Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kivételeznek vele?

Miért kivételeznek vele?

Figyelt kérdés

16/L vagyok, van egy húgom (14/L). Mindketten jól tanulunk, vannak barátaink, segítünk otthon. Vele mégis kivételeznek.

Ha el is engednek valahová, hatra otthon kell lennem, a húgom simán kimaradhat nyolcig-kilencig, le se szidják.

Bármit kitalál, azt megveszik neki. Három hónap után megunta a telefonját, vettek neki egy még drágábbat, én majdnem három éve ugyanazt használom, már nem is működik rendesen. Egyébként én az első telefonom 11 évesen kaptam, ő 9 évesen.

Ha anyukánk elvisz minket vásárolni, ő mindent megkap, én vegyem meg a saját pénzemből (13 éves korom óta ez van).

A nyolcadikos ballagásomra én egy olcsó nyakláncot és egy 2000 Ft-os vásárlási utalványt kaptam, ő arany ékszereket és 10000-es utalványt.

Mondogatják neki, hogy majd fizetik az egyetemét meg vesznek neki lakást és autót. Nekem annyit mondanak “majd felveszel diákhitelt, ha kocsit akarsz, azt majd megveszed magadnak”.

Kiskorom óta akarok lovagolni, a húgomnak három éve megengedték (előtte nem is érdekelte), azóta is szokott menni, engem 3-4-szer kivittek. Neki már a saját lovat tervezik, meg fizetik a versenyeit.

Édestestvérek vagyunk, nem tudom, miért szeretik jobban, de emellett már nem tudok elmenni. Próbáltam velük beszélni, de azt mondták, “neked is megvan mindened”. Amikor a lovaglással jöttem, azt mondták, hogy engem nem is érdekelt soha, pedig de. Szerintetek?

2020. szept. 9. 15:56
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
#10 akaratos? Irigy? Azért, mert ennyi idő után nem tudok elmenni afelett, hogy ő mennyivel többet kap? 13 éves korom óta magamnak veszem a ruháimat a rokonoktól kapott pénzből (és mostmár a diákmunkából), ő csettint egyet és már meg is kapott valami felesleges dolgot. A barátaimra alig jut időm, mert hat után ki se tehetem a lábam a házból, ő simán járkálhat akármerre nyolcig-kilencig. Az álmaimat a lovaglásban a húgom éri el, mert egyszer ki bírta találni, hogy na most ő márpedig lovagolni fog. És ezt háromszor meg mertem említeni. Hű, tényleg milyen akaratos vagyok.
2020. szept. 9. 20:20
 12/19 anonim ***** válasza:
Naponta mondogasd nekik hogy akarsz lovagolni
2020. szept. 9. 20:28
 13/19 anonim ***** válasza:
0%
Kedves kérdező! A szüleiddel beszéld ezt meg,más nem tud erre úgy válaszolni h. megfeleljen az elvárásaidnak.A válaszod most is eléggé irigykedő volt...Az előző voltam amúgy.Én sosem irigykedtem a tesóimra mint most te.Valami lehet mégis veled,mert neked mégsem engednek meg annyi dolgot mint a testvérednek...Beszélj addig velük,amíg meg nem hallgatnak rendesen,illetve nem kapsz kellő választ tőlük.Itt nem fog tudni senki erre válaszolni.
2020. szept. 9. 20:33
 14/19 anonim ***** válasza:
Megbízható vagy?
2020. szept. 9. 20:45
 15/19 A kérdező kommentje:
#14 Négyesnél rosszabb jegyet eddig soha nem hoztam haza, a házim mindig kész van. Nem vagyok bulizós típus, csak a barátaimmal szeretnék többet találkozni. Nem jöttem haza soha későn. Összességében igen, megbízható vagyok.
2020. szept. 9. 20:59
 16/19 anonim ***** válasza:
6%
Ne siránkozz már,irigy vagy és kész.A szüleiddel beszéld ezeket meg,h. a testvéreddel miért engedékenyebbek.Ilyen irigy kutya gyerekem lenne én is szivatnám.
2020. szept. 9. 21:18
 17/19 anonim válasza:
100%
#16 Remélem nem lesz gyereked
2020. szept. 10. 11:39
 18/19 anonim ***** válasza:
78%
Ismered a mondást, hogy erősebb kutya bszik? Ő kierőszakoskodja magának azt is, ami neked járna, te meg tűröd csendben. Hát ezzel most itt mi mit csináljunk?
2020. szept. 10. 13:42
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Ezt valahogy mond el ott a környéken az embereknek is. Hátha a fülükbe jut, s elszégyellik magukat...
2020. szept. 10. 16:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!