Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan vagyok felháborodva?

Jogosan vagyok felháborodva?

Figyelt kérdés
Elszeretnék utazni külföldre, egyedül dolgozni, de a szüleim teljesen ellenzik. Kiutazási feltételeket megtudom oldani, lakhatás elvan rendezve, anyagilag semmivel sem kell beszállniuk. Teljesen úgy kezelnek, mint egy öt évest, aki még a boltba sem tud leugrani. Szerintetek foglalkozzam a kritizálásaikkal? 19/F

2020. aug. 22. 00:55
1 2 3
 21/26 anonim válasza:
68%

Miért nem képesek a szülők megérteni, hogy a "gyerek" 18 évesen cselekvőképes felnőtté válik? Lehet vitatkozni ezzel, de ettől még így van, senkit nem érdekel, hogy anyuka mit gondol. 18 éve volt nevelni a gyerekét.

Ha menni akarsz menj, senki nem tarthat vissza. Próbálj felelősségteljesen dönteni és cselekedni, ennyi.

2020. aug. 22. 20:47
 22/26 anonim válasza:
0%
Talán úgy kellett volna nevelni a gyereket, hogy 30 évesen "le tudja húzni a wc-t".
2020. aug. 22. 20:48
 23/26 anonim ***** válasza:
53%
Menj ki-maradj kint.. kösz
2020. aug. 24. 20:46
 24/26 HaEv ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Mit jelent a külföld? Sok olyan ország van, ahol életveszélyes élni a helyieknek is!

A másik ami miatt ki lehetnek akadva, hogy a covid miatt se mindegy - nem nagyon lehet most utazgatni és munkát vállalni se kockázatmentes. Nem kell 5 évesnek lenni ahhoz, hogy felérd ésszel, hogy attól, hogy kint vagy valahol, még nem biztos, hogy találsz is munkát egyből!

Ha biztosítva van, hogy bármikor haza jöhetsz, az valószínűleg megnyugtató lenne a szüleid számára, illetve ha ismerik azt, akinél lakni fogsz ideiglenesen, hogy megbízható ember, az nem lenne hátrány.

2020. szept. 14. 16:34
 25/26 anonim válasza:
Leírtad az én problémámat. Anyám egy kishitű, kisvárosi nő, aki soha semmit nem akart az életében. Nekem már van egyetemi végzettségem, elvileg duplán tudnék annyit keresni, mint ők, de nem találok semmit sem a saját városomban, sem a környező 100 kilométeres körzetben. Szeretnék továbbtanulni, de úgy érzem, a saját életmódjukat kényszerítik rám. Azt akarják, hogy egyetemistaként vállaljak pénztárosi, vagy hasonló munkát. Én azt javaslom, dolgozz te is egy kicsit, és irány a határ. Én is ezt fogom tenni, és a saját városom felé sem fogok nézni. Ha Budapesti vagy, érezd magad magyarországon KIVÁLTSÁGOSNAK, mert az osztrák határ közelében lévő két megyeszéhely együttesen sem képes annyi munkahellyel kecsegtetni, mint BP-n esetleg egy kerület.
2020. okt. 19. 13:34
 26/26 anonim ***** válasza:
53%

És ők megkérdeznek téged arról hogy lemehetnek-e strandolni vagy várost nézni?

Hülyeség ezen rágódni, említsd meg nekik hogy márpedig te igenis EL FOGSZ MENNI, és kész. Ne engedélyt kérj, hanem mondd meg!

Ha ellenzik, így jártak. Felnőtt vagy, saját akaratod van

2021. jún. 30. 18:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!