az alkohol egy bizonyos mérték után már károsítja a szervezetet, és ez egy szeretett ember esetén gond.

Érdemes lenne tisztázni, miért iszik, hiszen lehet, hogy lehet rajta változtatni. Az emberek többsége menekül valami elől az alkoholba ahelyett, hogy szembe nézne vele és feldolgozná. Szerintem te tudod is, mi az - egy család vagytok, hát segíts neki. :)

Ha nem egész életében ezt csinálta, akkor lehet rajta változtatni.

Hozzáteszem, az összes információ rólatok annyi, amit fent írtál, így sok mindent nem is lehet hozzátenni.

Én biztos, hogy nem fogadnám el ezt a helyzetet, hiszen mégsem egy idegenről van szó. A szülővel kapcsolatban szerintem ezt nem is tudjuk megtenni, akár 40 év után is hiszünk abban, hogy tud változni, és nem adjuk fel. A szeretet ilyen. Legfejjebb távolabbra megyünk, ha már hosszú ideje teszi és nagyon terheli az életünket. Persze egy idős hozzátartozónkat magára hagyni ilyen kiszolgáltatott helyzetben nem mindig tudjuk megtenni. De az ember bármit meg tud tenni, amit akar. Csak az a kérdés, akarja-e. Mindenre van megoldás! Keresd meg a tiédet.

2020. szept. 14. 15:52
 10/10 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, a leghasznosabb válasz volt a tied.

Irhatok esetleg neked majd privátba a napokban?

2020. szept. 15. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!