Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek evvel a helyzettel?

Mit tegyek evvel a helyzettel?

Figyelt kérdés

Őszintén nemtudom hol kezdjem. Sokszor azt éreztem hogy anyukám jobban szereti a testvéreimet. Hiába próbáltam nyugtatni magam hogy őket ritkábban látja meg stb. de sajnos nem igazán működött, inkább csak kihevertem. Nagyon vártam a nyarat hogy együtt lehessünk meg stb. ennek ellenére csak kb. 2 hétig tudtam úgy igazán velük lenni, különben dolgoztak. Nyilván probáltak beszélni hogy elhiszik hogy rossz de szerintem közel nem értik milyen érzés volt ez nekem. Most apukámnak a leállása volt és anya is itthon volt, erre apukám végig dolgozta a szomszédnál a leállását. egyetlen egy közös programunk volt, de nem voltunk úgy hármasba mióta nyaralni voltunk. Az anyukám állandóan avval jön hogy ő nembízik bennem, de ő elvárja hogy ha bármi bajom van beszéljek vele. Mindig azt hajtogatja hogy lépjünk túl a múlton közben ő az egyetlen aki nemtud. Sajnos párszor hallottam már olyat tőle, hogy a legegyszerűbb dolgokra sem vagyok képes, milyen vastag a combom, hú hát fogyhatnék (ezek miatt mostanában nem eszek olyan sokat). Néha full hülyeségek miatt csesz le. Nem érzem azt hogy igazán érdekelné az érzelmeim. PL. múltkor megbántott kérdezte mi a bajom mondom semmi, csak rosszul esett annyit válaszolt hogy tudomásul vettem. Aztán később mikor beszéltünk róla, akkor meg próbálta rám hárítani. Mielőtt bárki félre értené, alapjáraton jó anya,de vannak ilyen dolga. Sajnos volt egy korszakom amikor vagdostam magam, belátom nem volt jó dolog. Egyszer véletlen meglátta igazábol nemlehetett félre érteni. Nem beszélt velem csak egy vitánál a fejemhez vágta. Egy elkeseredett 16 éves lány

(Először is bocsi a helyesírási hibákért,csak szimplán idióta vagyok, kérlek ne szidj le ha valamiben nem értesz velem egyet, nemtudom másoknak milyen az anyukájuk vagy éppen pont ilyen.)

2020. aug. 30. 22:18
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
74%

Miért vagdostad magad?

Anyukád nem is akarta kideríteni, nem akart segíteni megoldani a problémádat?

2020. aug. 30. 22:36
 2/20 anonim ***** válasza:
63%

Próbálj beszélni velük. Mást nem nagyon tehetsz. Mondd el nekik, mi bánt, és hogy szeretnél velük közös programokat.

Az pedig nagyon gonosz, ha a saját családod búnkózik amiatt, hogy - feltételezem - molettebb vagy. Ezt is tedd szóvá mindenképp.

2020. aug. 30. 22:43
 3/20 anonim ***** válasza:
"néha messzire kell menned, hogy hasson a hiányod"
2020. aug. 30. 23:50
 4/20 anonim válasza:

Valószínűleg nem szereti őket jobban csak valamiben közelebb álnak hozzá pl:ha anyud szereti a rockot akkor ahoz a testvéredhez húz jobban aki szintén szereti a rockot

Szóval közös érdeklődés

Amugy 3 macskám van de csak az egyiket ölelgetem meg simogatom gyakran de a másik 2-t is szeretem

2020. aug. 31. 04:51
 5/20 A kérdező kommentje:

#1 hát nagyon szomorú voltam, öngyilkossági gondolataim voltak és sok volt a stressz. Nem egyáltalán nem érdekelte.

#2 nincs túl sok felesleg rajtam és nem befolyásolja az életminőségem.

#3 azért szoktam Elmenni otthonról és hiányozni pl. Mamámhoz vagy táborba.

#4 azért nincs túl sok ilyen közös érdeklősés. És itt már nincs arrol szó hogy jobban szereti. De volt olyan hogy azt mondta hogy ő mind a ket gyerekére büszk és elfeletkezetthogy énis ott voltam és akkor javította háromra. Vagyhogy aztán engem lecsesz tök hülyeségekért ő érte meg szinte odavan.

