Párom lánya ha orvosira megy, akkor egészen az egyetem befejezéséig fizetni kell a gyerektartást? Ha a másik lánya is akkor meg mindkettőre?
" velük él a párja"
Neki semmi köze a gyerekhez. Nem ő az apja.
Nem minden esetben. Itt egy cikk róla: [link]
Ezt a részt ajánlom figyelmedbe:
A Ptk. 4:220.§ (3) bekezdése meghatározza azokat az eseteket, amikor a szülő nem köteles a nagykorú, továbbtanuló gyermekét eltartani. A törvény három esetet sorol fel:
c.) ha a tartással a szülő saját szükséges tartását vagy kiskorú gyermekének tartását veszélyeztetné.
Tehát ha megszületik a közös gyerek is akkor minimum csökkentést lehet kérni.
Milyen csökkentésre akarjátok rábeszélni, amikor havi 30 000/főt fizet?
10 haviból vesznek szerencsétlenek egy normális laptopot, még 10 haviból meg egy átlagos telefont az egyetemre, nemhogy még csökkentésre kerüljön...
Hát ez gyönyörű. Azok a lányok nem valami koloncok, akikről el lehet feledkezni, ha apuka máshol is el akarja szórni a magvait. A gyerekvállalás egy életre szól, bizonyára hallottad már ezt. Szerintem régen rossz, ha azt nézi egy pasi, hogy meddig "kötelező" fizetni. Nyilván támogatnia kéne őket addig, amíg nem állnak a saját lábukra, tart, ameddig tart. És még utána is, ha igazán szükségük van rá.
Ha képes lenne más nyakába varrni a saját gyerekeivel járó felelősséget (mondván, hogy fizesse csak a plusz kiadásokat az exe pasija), akkor én biztosan nem szülnék neki.
Nyilván az most derült ki, hogy kevés a közös gyerekre a pénz és nem úgy mentél hozzá a férjedhez, hogy tudtál erről a körülményről...
Egy klasszikus jut erről eszembe :
- Mitől vagy így meglepődve, hiszen tudtad?!
- Persze, hogy tudtam! Csak nem sejtettem.
Szerintem ne csak a párod tól várd higy mindent előteremtsen. A leendőgyermeked a tiéd is lesz, tehát neked is felelősséget kell vállalod anyagilag. Úgyhogy ha tőle szeretnél akkor gondold végig hogy mennyi gyereket tudtok magatoknak megengedi ebben a szituban ha vele maradsz. Bár ezt biztos megtetted különben nem írtad volna ki a kérdést.
Amúgy én is úgy tudom ahigy 22.írta. De akkor is fizetni kell, legfeljebb kevesebbet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!