Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Párom lánya ha orvosira megy,...

Párom lánya ha orvosira megy, akkor egészen az egyetem befejezéséig fizetni kell a gyerektartást? Ha a másik lánya is akkor meg mindkettőre?

Figyelt kérdés
Párom lánya ebben a tanévben fog majd érettségizni, már biztos benne, hogy az orvosira akar menni. A másik lánya tizedikes, de őt is ez érdekli... Nyilván ő még meggondolhatja magát. Párom 60 ezret fizet utánuk. Ez mindvégig így lesz míg tanulnak? Orvosi azért nem 1-2 év... Mi is szeretnénk közös babát az idő sürget, de azért ez nagy összkiesés. Az anyjuk jól keres, 10 éve velük él a párja, az meg a férjem fizetésének legalább a hússzorosát keresi meg szóval nem szenvednek hiányt semmiben...

2020. szept. 10. 20:28
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
91%

" velük él a párja"

Neki semmi köze a gyerekhez. Nem ő az apja.

2020. szept. 10. 21:21
 22/50 anonim ***** válasza:
66%

Nem minden esetben. Itt egy cikk róla: [link]

Ezt a részt ajánlom figyelmedbe:

A Ptk. 4:220.§ (3) bekezdése meghatározza azokat az eseteket, amikor a szülő nem köteles a nagykorú, továbbtanuló gyermekét eltartani. A törvény három esetet sorol fel:

c.) ha a tartással a szülő saját szükséges tartását vagy kiskorú gyermekének tartását veszélyeztetné.

Tehát ha megszületik a közös gyerek is akkor minimum csökkentést lehet kérni.

2020. szept. 10. 21:27
 23/50 anonim ***** válasza:
80%

Milyen csökkentésre akarjátok rábeszélni, amikor havi 30 000/főt fizet?

10 haviból vesznek szerencsétlenek egy normális laptopot, még 10 haviból meg egy átlagos telefont az egyetemre, nemhogy még csökkentésre kerüljön...

2020. szept. 10. 21:40
 24/50 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem is nagyon kevés az a 6o ezer. Az anya meg esetleg az új párja bőven többet költ/költött rájuk már eddig is, minden hónapban. Ha ennyire nincs pénzetek, lehet nem kellene még egy gyerekben gondolkodni. A meglévőket nem lehet csak úgy elfelejteni, nem csak az anya kötelessége ruhazni/iskolázni őket.
2020. szept. 10. 22:04
 25/50 anonim ***** válasza:
91%
Itt nem a pénz kérdése, hanem azè, hogy a párod is részt vesz a nevelésében és támogatja.
2020. szept. 10. 22:10
 26/50 anonim ***** válasza:
90%

Hát ez gyönyörű. Azok a lányok nem valami koloncok, akikről el lehet feledkezni, ha apuka máshol is el akarja szórni a magvait. A gyerekvállalás egy életre szól, bizonyára hallottad már ezt. Szerintem régen rossz, ha azt nézi egy pasi, hogy meddig "kötelező" fizetni. Nyilván támogatnia kéne őket addig, amíg nem állnak a saját lábukra, tart, ameddig tart. És még utána is, ha igazán szükségük van rá.

Ha képes lenne más nyakába varrni a saját gyerekeivel járó felelősséget (mondván, hogy fizesse csak a plusz kiadásokat az exe pasija), akkor én biztosan nem szülnék neki.

2020. szept. 10. 22:35
 27/50 anonim ***** válasza:
91%

Nyilván az most derült ki, hogy kevés a közös gyerekre a pénz és nem úgy mentél hozzá a férjedhez, hogy tudtál erről a körülményről...

Egy klasszikus jut erről eszembe :

- Mitől vagy így meglepődve, hiszen tudtad?!

- Persze, hogy tudtam! Csak nem sejtettem.

2020. szept. 10. 22:44
 28/50 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem ne csak a párod tól várd higy mindent előteremtsen. A leendőgyermeked a tiéd is lesz, tehát neked is felelősséget kell vállalod anyagilag. Úgyhogy ha tőle szeretnél akkor gondold végig hogy mennyi gyereket tudtok magatoknak megengedi ebben a szituban ha vele maradsz. Bár ezt biztos megtetted különben nem írtad volna ki a kérdést.

Amúgy én is úgy tudom ahigy 22.írta. De akkor is fizetni kell, legfeljebb kevesebbet.

2020. szept. 10. 23:27
 29/50 anonim ***** válasza:
93%
Gondolom majd te is utcára rakod 18 évesen a gyereked minden nélkül igaz?
2020. szept. 11. 04:56
 30/50 anonim ***** válasza:
18%
Most adok hálát az égieknek, hogy a férjem egyik gyereke sem egy észkombájn:D Technikusiig eljutottak,elvégezték, aztán ennyi.
2020. szept. 11. 09:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!