Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megváltozott szülők, mit tegyünk?

Megváltozott szülők, mit tegyünk?

Figyelt kérdés
Az édesanyánk összejött egy férfival (akinek adóssága van, munkanélküli és alkoholista, ráadásul erőszakos is), akivel én és a nővérem abszolút nem jövünk ki. Állandóan arról beszélnek a hátunk mögött, hogy mekkora k.rvák vagyunk, mert a nyári szünet alatt otthon vagyunk, esetleg lemegyünk Balatonra a nyaralónkba. Tudni kell, hogy a nővérem most diplomázott és folyamatosan állást keres, mert el akar már menni itthonról, nem tervez a családi házban maradni, viszont az nem olyan egyszerű. Én pedig home officeolok, szóval dolgozom. A férfi - aki azóta már vőlegény, azért nem szeret minket, mivel mindketten a testvéremmel vegánok vagyunk, és az első viták ebből jöttek. Hozzá kell tennem, mi egy szóval sem mondtuk, hogy ő ne egyen húst, de őt zavarja, hogy mi nem eszünk. Azóta pedig folyamatosan jönnek a viták, és anyánk mindig mellette áll ki. Persze, ha a férfi nincs nálunk, mindig lemondja őt, de ha meg mi megyünk el, minket ócsárol. De nagyon csúnyán. Hogy milyen kibírhatatlanok vagyunk. Én, mivel diák vagyok, annyit vállaltam a költségekből, hogy a házkörüli állatok ellátását 100%-ban finanszírozom, illetve kertészkedem, hogy segítsek, főzünk tesómmal magunkra, neki nem kell semmit, viszont a pártízezer forintos fizetésemmel többet nem tudok tenni. Nővérem szintén folyamatosan takarítja a házat, főz, vasal, házkörüli dolgokat csinálja. A férfi azt mondta, hogy ezzel mi kizsákmányoljuk anyánkat, és mennyire kihasználjuk. Persze neki meg jó ezt hallani. Mi a fenét csináljunk, hogy ne úgy nézzen ránk, mintha ő egy rabszolga lenne és mi meg a királylányok? Mivel abszolút alázatosan viselkedünk mindketten. Viszont ő állandóan azzal foglalkozik, hogy mikor költözünk el. (nekem még 3 év van az egyetemből, koleszban lakom, amit magamnak fizetek, de a korona miatt most itthon vagyok.) Kicsit kezd kilátástalan lenni a folyamatos feszültség miatt. Mellesleg elég jól keres, ráadásul még apunk után az örökség is az övé, szóval nem anyagiak a problémái. Valakinek valami tipp?

2020. aug. 27. 12:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%

Ő abban a házban egy senki. Ingyenélő.

Vegyen vissza kicsit.

Anyukád is milyen már. Elmond titeket mindennek mikor iskola mellett dolgoztok és segítetek ahol tudtok? Kicsit mintha befolyásolná anyukádat a párja.

Nem tudom milyen régóta vannak együtt, de én egy ilyen férfit nem tűrnék meg anyám mellett. Kitudja miért viselkedik így . Elakar üldözni titeket hogy aztán azt tegyen anyukaddal amit ő szeretne.

Beszélgessetek el anyukáddal. De úgy rendesen. Hátha észhez kap.

2020. aug. 27. 12:53
 2/11 A kérdező kommentje:
Sajnos hiába próbálunk, szerinte mi ebben csak azt látjuk, hogy mennyire nem bírjuk a férfit. Semmi mást. De próbálkozunk. Mit lehetne, ha ennyire befolyásolható?
2020. aug. 27. 12:54
 3/11 anonim ***** válasza:
91%
Elsőnek titeket üldöz el a házból, és ha ez meg van, anyukád következik. Őt nem sajnálom, csak titeket.
2020. aug. 27. 13:01
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Van az a mondás hogy; ,,Okos enged szamár szenved"

Én a helyetekbe elköltöznék, keresnék egy jól fizető állást, össze szedném az albérletre valót, aztán lelépnék. Az anyád egy elmebeteg, pszichiátrián a helye.

2020. aug. 27. 13:02
 5/11 anonim ***** válasza:
79%

Azért emgem érdekelne, hogy amikor a pasas ilyeneket mond előttetek, és anyátok előtt, akkor ti miképpen reagáltok rá? Mert mondjuk én kapásból mondanám a pasasnak, hogy

-" Na ide figyelj se**fej! Azért mert anyámat kúrogatod, még nem te vagy itt a nagy isten. Te egy alkoholista, senkiházi vagy, úgyhogy nagyon ajánlom, hogy befogd! "

Ha ezek után nekem jönne, kihívnám a rendőrséget!

