Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anya miért ismétel mindent el...

Anya miért ismétel mindent el kb. 20-szor?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

6. óta van egy lány aki folyton kibeszél ezért elvesztettem az összes barátomat. Van egy lány akit a legjobb barátomnak tekintek, mert mindig mellettem állt, segített ha kellett, akkor is ha nem is kértem, stb. Meséltem ezeket mindig anyámnak, aki miután elvesztettem a barátaimat, kivéve egyet ezért tartott nekem egy szentbeszédet. És azóta akárhányszor a barátaimról beszélek elmondja ugyanezt. Oké, hogy félt, de megértem elsőre is. De nem csak ez az egy ilyen eset van. Mondja, hogy töröljem le az asztalt és ha véletlenül ott marad egy morzsa már mondja is a magáét. Ha kiborul véletlenül a víz, máris mondja, hogy nem megmondta, hogy rakjam beljebb a poharat. (A pohár olyan bent volt, hogy alig értem el.) Szóval nem tudom miért csinálja, ha pedig mondom neki, hogy tudom, már mondtad, akkor meg megsértődik, hogy nem hallgatom végig.

Köszönöm a válaszokat!

17/l

2020. aug. 30. 11:44
 1/8 anonim ***** válasza:
34%
Nem kell mindent elmesélni anyukádnak, már felnőtt korba értél, kezdd el úgy szervezni a dolgaidat, hogy a magánéletedet elkülöníted a szüleidtől. Azért szól bele mindenbe, mert mindent elmondasz neki. Nem egészséges így élni. Teljhatalma van az életed eseményei fölött, ezért szól bele bármibe. Nem vagy már gyerek. Viselkedj önálló felnőttként.
2020. aug. 30. 12:12
 2/8 anonim ***** válasza:
33%

Te kamasz vagy, anyukad felnott. Gondolom a legjobbat akarja neked. Ha normlais a viszonyotok alapjaraton, beszelgess vele. Anyu is mindent elmondott 200x, mert masok vagyunk. Ennyi. Nem kell ebbe tobbet bele latni :)

Ha idegesit, akkor gondolj bele, h lehet anyudat meg az idegesiti, ahogy te csinalsz 1-2 dolgot. Ő is ember. Szeretjük a csaladunkat nagyon, de attol neha mindenkit idegesithet valami.😌

Minél nagyobb leszel, annal tobb ter kell majd neked is. Aztan jon az elköltözés, es ez igy van rendjén :)

2020. aug. 30. 13:05
 3/8 anonim ***** válasza:
33%
Anyukád frusztrált! Egyedül nevel? Munkahelyi gondjai vannak. A dühkitörései nem neked szólnak, az a saját baja, ne vedd magadra! Egyik füleden be, a másikon ki. Ne is reagálj, csukd be a füledet. És nem, kettes, nem normális a viszonyuk alapjáraton, tehát nem lehet beszélgetni vele. Normális emberrel erről nem kéne külön beszélgetni. És valóban, másról se, mert unintelligens módon visszaél vele.
2020. aug. 30. 13:21
 4/8 anonim ***** válasza:
78%
Az anyukák akkor szoktak mindent hússzor elmondani, ha tizenkilencszer hiába tették. Nekik se élmény hogy újra meg újra el kell mondani valamit.
2020. aug. 30. 13:23
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
Vagyis mindennek úgy kell lennie, ahogy az anyuka akarja, négyes?
2020. aug. 30. 13:26
 6/8 nekedAdrián válasza:
72%
Röviden:mert ilyen egy anya, a legjobbat akarja neked mindig. Igaz, túlkapják sokszor a dolgokat, hisz te is 17 vagy már, de ő mindig a kicsi lányának fog tekinteni, nem csak egy felnőtt nőnek, aki olykor hibázik, vagy csak kiborítja a vizet.
2020. aug. 30. 14:16
 7/8 anonim ***** válasza:
75%

Abból, amit leírtál, a következő két tényt emelném ki:

1) Nem tudjuk, hogy miért viselkedik így édesanyád.

2) Ha viszont szóvá teszed a viselkedését, akkor meg megsértődik, hogy nem hallgattad végig.

Mindebből arra következtetek, hogy nincs értelme annak, hogy megszóld a viselkedését, mert ennek sértődés a következménye. Szóval ez az út nem járható.

Ami az okokat illeti, nekem úgy tűnik, hogy édesanyád idegileg (vagy akár fizikailag is) terhelve van, ennek oka ismeretlen számomra. Lehet, hogy sokat dolgozik, lehet, hogy keveset pihen, lehet az ok szeretet hiány, vagy betegség.

Ezért azt javasolnám neked, hogy próbáld kommentárok nélkül hagyni, ha valamiben megszól, egyszerűen vagy csak hallgass, vagy mondjad, hogy "jól van, mindjárt arrébb teszem", vagy "bocsánat, nem akartam oda tenni, mindjárt elveszem". Azért javaslom neked ezt a magatartást, mert az ellenkező viselkedésről már tudjuk, hogy nem javít a helyzeten.

Ha szereted édesanyádat, akkor nem lesz nehéz megpróbálni ezt a módszert. Amikor csecsemő voltál, rászorultál a segítségére, lehet, hogy most egy olyan életszakaszban van, amikor neki van szüksége a te segítségedre, együttérzésedre... Most valószínűleg nem annak van itt az ideje, hogy azt keressük, kinek van igaza. Több együttérzés, türelem és szeretet, és esély nyílik a megoldásra.

2020. aug. 30. 18:37
 8/8 anonim ***** válasza:
0%

Mert folyamatosan rosszul csinálod a dolgaidat. Töröld le normálisan az asztalt, ne lökd fel a poharadt és akkor nem teszi szóvá.

A szentbeszédet nem értem, de hogy tudott kibeszélni az a lány? Talán beavattad mindenbe? Minek, ha folyton kibeszélt?

2020. szept. 1. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!