Mit csináljak ha anyukám állandóan üvöltözik velem?
A szüleim elváltak elsős koromban, én anyukámmal maradtam. Pár hónapja teljesen megváltozott. Mindenért kiabál, ami nem úgy van ahogy ő akarja. Már félek tőle, ezért ha elkezd kiabálni bezárkózok a szobámba, és többször fordult elő, hogy sírva hívtam fel barátnőmet.
Elegem van már ebből, viszont még nem vagyok olyan nagy, hogy elköltözzek itthonról. Apukámmal nem tartom a kapcsolatot.
Súlyos depressziós vagyok, és anyám meg se próbák segíteni, inkább csak árt.
Már csak a barátaimra számíthatok. Mit csináljak most?
Nem vádolni akarlak, de nem beszélsz vissza anyukádnak? Tini korban ez elég gyakori. Talán ilyesmik idegesítik őt.
Az is lehet, hogy férfit talált, aki nem lehet az övé (pl. családos, anyukád nem érdekli őt...).
Nyugodt körülmények között beszéljétek meg a problémáitokat. Rokonok nem tudnának közvetíteni?
Próbáld megjegyezni, hogy mikor kezd anyukád idegeskedni, mi az, ami az idegeire megy. Ezeket a cselekedeteidet igyekezz kikerülni.
Kérdezd meg tőle, amikor le van nyugodva, hogy mi nem tetszik neki, hogy mindjárt csak kiabál. Ha a nagyszülők (gondolom, anyukád szülei) messze is laknak, de értesíthetnéd őket erről. Beszéljenek anyukáddal ők (is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!