Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Párom lánya ha orvosira megy,...

Párom lánya ha orvosira megy, akkor egészen az egyetem befejezéséig fizetni kell a gyerektartást? Ha a másik lánya is akkor meg mindkettőre?

Figyelt kérdés
Párom lánya ebben a tanévben fog majd érettségizni, már biztos benne, hogy az orvosira akar menni. A másik lánya tizedikes, de őt is ez érdekli... Nyilván ő még meggondolhatja magát. Párom 60 ezret fizet utánuk. Ez mindvégig így lesz míg tanulnak? Orvosi azért nem 1-2 év... Mi is szeretnénk közös babát az idő sürget, de azért ez nagy összkiesés. Az anyjuk jól keres, 10 éve velük él a párja, az meg a férjem fizetésének legalább a hússzorosát keresi meg szóval nem szenvednek hiányt semmiben...

2020. szept. 10. 20:28
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
95%

Tudod, kérdező, a gyerekvállalást célszerű nem úgy tervezni, hogy a meglévő gyerekeket károsítod meg azért, hogy az újnak több jusson. Neki van két gyereke, akikért felelőséggel tartozik. És nem, nem az anya új férje, vagy az anya az, aki egyedül köteles tartani és támogatni ezeket a gyerekeket, csak azért, hogy a pasas új gyereket csinálhasson.

Pucér valagra nem kell gyereket vállalni. Ha nem telik új gyerekre is, akkor nem kell újat gyártani. Neki már van kettő, ha ezekről se tud tisztességesen gondoskodni (30 ezer ft/fő az nagyon kevés, főleg egyetemistára) Ha neked annyira kell, akkor olyannal vállalj, akivel el is tudjátok tartani.

2020. szept. 11. 10:17
 32/50 anonim ***** válasza:
96%

Nekem is pont ilyen mocsok anyagias volt apám felesége. Addig hisztizett, míg apám kijelentette, hogy ne tanuljak tovább, mert ő nem fizet, és menjek férjez, és tartson el a férjem.

Nem esett jól.

Én elvégeztem az egyetemet apám pénze nélkül, de utána úgy is álltam hozzájuk, később nekik lett volna szükségük a támogatásomra, mindkettő elvesztette a munkahelyét még nyugdíj előtt. Szerinted? Segítettem?

Mondam, hogy éljenek meg abból a pénzből, amit annak idején rajtam megspóroltak...

2020. szept. 11. 10:25
 33/50 anonim ***** válasza:
91%
Siralmasan keveset fizet a lányoknak! Ne légy gonosz mostoha, mert az ilyen "karma" előbb, utóbb vissza vág! Nem kell össze jönni gyerekes pasival, ha ennyire irritál hogy fizet. Kötelessége!
2020. szept. 11. 11:06
 34/50 anonim ***** válasza:
11%
Hat év. (Mondjuk az évismétléseket, halasztásokat már nem kell fizetni.)
2020. szept. 11. 11:09
 35/50 anonim ***** válasza:
64%
Ha nappalira jár, akkor 25 éves korig köteles fizetni, ergo belefér egy 1 éves halasztás, vagy csúszás is. Egyáltalán nem fizet sokat a párod, nem kéne emiatt panaszkodni. Megérdemled, hogy egyedül maradj a gyerekeddel és a kedves férjed állandóan azon problémázzon, hogy meddig kell még fizetni.
2020. szept. 11. 14:31
 36/50 anonim ***** válasza:
20%
Na mit mondasz?
2020. szept. 11. 14:37
 37/50 anonim ***** válasza:
93%
Egyszerű, legyetek külön kasszán. Rezsi kiadások felét mindketten fizetitek, maradék pénzből mindketten azt csináltok amit akartok a másiknak semmi köze hozzá.
2020. szept. 11. 15:06
 38/50 anonim ***** válasza:
86%
Ja, most ne fizessen a fater, mert kell a te pulyádra a lé, de gondolom, ha a lányok orvosok lesznek, ti lesztek az elsők, akik sorban állnak majd szívességért...
2020. szept. 11. 16:33
 39/50 anonim ***** válasza:
8%

Akkor osztódni fog a pénz eggyel több felé. Azért akik itt habzó szájjal fröcsögik, hogy a pasi ne alapítson még egyszer családot a kérdezővel, és ne legyen gyerekük, azok nem gondolhatják komolyan. Akkor majd kap a két lánykára a volt feleség nem 60 ezret havonta, hanem 40 ezret, és ez van.

Unokahúgom a gyerekére havi 20 ezret kap az apától (közszférában dolgozik a pasi szarért-húgyért, ez van.)

2020. szept. 12. 09:54
 40/50 anonim ***** válasza:
88%

Gratulálok! Szaros 60 000 forint, ami jobb helyeken egy hétvégi családi programot sem fedez, ha ottalvós, problémát okoz, te meg újabb gyermekvállalásra ösztönöznéd...

Elképesztő, mennyire buták és ösztönlények az emberek.

2020. szept. 12. 10:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!