De anyámmal is közölném, hogy az az alak nem az apánk, állitsa le. Ha nekik áll feljebb, akkor minél előbb elköltöznék a tesvéremmel együtt. Egyetemistaként igényleheted a diákhitelt, a nővéreddel ketten fogjatok össze, és költözettek el.

De tényleg érdekel, hogy egy ilyen beszólások után ti mit mondok?

Én tapasztalatom az, hogy ha az ember a sarkára áll, és megvédi magát, nem hagyja, hogy így beszéljenek vele, azzal nem is fognak így beszélni.

2020. aug. 27. 13:24
 6/11 A kérdező kommentje:

A férfi velünk már nem veszekedik, csak anyu. Amikor legutoljára vita volt a pasival, megmondtuk neki, hogy figyeljen ide, nincs joga felemelni ránk a hangját. És elég agresszívan elkezdett csapkodni, törni-zúzni, anyánk pedig egyből az ő védelmére kelt. Akkor megmondtam neki, hogy most lát utoljára. Anyu a férfi előtt hagyta, hogy összepakoljak és elmenjek. Akkor a kollégiumban laktam. És úgymond volt hova menni. Aztán könyörgött, hogy menjek haza, szakított a férfival, 2 hónapig nem látott (ez 2 éve volt). Hazamentem és a pali ott volt..

Azóta csak fb-n irogat nekem is és nővéremnek is, hogy beképzelt picsák vagyunk. De én úgy vagyok vele, hogy nem reagálok, neki az úgyis szarabb, mert nem tud mire reagálni, mégjobban megbántani.

Anyunkkal ez teljesen más. legutóbb 3 napja volt egy vita, miszerint a nővéremnek a munkájával kapcsolatban nagyok az elvárásai, mérnőkként menjen egy munkásszállóra, mit válogat, miért nem akar elárusító lenni, vagy takarítónő. Nővérem már tervezi a költözést, viszont sajnos pont ilyen szar helyzetben van a munkapiac.. és konkrétan a mi környékünkön sehová nem kell. Pedig jár interjúkra. Neki megmondtam én is, tesóm is, hogy figyeljen, mi nem ő ellene, hanem a férfi ellen vagyunk, aki miatt anyu kifordul önmagából, nem lehet hozzászólni, egy frusztrált nőszemély lett, aki utálja a lányait.

Erre neki annyi volt a válasza, hogy igen, a családját nem választja az ember. És ránk csapta az ajtót. Azóta éjjel jár haza, korán megy el

2020. aug. 27. 13:36
 7/11 anonim ***** válasza:
43%
Nagyon szomorú, amikor egy nő ennyire elveszti a józan eszét egy aktuális "kapcsolat" miatt. Hogy mit eszik egy erőszakos, munkanélküli alkoholistán, azt duplán nem értem. Mindazonáltal az a helyzet, hogy felnőtt embert nem lehet megváltoztatni, ha nem akarja. Nektek csak annyi mozgásteretek van, hogy a kialakult helyzetre milyen módon reagáltok. Szóbe jönne esetleg másik régióba költözni? Hátha a nővérednek jobb kártyái lennének másik városban a munkakereséssel, és ki tudnátok venni közösen ott egy albérletet. Ha pedig elmúlik a járványhelyzet, visszamehetsz a kollégiumba. Anyukád rá fog jönni, hogy nagyon rossz lóra tett, igazából ő lesz a nagy vesztese ennek a helyzetnek, mert ti fiatalok vagytok, szorgalmasak, egyenesbe fog jönni az életetek, csak át kell hidalni a kezdeti nehézségeket. Ő pedig még ha később nyitna is felétek, egy ilyen húzás után sose lesz már semmi olyan, mint régen (ő főzte magának).
2020. aug. 27. 13:57
 8/11 anonim ***** válasza:
86%

Én már szájbavertem volna ezt a pasit, ha nektek vagyok. Mit képzel ez a kitartott szar?

Anyádnak meg mondd meg, hogy szégyellje magát, amiért faszra cseréli a gyerekeit.

2020. aug. 27. 13:57
 9/11 anonim ***** válasza:
81%
Nagyon sajnállak Titeket a nővéreddel. Sajnos anyátok azt a fêrget választotta. Sosem értettem ezeket az "anyákat".
2020. aug. 27. 15:30
 10/11 anonim ***** válasza:

Csak tudnám, hogy mije van annak a féregnek a lába között, hogy anyátok úgy odavan érte?

Tán az aranygyapjú fogja közre, a gyémántfalloszát?

Szánalmas vén .urva az anyátok, valahogy ki kellene onnan .aszni a kaniját.

2020. aug. 27. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!