2020. aug. 31. 09:10
 6/20 anonim ***** válasza:
Te tini vagy, ami megnehezítheti a szülő-gyerek kapcsolatot. Nem felmenteni akarom őt, mert az érzelmi elhanyagolás alól egy szülőt sem lehet. De azért at ember 16 évesen nem nagyon veszi észre, hogy ő maga mennyire kritikus vagy éppen nyers tud lenni a közvetlen környezetével, esetleg túlreagál olyan dolgokat is, amiket felesleges. Te magad mennyire vagy vele empatikus? Mennyire vagy toleráns, vagy annyira, amennyire elvárod, hogy ők legyenek veled? 16 évesen miért nem a barátaiddal szervezel programot? Apukád odlgozott. Az munka volt, amiért pénzt kapott, hogy a családjára fordítsa. Nem tudom, hogy mivel bántott meg, ami rosszul esett neked, de talán lehet, hogy olyasmire tapintott rá, amiben igaza lehet, csak neked rossz szembe nézni vele. Erre én sem mondanám, hogy sajnálom. Lehet, hogy te is rengetegszer megbántod, csak nem veszed észre. Ettől még nyilván nem kellene olyanokat mondani, hogy semmire nem vagy képes, ezt aláírom. De két hetet együtt voltatok, amúgy sem a szabadság nem végtelen. Ezt meg kell értened. Elhiszem, hogy unatkozol és volt időd forgatni magad a negatív gondolatokba, de vállalj magadért annyi felelősséget így, 16 évesen, hogy nem csak a szüleidtől várod a csodát. Komolyan, miért nem a barátaiddal voltál nyáron? Nincsen neked hobbid? Kellene kis önállóság neked. Nem bántani akarlak ezzel, de már a 12 éves kislányok sem anyu szoknyájába akarnak bujni
2020. aug. 31. 12:23
 7/20 A kérdező kommentje:
Igazábol annyit csinált hogy én éppen beszéltem hozzá ő meg nyugodtan kisétált az udvarra cigizni. Pedig fontos lett volna a mondandóm. Igazábol türelmes vagyok soha nem csesztettem őket hogy bezzeg az xy szülei milyen jók. Mármint persze magam nem úgy latom mint mások. Ha valamire megkértek azt megcsináltam de ők ezt soha nem ismerték el. Nem azt akartam hogy folyamat velem legyenek de szószerint 7 napból 6-t végigdolgoztak de előfordult hogy 7 ből 7-t. Az egyik amúgy a nyaralás volt de a másik héten is igazábol dolgoztak nagyrészt csak azért csináltunk több programot mert itthon voltak a testvéreim. Tudom hogy ezért dolgoztak és ők is mindig mondták és magamat is avval a lodnattal nyugtattam hogy azért teszik hogy több dolgot engedhessünk meg magunknak de őszintén annyira nem lett jobb. Én próbálok mindent megtenni amit szeretnének és elvárnak töllem. De neha aztérzem hogy nemtudom és olyankor magyon rosszuil érzem magam hogy csalódást okoztam nekik.
2020. aug. 31. 12:50
 8/20 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy mit nem érsz fel azon, hogy dolgoztak. Azt sem tudom, hogy hogy nem érted, hogy a programozgatás pénzbe kerül. És továbbra sem értem, hogy miért nem a barátaiddal voltál.

Viszont azt sem, hogy hogyan sétálhat ki nyugodtan miközben te beszélsz hozzá.

2020. aug. 31. 13:34
 9/20 A kérdező kommentje:
Én felérem hogy dolgoztak, csak azthittem segíteni fog valaki hogy hogyan vészeljem át, tudom nemsokára kezdődik a suli amivel letudom magam kötni illetve nemsokára elkezdek sportolni, de úgy néz ki hkgy megint be fogják zárni a sulikat így nem túl sokat érek vele. Ez az egész dolog hatodik hónapja tart így próbáltam volna megoldást keresni rá,mivel úgy néz ki egyhamar nemfog változni a helyzet. Na mindegy azért köszönöm hogy segíteni próbáltatok. Szerintem ez valahol az énhibám csak nemtudom hol. De úgy látszik velem van a hiba hogy túlságosan kötődöm a szüleimhez. Amúgy nem ilyen 30 ezres programokat akartam volna hanem mondjuk elmegyünk sétálni vagy valami.
2020. aug. 31. 13:51
 10/20 anonim ***** válasza:
Hol vannak a barátaiiiiiid?
2020. aug. 31. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!