Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért gondolja mindenki úgy...

Miért gondolja mindenki úgy hogy apukának válás után ugyanúgy ki kell vennie a gyerek kiadásaiból a részét?

Figyelt kérdés
Többnyire itt is és máshol is azt hallom hogy apuka minimum fele-fele arányba szálljon bele a gyerek kiadásainak, ahogy az anyuka. És amúgy szerintetek ez mennyire fer egy olyan helyzetben ahol mondjuk apuka havonta legfeljebb 4 napot találkozhat a gyerekkel? Érdekes hogy azt anyuka elvárja hogy anyagilag apuka támogassa a gyereket, de ha pl többször szeretne vele találkozni vagy esetleg beszélni az már a legtöbb esetben nem tetszik. Az a helyzet hogy én a legtöbb esetben azt látom hogy apuka fizessen mindent, de amúgy meg ne legyen útban meg ne szóljon bele semmibe. Szerintetek ez így mennyire korrekt?
2020. aug. 31. 14:51
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
73%
Saját tapasztalatom, hogy a volt nejem elvárja, hogy a gyerek kiadásait én fizessem teljesen mivel nála lakik.. egz mekkora teher számára. De ha szeretném elvinni láthatáson kívül nem engedi
2020. aug. 31. 15:24
 12/26 anonim ***** válasza:
94%

Normális szülőknél normális válással apuka annyit lehet a gyerekkel amennyit szeretne, nincs megszabva, mert a szülők megegyeznek. Ha a bíróság megállapít X hétvégét, akkor szokott általában az lenni, hogy apuka csak a kötelező gyerektartást fizeti (vagy azt sem).

De attól még, hogy nem laknak egy fedél alatt, ugyanúgy az apáé is a gyerek, ketten csinálták, szóval nem teljesen értem a felháborodást.

2020. aug. 31. 15:28
 13/26 anonim ***** válasza:
74%

Jaj, meg ne sajnáljalak már!

Engem a válás után az apám full leszart, annyit se kérdez, élek-e, halok-e. Nem hogy még elvigyen láthatásra...A kis gyerektartást, ami semmire sem elég, "fizette", vagyis fogalmazzunk úgy, hogy levonták tőle. Ha nem így lett volna, a tramplija biztos réveszi, hogy ne fizesse azt se.

Tudod, egy gyereket ketten csinálnak meg, és attól, hogy elválnak, még a gyerek gyerek marad. Még ha kényelmesebb is úgy csinálni, mintha meghalt volna, attól még senki sem megy és lövi le a kölyköt, hogy neked ne legyen vele több gondod.

Azt meg el nem tudom képzelni, honnan szopod, hogy a gyerektartás a fele a költségeknek. Az kisbaba esetén jó, ha pár csomag pelenkára elég, nagyobb gyereknek talán a kávépénzt fedezi.

2020. aug. 31. 15:35
 14/26 anonim ***** válasza:
20%
Napi troll kamu kerdes🤣
2020. aug. 31. 15:40
 15/26 anonim ***** válasza:
14%
Én meg azt látom hogy a gyerektartásból a legtöbb esetben a gyerek nem kap semmit hanem a kedves édesanya magára költi.
2020. aug. 31. 15:46
 16/26 anonim ***** válasza:
87%
Azért, mert a gyereknek kell ruha, tanszer és étel akkor is, amikor az anyával tölti az idejét. Ha valaki gyereket vállal, akkor az válás után is az ő gyereke marad. Ugyanúgy kell költeni rá utána is. Nem is értem, miért kérdés ez.
2020. aug. 31. 15:46
 17/26 A kérdező kommentje:
Persze, csak mikor valaki gyereket vállal akkor nem azért teszi hogy utána majd fizessen mindent, cserébe meg akkor láthatja csak amikor a kedves anyuka megengedi. Azért érdemes nézni ám a másik oldalt is. Kedves anyukák nem tudom mit szólnának fordított esetben ha nekik kellene az exnek utalni minden hónapban x összeget, cserébe meg hetekig könyöreghetnének hogy legalább telefonon had beszéljenek vele.
2020. aug. 31. 15:57
 18/26 anonim ***** válasza:
88%
Ez csak duma.. Ha annyira zavarná a másik felet,akkor intézkedne.. Kérvényezné a láthatás megváltoztatását, vagy jelezné a gyámügynél hogy akadályoztatva van a joga. De a legtöbb esetben csak játszák az áldozatot,de nem tesznek semmit
2020. aug. 31. 16:00
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

Ja, hogy te az az ember vagy, aki furesszel kettevagna a gyereket, mert jar a fele?

Sose csinalj! Toled egy filler nem kellene, ha megoldhato volna a zero lathatas. Ilyen torz lelekkel.

2020. szept. 1. 01:18
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

1. A lathatas jog. Amivel vagy el az apa vagy nem!!!

Alapban minden masodik hetvege, de kerheti az apa h ennel tobb legyen ha akarja. De akar felesben is lehet apanal es anyanal. Ez megegyezes kerdese!

2. A gyerektartas kotelesseg ez nem valaszthato fizetsz es kesz!

Azert gondolj bele h az anya nagyreszt termeszetben fizeti meg a gyerek gondozasat. Ha beteg es otthon van vele akkor akkor levesebb bert kap. Nem tud plusz munkat tulorat hetveget ejszakazast sot delutanozast sem valani ha pl kicsi a gyerek. Ergo igy sokkal kevesebbet keres. A gyerek koltsegei nem csak a kaja es a ruha. Hanem a ra eso rezsi tanszerek szorakozas kulonorak koorepetalas butor vasarlas de a telefon es a pc is. Az egyetem, osztalykirandulas, tanulmanyi ut etc... Ezeket ne vard mar el h az anya fizesse teljesen!

Ha gyereket vállalsz az nem csak szorakozas annak komoly anyagi teher is amig nem lesz keresokepes, attol mert elvaltok meg a gyerek a tied marad ergo anyagi kotelezetseged van fele! Nem az anya fele hanem a gyerek fele!

Sokan felhozzak h de az anya sajat magara kolti! A franxokat! Vajon mi van a rezsivel? Az etelle, a tanszerekkel? Azert mert te azt gondolod meg korantsem ugy van.

De tudod mit probald ki mondjuk fel evre h pontosan annyibol gazdalkodsz mint az exed. Ra fogsz jonni h kemeny melo h minden meglegyen.

En havi 35e kapok. Spec most a tanevkezdes volt ennyi. Es a gyerek nem evett nem ivott nem vettem berletet nem ment el egy moziba sem.... nem beszelve arrol h evente min 2x teljes ruhatarcsere leven meg boven novesben van! Most amit vettem sportcipoket tavaszra kinovi es mivel normalista veszek az min 10-15e / par. Szal ha azt nezem az a 35 ezer boven nem a fele annak amibe kerul egy gyerek.

2020. szept. 1. 10:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!